Over ons

Wij zijn de Gebr. Kruisweg.

  • Eugène Kruisweg

In 2008 begon Eugène Kruisweg met 15 jonge duiven onder de naam E.kruisweg. Een voliere met grasparkieten werd omgebouwd naar een klein duivenhokje van 2 x 2 meter. Er werden 2 afdelingen in gemaakt. De eerste duiven kwamen van Dick van de Belt uit Zwolle.

In 2009 werd het hok een kwart slag gedraaid en 2 x 2 meter bij aan gezet. Nu is het hok 4.20 x 2.00. Dit is gemaakt door clubgenoot Bennie Steffens. Bennie had ook al aantal jongen beschikbaar gesteld.

  • Toon Kruisweg

In 2009 kwam broer Toon Kruisweg met het voorstel om een paar kwekers bij Anton Ruitenberg te halen. Wij zijn daar begonnen met 2 Lindelauf doffers. Toon vond het allemaal wel spannend en stelde voor een kweekhok in Zwolle te zetten. Deze is geplaatst met medewerking van Bennie Steffens. Dit hok kwam achter de Kapsalon van Toon. Vanaf dat moment zijn wij gaan vliegen, in Afdeling Friesland, onder de naam Gebr. Kruisweg.

Toon ging vaker naar Anton Ruitenberg en snel groeide zijn kweekhok. Inmiddels heeft hij achter zijn huis een hok geplaatst inclusief een mooie ren:

Toon is in 2011 in Zwolle met jonge duiven mee gaan doen met wedstrijden. Hij werd hiermee in zijn 1e jaar kampioen van zijn club in Zwolle. In 2013 was Gerdie, zijn partner, ook zeer succesvol met de jonge duiven. Zelfs een 1e NPO. Toon heeft in 2015 weer zelf met de jongen gevlogen onder de naam Quinn Kruisweg. Ook vanuit Zwolle. Gelijk weer kampioen van de club en hoge notering in samenspel en Afdeling 8.

In 2017 vloog Toon met jongen en had veel last van de slechtvalk. O.a. dit heeft Toon doen besluiten om alleen te gaan kweken  in 2018.