2017 september -8 oktober

8 okt Een kleinzoon
Wat is dat mooi. Opa geworden van een kleinzoon. Micha Kruisweg
 
29 sept 2017 Teletekst  Vermeldingen
 
 
Eindstanden 2017: 
We zijn er trots op.
 
 update; Laatste uitslag 2017
Nog geen uitslagen laten zien van onze laatste vlucht 2017. We hadden alleen jongen mee. Een 20 stuks met nog 4,5,6 pennen. De rest thuis omdat die verder in rui zaten.  Onze jongen zijn vanaf begin vluchten tm dus 23 september bijna allemaal iedere week meegeweest. Ze hebben het top gedaan en we zijn super tevreden. Ook de laatste vlucht hebben ze een pracht uitslag gevlogen.
19 van 20 in de prijzen in rayon West. 95% prijs. Mooie afsluiting. Zo gaan we natour nog leuk vinden.
 
Onze 1e duif de 503 een rode duivin. Een zus van onze 502 waar we bijzonder tevreden mee zijn. Zusje laat zich nu ook zien met wat ”rare” wind. Veel Oost erin.

De 17-502 : Een fijne duif:
 
 Deze jongen zorgen nu ook voor 1e Natour Kampioen PV De koerier 2017.
3e Natour Kampioen in Rayon West.
16e Natour KAmpioen in Afdeling Friesland. (900 leden)
 
Kijk eens naar onze 2e duif de 2017-1679508. Laat dit nou broertje zijn van de duif Van LJ Dekker die bij de Doorzetters de vlucht had gewonnen. 
Dit is geen toeval denk ik. Andere wind andere duiven. We hadden deze dag wat Oost in de wind. Dit jong had niet zoveel laten zien en dan met 
deze toch wat rare wind een keurige 14e plaats van 1153 duiven. 
  28 sept. Gevierd
 
We hebben onze successen even gevierd en zijn weer terug. Zaterdagavond jl., na ontvangst van uitslagen en 1e Kampioen Generaal 2017 PV De koerier, hebben we persoonlijk afscheid genomen van de juiste mensen bij PV De koerier. Een vereniging met top liefhebbers en goede duiven. Als je begint met de sport moet je veel leren en dat hebben we bij De koerier mogen doen. Van alle leden wel geleerd en dat is gaaf natuurlijk.  We zijn er 10 jaar lid geweest met veel plezier en succes.  We gaan nu vliegen bij PV De Doorzetters in Steenwijkerwold en volgens ons leren we daar ook weer bij.
 
Bij aankomst PV De Doorzetters , jl zaterdagavond, werd ik warm ontvangen mag ik wel zeggen en ook verrast met een 1e prijs. Een 1e prijs zult u denken? Ja . Een bonduif van ons bij  Lammert Dekker werd daar 1e met 389 duiven in concours. Ook een 4e in het rayon met 1153 duiven. ”Hij zag er zo goed uit” zei Lammert ”dus die moet mee”. Deze duif was chipring kwijtgeraakt en is voor de vlucht nog voorzien van een chipring. Goed werk van Marco!
Zelf werden we 5e in het rayon dus net verslagen door een eigen duif. Dat is mooi toch? 
 
Stamboom van de winnaar concours PV De Doorzetters vanuit Asse Zellik.
Deze komt uit kwekers bij  Toon. Uit Kleinzoon Wondere Dirk via Anton Ruitenberg en Inteelt Olympiade ”003” van Heremens ook via Anton Ruitenberg
 
  24 sept. Gelukt.
Het is gelukt hoor. We moesten 2 duiven “draaien” en dat is goed gegaan. Het zijn er uiteindelijk 16 van de 20 geworden dus het is heel goed gelukt.
We zijn 1e Generaal Kampioen van PV De Koerier geworden. Een club met niet zoveel leden maar wel leden met goede duiven. Een sterke concurrentie in deze club is de kracht van deze vereniging. Uiteindelijk is PV De Koerier in 2017 ook als 9e club geëindigd van alle verenigingen (57) in Afdeling Friesland. 
 
En hier zijn we dus 1e Generaal van geworden en dat voor 4e keer in laatste 5 jaar. Een goede prestatie al zeggen wij dat zelf. Dat aan de top komen 1 is en er blijven 2 schreven we al eerder maar dat gaat ons dus goed af. Ons? Nou het zijn natuurlijk onze duiven die dit presteren . Ze zijn gewoon goed niet allemaal hoor maar wel een groot aantal. Ook dit jaar laten meerdere duiven zien dat ze prijs vliegen en dat maakt je ook kampioen. Afhankelijk zijn van 1 of 2 duiven  maakt je kwetsbaar. 1 “slechte vlucht” en je kunt kampioenschap vergeten. Slecht moet je dan zien met bv moeilijke vlucht, slechte omstandigheden , gezondheid van de duiven of van 1 of 2 betere duiven. Het is de kunst om ook dat te kunnen dragen. Makkelijk praten natuurlijk als het lukt zoals hier maar zo eenvoudig is het niet.
 
Ook nog 1e Natour Kampioen van de club geworden. Ja het houdt niet op dit jaar. Wat een top jaar 2017 zeg en wat is /was dat genieten . Ja er staat was want vanaf  gisteravond staat 2018 al weer “aan”. Lichten uit , jongen even bijelkaar, rui voer etc etc. Maandag morgen even voer voor 1 dag en dinsdag een dag vasten. Even de schrik erop en gaan met de rui. 
 
Dan komt het vervelendste van het seizoen. We hebben 27 jongen en 18 ouden dus 45 duiven nu en dat moet naar 12 doffers en 15 duivinnen . 27 stuks . Als ik dit zo opschrijf schrik je er van. Er zullen duiven uitgaan die best zouden kunnen blijven. Hok groter maken? Nee we blijven streng selecteren.
  
23 sept. Genieten
Zo dat is genieten met een grote G. Schitterend weer voor de laatste vlucht van 2017. We zien een heldere blauwe lucht en als je dan straks het mooie grijs van de duiven ziet die gaan vallen , ja dan is dat wel genieten. 
We hebben 20 jongen mee en ouden maar thuis gelaten. Die zijn niet los geweest deze week dus is niet eerlijk om ze mee te doen. 2 duiven moeten we in de punten draaien om 1e Generaal kampioen van PV De Koerier te worden . Kijken of dat gaat lukken. Als dat dan lukt is er natuurlijk extra glans op deze mooie zomerse dag.
We moeten er dus niet onderdoor gaan vandaag dat is het enige doel. Nu hebben we dat volgens mij nog nooit meegemaakt. Of het moet het 1e en 2e jaar zijn dat zou kunnen maar de laatste 8 jaar niet.
Je moet zoiets nooit schrijven want dan zul je zien dat het wel een keer gebeurt. Goed we gaan het zien.
Maar 1 vlucht waren we heel dichtbij om er onderdoor te gaan. Het was in 2016, 9 juli Chateauroux. het was regenachtig nee het regende enorm zelfs. Sta je urenlang in de regen te wachten op 1 duif.   Ja 1 duif hoefden we maar te klokken want we hadden er 10 mee. Ik lees nu dat het “Riddle” was die ons redde. 15-437. Onze beste fond duivin 2017. 2e duif kampioen Fond  in de club. Toch stond deze duivin op lijst 2. Lijst 2 is een lijst met ”afvallers”. Waarom staat ze op die lijst zul je dan zeggen? Straks 3 jaar en er is nieuw bloed en bloed waar we veel vertrouwen in hebben. Maar ook omdat ze ons op Chateauroux gered heeft blijft ze. Is nu dus besloten en komt op lijst 1. Zo blijf je selecteren.
 
Vanavond kijken hoeveel duiven we hebben voor de selectie van 2018. Die selectie is een ”periode” waar je enorm tegenop ziet. Dat is echt het minste van deze hobby. Met name duiven die 2,3 of 4 jaar prijzen hebben gevlogen en die het hebben gemaakt voor je. Het moet en kan niet anders. 
 
 18’sept. Bezoek
Vandaag weer bezoek. Ze kwamen hun jongen bekijken. Ik had de jonge duivinnen  los en natuurlijk ons meissie. Ja dat die op je hoofd gaat zitten is niet zo bijzonder maar dat een jonge duif op hoofd van bezoeker gaat zitten wel. Ik weet dat ze bij mij niet wild zijn echter dit is wel bijzonder. Nee zegt mijn vrouw dan, die man was ook kaal. Lekker dit.
 
In club dit weekend weer een super uitslag . 1,4,5,6,7,8, 10’enz . Ach het is natour. Jongen willen nog vliegen en ook nog rond het huis dus doen ze het Goed Op zaterdag . Dit jaar zijn de jongen toch al super. Nog 1 vlucht volhouden en dan rust met goede zorg. Lijkt wel rusthuis dan.
 
Gisteren dus de 501 en de 500 goed gevlogen. Het broertje bij vd Linden de Vries was als jong ook middelmatig maar voelde goed dus mocht ie blijven. jaar later vloog die pannen van het dak. Bij de 501 en 500 geldt hetzelfde. Mooi is dat maar ook geeft dit geen garantie voor succes maar dat het erin zit heeft de 501 even laten zien.
  
17 sept. Bloemen
Volgens mij was het 2010 of 2011 dat ik bij club een voorstel indiende voor een bosje bloemen voor de winnaar per wedstrijd vlucht in het vliegseizoen. De rekenaars waren altijd trouw de klokken aan het uitlezen en was dat verzorgd werd de uitslag uitgedeeld. Doodse stilte dan want we wilden allemaal de uitslag lezen. Dat was wel koude bedoening hoor. Iedere week doen we ons best voor goede uitslag en dan A4”tje in je je handen en hier is het dan. Het voorstel werd snel aangenomen en tot op heden wordt het nog steeds verzorgd. Vanaf het begin wordt dit bosje bloemen al verzorgd door Henk ten Veen en vrouw. Iedere week , nu dus al 6 of 7 jaar, zorgen zij dat er bosje bloemen voor winnaar van de vlucht aanwezig is. Sjapoo!!. 
 
Gisteren werden wij 1e in vereniging en hebben dus een bos bloemen gewonnen. Met nog 1 vlucht te gaan zie ik deze bos als een heel bijzondere bos en ook de laatste dit seizoen. Ook gisteren weer volop aandacht van onze moeder. ”Gaan ze los, zijn ze al los en hoe heb je het gedaan ”’etc etc. Ja dat blijft ze doen tot eind denk ik. Juist deze bos bloemen gaat met bijzonder gevoel naar onze moeder. 
 
Ja een 1e in club , een 1e in Rayon West en een 3e in Samenspel E van Afdeling Friesland. Daarnaast een hele mooie 24e plaats in de Afdeling Friesland. We zijn er weer blij mee hoor.
We stonden lang nummer 1 op de Blauwband maar wisten dat we met deze wind wel erg veel geluk moesten hebben voor een top 10 uitslag. Dit bleek ook want er zaten 2 duiven voor ons die 20 km noordelijker wonen en de rest allemaal uit het hoge Noorden. Wij staan met onze winnende duif mooi tussen alle toppers uit het Hoge Noorden.
Nu komt het mooie wat we ook super vinden. Onze winnende duif een duivin is er 1 uit onze ”66”  Kweek duif en de Homma Doffer uit de Maldini (inteelt). De trouwe lezers kennen dit kweekoppel nu wel maar voor nieuwe lezers even de stamboom. Veel Dijkstra en Timmerman aan doffer kant met onze ”66″” kweekduivin. Top kweekkoppel!
Een broertje van onze winnaar is de topduif van Comb VD linden/ De Vries uit Steenwijk. Kijk maar bij 28 juni waar wordt beschreven wat die duif heeft gepresteerd. Tot en met topuitslag in de Afdeling.
 
Bij ons was gisteren de 17-501 de winnaar:
 
 
  Ja en ook broertje speelde gisteren goede 7e plaats in de club
  
 
 15 Sept . Hok en Aantallen.
 
Op dit moment wordt er veel geschreven over dat aantal liefhebbers zo veel duiven mee doen. Met veel duiven bedoelen we rond de 80 of meer. Ja dat gebeurt en dat is onze sport. Een ieder kan zoveel duiven met de vlucht meedoen als dat hij of zij zelf willen. Er zijn daarvoor geen regels. Dus het is mogelijk en niet verboden. Is het eerlijk? Ja daar stel ik nu een vraag waar we met zijn allen enorm lang over kunnen praten. Ik wil graag 1 ding erover zeggen. Het kweken van goede duiven is een kunst. Een goede duif kweken is niet eenvoudig en zelfs uit 2 goede topduiven komen niet alleen maar toppers. De kans dat daar goeden uitkomen is wel iets groter ivm met een kweekkoppel waar de ouders nog geen platte prijs hebben gewonnen of kweekkoppels met een  stamboom die niets zegt. Begrijp me goed dat het niet uitgesloten is dat je uit een koppel waar stamboom niets zegt geen toppers uit kan kweken. Natuurlijk wel echter kans van slagen is minder als bij goede stambomen.
Wat bedoel ik hiermee te zeggen ? Hoe meer duiven je kweekt en daar ook mee vliegt hoe groter de kans dat daar 1 of meer toppers bij zitten. Dit is niet zo moeilijk dat weet iedereen.
 
Hier zit dan ook het ”oneerlijke ” in als je tegen die liefhebbers speelt. Je mag er vanuit gaan dat die ”grote” liefhebbers ook redelijk goede duiven bezitten, tenminste dat hoop ik voor ze. En als die mensen dan veel duiven kweken en met veel duiven spelen maken die een grotere kans om een kopprijs te vliegen. Niet zo moeilijk. Hoe meer staatsloten je koopt hoe groter de kans op een prijs. Maar een ieder speelt zijn eigen spel en wil daarmee veel plezier beleven en zo goed mogelijk presteren dus ieder zijn eigen ding.
Over zo goed mogelijk presteren: Hier willen we in ieder geval wel meedoen met de kopprijzen. Er zijn er ook die gewoon lekker willen meedoen en dat kan natuurlijk ook . 
 
Als je bovenstaande leest zijn er in de uitslagen dus enorme verschillen met aantal duiven mee per liefhebber. 1 grote kunst is om dan een uitslag goed te lezen. Kijk daar eens naar. Als iemand 80 jonge duiven mee heeft zal hij 8 in de punten moeten draaien en ook nog beetje in de top. Lukt dat niet gedurende 1 seizoen dan zit daar veel kwantiteit maar beperkte kwaliteit. Ja zo kijken wij er naar. Het prijs% vinden we heel belangrijk. Ook deze week weer bezoek gehad en deze man gaf ook aan dat we zo goed presteerden met beperkt aantal duiven. 
 
Wij starten hier met 12 doffers en 13/14 duivinnen . Deze moeten het seizoen voor oude duiven gaan doen. Daarnaast starten we met 35 jongen en ook die moeten het dan gaan doen. Dit doen wij op een hok van 4.20 meter en 2 meter diepWij bewijzen dat je met een klein hok en met beperkt aantal duiven goed mee kan doen met de prijzen . Dit laten we nu al aantal jaren zien en eigenlijk gaat het ieder jaar beetje beter. ( muv 2015). Het voordeel hier in Steenwijk is dat we met die beperkte ruimte wel een heel  strenge selectie moeten doen. 
Dus ben je een startende of ”kleine” liefhebber laat je dan niet afschrikken door de die grote aantallen . Het kan ook echt anders en dan kun je ook meedoen met de prijzen als je dat tenminste wilt.
Ps ik moet er wel bij vertellen dat we hier in Steenwijk geen kweekruimte nodig hebben omdat het kweekhok in Zwolle staat. De 4.20 mtr.hok is alleen voor vliegen.
 
 
 
 update; bad
 
Ja een bad vandaag voor alle duiven. Alles was ook los en dat is gaaf hoor wat een mooi gezicht zeg. Wat een drukte zeg. Er gaan er veel in bad dus dat betekent volgens kenners dat ze gezond zijn.
Mooiste was dat ” Meissie” weer in bad ging. Ze is diep gegaan maar gaat het redden. Compliment naar Arts in Staphorst ze hebben het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen en daar leek het in begin niet op. Ze heeft o.a buikvliesontsteking overwonnen , deze was ontstaan na legnood. 
Ook onze ouden die nu op jongen zitten lekker in bad. Deze geven ook veel poeder dus dat zit ook wel goed. Jongen komen ook mooi op en vandaag bijna alles geringd.
Jongen ook veel in bad , die zijn eigelijk hele seizoen al gezond. Geen ”oogjes” of ander gedoe dus lekker t/m Morlinguert mee voor in ieder geval de ervaring. Ook met natour gaan ze tot nu toe mee want dat hebben we vorig jaar ook gedaan. Of het dat is of niet maar we hebben een super start gehad in 2017 en dat heeft zich ook doorgezet in het seizoen. 3 x Teletekst met Oud. Ook totaal geen verliezen muv ”de Pontoise”. Ervaring is alleen maar goed met de jongen en zeker deze afstanden van natour. Je moet er wel voldoende hebben natuurlijk.
Aantal jonge doffers (18)  is wel erg veel tot nu toe. ”Lekker spelen die jongen” zei Nanne Wolff  ”ze zijn gezond en meeste goed in de veren”.  Ja het zijn ook postduiven en die willen wel vliegen hoor als ze fit zijn. Denk dat er maximaal 9 a 10 jonge doffers  mee kunnen naar weduwnaarshok. Selectie wordt dat en dat is toch moeilijk hoor.
Aantal jonge duivinnen (10) is wat beperkt. Wellicht dat die dan niet meer meegaan op natour en taartvluchten. 
 
ps Ik zei alles los maar dat is niet helemaal waar. We hebben 2 kweekdoffers uit Zwolle, en waren vliegers op dit hok, die durf ik niet los te laten en die worden dan even opgesloten op de bak.
De 67. Vader van onze 2 zusjes die Teletekst vlogen op Gennep. 1e en 7e op ruim 20.000 duiven en onze 09 doffer . De Fond kampioendoffer van 2011. Deze gaan na afzetten jongen weer naar Toon in Zwolle.
 
10 sept Vrij Hok
Alle duiven mogen even los met elkaar. Ze hebben het verdient. Gisteren moesten ze zich helemaal zelf helpen met binnenkomen. Het is naar tevredenheid gegaan dus ze mogen even genieten in de zon.
En natuurlijk bad .
 
9 sept Niet thuis
Je volgt het actuele lossings nieuws en hoopt dan dat ze naar zondag gaan. Om 13.20 gaven ze aan te wachten met nieuwe info tot 14.15. Een 15 minuten later (13.35) waren de duiven los.
Zo kan het dus ook.
We waren eerder wel weggegaan. Wat was ik blij dat we toch maar de klok en de antenne”s klaar hadden gezet want anders waren we niet op tijd weer thuis geweest.(omstandigheden)
Wij waren dus niet thuis toen de duiven moesten arriveren maar ze hebben zich zelf goed gered hoor.
In club een 2e, 6e, 7e enz uitslag dus keurig weer 3 duiven op tijd. Hadden er 28 mee.
De 502 , de rooie, en onze 1e op Morlinquert nu wederom nr 1. Onze 16-144 die ook zeker mag blijven scoorde een 2e plaats op het hok.
In West doen we ook lekker mee met goed prijs%( bijna 50%) . 10e plaats.
 8 sept hobby.

met een hobby kun je mooi je zinnen verzetten. Bij ons is dat de duivensport. In deze tijden is het lekker in het hok en alleen maar met duiven bezig zijn en verder even helemaal niets. Je krijgt aandacht van je duifjes en speelt er wat mee. De jongen komen mooi op dus dat ziet er ook top uit. Al met al geeft deze hobby de ontspanning die goed doet. 

Er zijn er ook 28 mee op deze 2e natour. Bij Nanne waren de jongen gezond dus ze kunnen gewoon mee en hoop eigenlijk op 2 nachten mand. Er zullen er vast wel zijn die de drinkbak moeilijk of nog niet vinden. Ik weet het niet zeker hoor  maar laat ze maar ervaren.  Ook 3 oude duivinnen mee. 

7 sept. ……….
Vandaag van arts gehoord dat onze moeder die verschrikkelijke ziekte heeft en dat er niets meer aan te doen is. 5 weken geleden nog op zaterdag onze duiven binnenhalen. 1,2 ,3 enz in club worden en rayon ook super uitslag . Wat was ze blij en wat was ze toen nog goed. Maar wat gaat dit snel zeg. Vraagt ze vanmiddag of ik vanavond of morgenavond moet inkorven. Zo ziek ze is en toch geïnteresseerd blijven. 
  
 
4 sept DANK.
Het is ons gelukt. Als eerste wil ik 4 mensen bedanken die het mede mogelijk hebben gemaakt.
Wim Buwalda dank voor het inkorven van de jonge duiven tijdens onze vakantie.
Danny en Lute Bruinenberg voor het verzorgen van onze duiven tijdens diezelfde vakantie
en onze Moeder en Joop voor het binnenhalen van de duiven op vluchtdag. ( waren toen 1,2 en 3  enz in club).
Zonder bovenstaande mensen was het natuurlijk niet gelukt want je kan , om kampioen te worden, geen vlucht missen.
Allen enorm bedankt!
 
Zaterdagavond om 23.45 uur kreeg ik mail van DE ”concurrent ” liefhebber van eigen Club.” Je hebt het gered. Gefeliciteerd.” Stond in de mail.
Super Albert en bedankt man.  Je hebt gelijk gekregen:
 
We zijn 1e Generaal Kampioen Onaangewezen van Rayon West.
Tevens 1e Kampioen Jong Onaangewezen Rayon West (+/- 80 leden)
En 1e Kampioen Jong Onaangewezen Samenspel E (+/-180 leden)
 
 
 
In samenspel E Afdeling Friesland ook nummer 1 en dat is wel heel bijzonder. Boven ”grote” liefhebbers zoals daar o.a zijn:

Gebr Homma, J&S Timmermans, Henri&Wilma vd Linden etc etc.
 
 
 Hou maar even op met ons zelf op de borst slaan maar we mogen wel blij zijn toch? Hier zijn we hele jaar voor aan het voeren en krabben.
 
Wat een  TOP seizoen is dit geweest zeg. Super blij mee. Top duiven denk ik.
 
OH Ja : Gisteren geschreven van onze 1e duif die zaterdag bleef zitten. is er iemand die terug is gegaan naar 11 aug 2016. ( In Nieuws)waar ik schreef :
dat dat gejammer over duiven die niet binnen willen komen van vlucht onzin is omdat we dat allemaal hebben. ”Dat zou ik nooit schrijven” stond erin. Kijkt u zelf maar even hoe ik het schreef.
Deze man gaf dat via mail naar mij aan en dat ik nu wel schreef dat onze 1e duif bleef zitten. 
tata Ja ”beste” man . Dit is nou net die uitzondering die de regel bevestigd en die maakt het nu juist zo sterk. Waar houden sommige mensen zich mee bezig?
 
  
Update. 1e jonge duif bij ons.
Uiteindelijk kwam onze 502 als 1e op onze antenne en zorgt o.a voor kampioenschappen. Het is een rode. 
 
KweekDoffer bij Toon via Appie Dunnink / Anton Ruitenberg en duivin wederom kweker bij Toon via Anton Ruitenberg.
Duivin is uit Jonge HArry en Dochter Wondere Dirk.
 
3 Sept. Boos en Blij
kwam vandaag in de supermarkt mijn buren tegen. Ze lezen de krant en zeiden dat het goed ging met de duiven. Ja zei ik gaat super. “Maar je was gisteren wel boos of niet?” vroegen ze . Ja wat had ik de pest in. Wist hoelaat we moesten klokken en jawel komt er ook een duif aanvliegen. Deze duif “de 507″  had vorige week een 5e NPO Teletekst gewonnen en nu weer vroeg. Maar ze ging op nok van huis zitten en eerst doodstil kijken naar het vlieghok en mij. Beetje pikken en ABSOLUUT niet van plan naar beneden te komen. Ging ook nog op nok omdraaien en naar midden huis lopen. Nou je had mij moeten horen zeg . En dat hebben de buren dus wel gehoord. Ja we weten dat het kan gebeuren maar net nu komt het slecht uit. Het was de ”507” en mooi op tijd. Het was geen teletekst geworden hoor maar wel top in rayon. Was het nu slecht dan? Nee zeker niet dat zien jullie zo wel met uitslagen en behaalde kampioenschappen.
 
We hadden 30 duiven mee Op Morlinquert. 30 ja we zijn bijna geen duiven kwijtgeraakt en al helemaal geen doffers. Dit is ongekend hoor want die raak je wel eens kwijt doordat ze zo fel en enthousiast zijn. Dus 30 stuks en onze ”concurrenten” in club allebei 10 stuks. We konden er ook geen 10 ‘selecteren hoor want het vertrouwen was zeker aanwezig voor een stuk of  23 jonge duiven. Dat lieten de vorige uitslagen van de jonge duiven ook wel zien. We moesten er dus ook 3 draaien en de andere 1. Het is gelukt en alle lof voor onze duiven.
 
We werden 2,4,5,7,9,enz  in de club. Hiermee zijn we 1e Kampioen Jong Onaangewezen in de club geworden.
We hebben ook de beste jonge duif van 2017 dus ook 1e Duif Kampioen Jong. 
In Stand Generaal Kampioenschap PV De koerier staan we ook 1e Kampioen Generaal OnaangewezenDit is van Oud en Jong bij elkaar.
Het echte Generaal gaat t/m Natour dus zullen nog even aan de bak moeten.
 
Uiteindelijk dus Kampioen Jonge Duiven bij PV De Koerier. Voor de 4e x bij PV De Koerier( 2010, 2014, 2016 en 2017).
 
Het is nu wel spannend hoe de kampioenschappen in groter verband uit gaan vallen. Nog even wachten op Compuclub.
 
Onderstaand stukje had Wim Buwalda in krant laten zetten en daar hadden de buren het dus over.
Het was de uitslag van de voorlaatste jonge duiven vlucht.   
 
2 Sept. Natour
Bij ons in club zit natour in kampioenschap. Geloof dat wij daar uitzondering in zijn maar het zij zo. Wij zijn hier niet enthousiast over hoor.
Het is volgens mij een spel voor late jongen maar dat is al lang niet meer zo. Er zijn er die mooie uitslagen willen maken. Voor ieder wat wils zullen we maar zeggen.
We hebben 1 jong. ! oude doffer en 2 oude duivinnen in de mand gestopt. Was niet de bedoeling dus de ouden hebben na de laatste fondvlucht niet meer gevlogen.
Beetje bij huis maar dat is het dan ook.
De duivin 16-253 meegedaan omdat ze net niet voldoende heeft laten zien. Paar uitschieters en ”gewone prijsjes”. Ongetraind mee op 123 km . 
Nou ze scoorde een ruime voldoende en deed wat ze moest doen. Gewoon in de punten en ze hoog mogelijk. 
Ze is 5e in de club.
De vleugel is niet top maar toch doet ze het.
 
4 oude pennen en 2 ”rare” broedpennen:
 
 
 
1 sept 2017 ; Stamboom
 
We zouden nog de duif vermelden die de 8e NPO Teletekst 12.691 duiven haalde op 19 aug 2017
 
 
 
Het is een jong uit de Vliegers gekweekt. :
 
Doffer ”War” 14-750. Komt uit Kwekers bij Toon en die kwekers zijn gehaald bij ANTON Ruitenberg. 90% van onze kwekers zijn via Anton Ruitenberg gehaald dus u leest vaak Anton Ruitenberg. Deze man heeft gewoon kwaliteit op het hok.
Deze doffer heeft ook Wondere Dirk in stamboom en de helft Heremans. Zeer agressieve doffer die het vlieghok wel moet verlaten. Gaat niet naar kweekhok want we zitten daar echt vol!
Ja we hebben op dit hok maar 1.05 mtr voor vliegdoffers beschikbaar. Dit is 12 plekjes dus er wordt dus streng geselecteerd en denk ook dat dat de kracht is van het hok in Steenwijk.
Duivin is jaarling” ST Helena”. Deze heeft dit jaar op Morlinquert ook Teletekst gevlogen. 9e op 7.246 duiven. Komt uit vliegduiven uit Steenwijk en hier zie je ook de 2e MidfondDuif kampioen Rayon West ,4e samenspel en 20e Afdeling Kampioen weer terug. 
De 17-529 is dus uit Teletekst ouder. 
 
Als er een liefhebber is voor de Vader van deze 17-529 de 14-750 ”War”dan hoor ik dat graag.