2017 Augustus

31 Aug Meissie.
Ons ”Meissie” was 1 week bij Farmarts en vandaag opgehaald. Nog broodmager maar er zit iets meer leven in. Bij thuiskomst pakte ze toch wat voer en ook mais. Dus ook grote zaden pakt ze nu. Ben benieuwd of ze beter wordt. 
PS Dit is onze tamme duif. Net een hond, loopt je achterna en voor de voeten en vliegt met je mee tijdens lopen. Wordt ook gebruikt als lokduif. 
Had nog nooit verkering gehad maar nu na 3 jaar toch jonge doffer gevonden. Gevolg was  o.a. legnood. 
30 Aug. Welke duiven speelden mooi weer.
Zaterdag jl speelden we dus een 5e NPO Teletekst , een 13e Npo en een 28e NPO op 11.597 duiven.
 
 
De nummer 1 was de 17-507. Naam moeten we nog verzinnen.
 
Deze komt uit kweekdoffer, bij Toon,  14-486 via Anton Ruitenberg en is een zoon van de Jonge Harry en uit dochter Wondere Dirk .
Jonge Harry is zoon van DE HARRY.

De kweekduivin, bij Toon,  is de 12-386 via Albert Timmerman. Was een laat jong die op kweek is gezet.
Dit late jong komt uit doffer 08-343 van Albert wat al meerdere goede nazaten heeft gegeven.
 
 
De 17-507 was al 2e op Heusden Zolder en 3e op Gorinchem in onze club. Pracht duif.
 
 
De nummer 13 op Niergnies van 11.597 duiven was de 17-493
 
Ook uit kweekdoffer bij Toon via Anton Ruitenberg uit Wondere dirk/Kleine Dirk en Blue Energie Koopman
En Kweekduivin, bij Toon via Anton, uit Abeele duiven met 781 en 581 in de stamboom 
En dan de 28e plek Op Niergnies in de Afdeling van 11.597 duiven is de 17-535.
 
een doffer uit 2 vliegduiven van 2017. 
 
Hier zie je in stambomen heel veel topduiven staan:
De 14-771 ”Hero” eigen kweek, de 08-343 Timmerman, de 05-030 Van de Pasch, onze 12-380 , 08-205 duivin , 12 367 ”Bolle” 
en deze laatste is weer vader van de 2 Teletekst duiven op Gennep. 1e en 7e op ruim 21.00 duiven.
29 aug. Waar doen wij het voor?
Ja waar verzorg je je duiven het hele jaar nu voor? Natuurlijk omdat het je hobby is en je duiven je een mooie / fijne ontspanning geven. Het uiteindelijke doel is om zo goed mogelijk te presteren en als je dan nu weer de tussenstanden ziet dan zijn we wederom zo blij met onze duiven. ( Ik weet het het is nog niet klaar. En er komen is 1 maar er blijven is 2 dus we zullen zien )
Maar we zijn er wel trots op hoor:
 
 
Met de jongen een 5e plaats in hele Afdeling Friesland ( rond 900 leden) ( zie afbeelding)
In Samenspel E 1e Jong ( 180 leden)
In Rayon West 1e Jong
In Club 1e Jong
 
Niet alleen jong scoort goed hoor . Kijk maar :
In Generaal Kort kampioenschap Samenspel E Afdeling Friesland 3e ( ook einduitslag)
In Generaal Lang Samenspel 10e
 
De rest komt als laatste vlucht is gevlogen want er kan nog van alles gebeuren. Tot nu toe dus heel blij met onze duivenploeg.
 
 
 
28aug mooie dag
onze trouwdag dus die is gevierd! Vanmorgen  duivinnen los maar dat was niks . In de Avond de jonge doffers . Was iets beter maar eigenlijk een onvoldoende. Moet het nu top zijn? We zien het graag echter de conditie krijgen ze deze week niet als ze het niet hebben. Dat had eerder gemoeten denk ik. Deze week bijhouden zullen we maar zeggen. 
Nog 2 te gaan vaN Niergnies. Zondagavond 1 terug die 4 vd 5 had gevlogen. Zegt helemaal niets maar toch. Deze is diep gegaan hoor. 
 
 
27 Aug. Teletekst en monsteruitslag.
Het is wel achteraf maar wat voelden onze duiven goed aan op donderdag , de dag van inkorven. Dit zegt niet alles dus hou dat dan ook maar voor mij want het kan dan nog alle kanten op.
Nou de meeste hadden een echte voldoende van mij. Ze laten ook een monsteruitslag zien. En ja hoor ook nu weer heel  kritisch kijken wat er beter kan en ook noemen. Alleen positieve zaken vermelden is makkelijk. Het is maar waar je de norm hebt liggen zullen we maar zeggen.
 
Eerst de Teletekst een 5e NPO TeletekstOp 11.595 duiven .Niergnies is een 356 km vliegen ,rechte lijn, voor onze duiven:
 
 
Dit is dit jaar de 5e Teletekst vermelding en is dus nu wel een super jaar voor ons geweest.
Naast de 5e hebben we ook nog :
 
13e, 28e, enz op 11.595 duiven
 
 
Dan de uitslag bij ons in de club is er 1 die we nog niet eerder hebben gespeeld. Wel paar keer 1,2 en 3 maar 
7 duiven bij 1e 8 en 10 bij de TOP 13 in de club is ongekend. Blij en trots natuurlijk.
 
 
En ja hier zien we dan ook iets wat we beter hadden willen zien. Het is dus toch geen makkelijke vlucht geweest. We hebbeneen prijs% van 47%. 
Willen graag minimaal 50% maar wat zit ik nu te janken zul je zeggen? Tja we kijken er wel naar.
Vanmorgen is er 1 terug gekeerd en we moeten er nu nog 3 van de 30 hebben.
 
In Rayon en Samenspel ook een topuitslag. Ik zeg ”ook” omdat als je bij PV De koerier goed speelt je vaak in Rayon ook bij de Top staat. 
PV De Koerier staat niet voor niets vaak hoog in stand Kampioenschap Verenigingen Afdeling Friesland. Nu een 12e van de 57.
 
 
Later meer over de duiven die de topuitslag hebben gerealiseerd.
 
 
 
Wederom update, wederom Teletekst
Vandaag weer een NPO teletekst. Een 4e op ruim 11.000 duiven. En ook o.a. 13e en 28e. Onze jonge duiven hebben hun best gedaan.Later meer hoor eerst even van genieten. Ps moeten er nog 4’van de 30 hebben. 
 
 
 
Update Training.
3 jongen met een extra ring om mee naar Duiven voor trainingsvlucht. Extra ring betekent hier een op/aanmerking bij de duif. Ze komen veel te laat aan de andere kant hebben ze een leuke lange training gehad vandaag. Gaan ze mee naar Morlinquert? Eerst maar eens afwachten wat het vandaag gaat worden. Anton Ruitenberg zegt altijd dat als het stil weer is kan het zwaar worden. Nou volgens mij is het ”stil” weer. We zullen zien.
 
26 aug ”Meissie”
Ons ”Meissie” is bij dierenarts Arts in Staphorst. Het is onze makke/tamme duivin een duivin die reageert zoals een hond doet. Zo mak. Maar ze had voor ”t eerst in 3 jaar een doffertje gevonden en kreeg dus legnood. Dit ei is door Arts leeggezogen. Ze knapte iets op maar het werd uiteindelijk toch weer slechter. Heel slecht zelfs want het water liep er zo weer uit.
Nu zit ze een paar dagen bij Arts. Heeft in een nacht 2e ei gelegd maar water loopt er nog uit zeggen ze. Blijft dus hele weekend bij Arts zitten. Hoop natuurlijk dat ze op knapt. 
 
25 aug. 
Komt er deze week nog 1 jong terug die 6 aug was ingekorfd voor Heusden Zolder. Prachtig hoor nu 33 duiven van de 35 jonge duiven waar we mee gestart zijn op de vluchten.
Deze laatste, die niet echt mager was, en nog 2 anderen mogen morgen even op africhting Duiven.  
 
 
22 Aug Tussenstanden
Het zijn tussenstanden, we weten het, maar we staan er wel! En dat mag gezegd worden . Al eerder vermeld dat er komen 1 is en er blijven 2. Voor Jong nog 2 vluchten te gaan en kijken of onze duiven dat vol kunnen houden.
In Club , Rayon <80 leden, Samenspel  <180 leden nr 1 met Jonge duiven. In Afdeling Friesland <900 leden een 10e plaats. Gaaf hoor.
 
 
 
 
 
 
21 Aug . 2 X TELETEKST.
We staan erop. Op SBS 6 pagina 861 staan Gebr.Kruisweg en ook Quinn Kruisweg (Toon) vermeld op Teletekst. Het is toch bijzonder in 1 weekend allebei een NPO vermelding op Teletekst.
Hoe mooi is dit. Iedere dag je duiven verzorgen en van genieten en dan geven je duiven dit terug.
ps. Quinn Kruisweg is de naam omdat we van NPO niet onder Gebr.Kruisweg en  ook niet onder Toon Kruisweg mochten vliegen.
 
 
 
Update 20 aug: 23 
In District hadden we 23 van de 29 in de prijzen. In 39 min 80% weer in het hok. Ach het is wel mooi.
Later meer over de duiven in de top 3. Het is niet 1 lijn die goed scoort maar meerdere en dat is super echter ook weer ingewikkeld voor de selectie.
We hebben er nog 32 van de 35 waar we mee begonnen. 1 duif nu 2 weken thuis en kan weer mee, krijgt ook weer praatjes. Een ander zat niet lekker dus thuis gebleven. 
Of er 32 mee gaan moeten we nog even zien. 
 
 
20 aug Weer succes
Ja het gaat hier voorspoedig. Gisteren een sportdag die gewoon zooooo super was. Heb ik er zelf iets op gedronken ? Nee , heel weinig, want ik moest nog met de auto op pad dus ben er ook heel nuchter onder gebleven. Of Toon dat is gebleven weet ik nog niet. En ja hoor zo kritisch als we zijn hebben we ook wat minpuntjes gevonden en dat is niet arrogant bedoelt hoor. U zult denken tjonge tjonge wat zeurt ie nou, het gaat toch goed? Natuurlijk we genieten er ook van  zeker wel maar het kan altijd beter. 
Wat is er gebeurt gisteren:
Als 1e is mijn zoon Clint na 9 jaar Olde Veste gaan voetballen in Zwolle bij WVF. Gisteren 1e wedstrijd tegen Be Quick uit Zwolle en werd gespeeld in Oosterwolde. Hij scoorde bij zijn debuut de 2e en 3e goal en wonnen zo met 3-1. Gaaf hoor. Wilde dit toch even schrijven want ben daar gewoon wel trots op. Deze wedstrijd was na ons succes:
 
In Steenwijk wederom een Teletekst vermelding. Weer een Echte.
8e op 12.691 duiven.
 
 
Bijzonder blij mee. Als je kijkt naar de Top 40 van deze uitslag zie je maar 6 van de 40 duiven die onder in Afdeling zitten.
Dit betekent dus 34 duiven die meer dan 25 km hoger zitten in Afdeling. Dit betekent dus dat die iets meer voordeel hadden van deze wind.
Hebben we dus weer met de toppers uit het Noorden mee kunnen doen. Lekker gevoel.
 
In de club de volgende uitslag met 62% prijs. Een prijs% wat ook nog op 50% staat bij 1op4 gerekend.
En alles thuis in 2 uur tijd.  Laatste 2 kwamen om 15 .25 uur.
 
 
In rayon begonnen we ook met 2e plaats :
 
En hier zit dan een kritische opmerking dat we de 2e en 3e iets sneller hadden willen klokken.
Er zitten nogal wat minuten tussen 1 en 2e maar weet ook dat als je een snelle wil hebben die weer ver vooruit moet zitten en dat is nu weer bevestigd.
 
Mooi en uiteindelijk in Afdeling een 8e plaats op 12.691 duiven!
 
 
En dan ook nog aan het eind van de middag een groot succes bij Toon Kruisweg in Zwolle. Ze vliegen daar een 1e In Afdeling 8 Noord.
1e duif van 3034 duiven. Is ook een Teletekst vlucht dus die is ook weer binnen. 
 
 
Ja ook hier wel een kritisch puntje , zo zijn we, het prijs% . Ik zelf was daar nog even in de club en daar hadden meer liefhebbers een laag prijs%.
 
Ik stop er nu even mee en ben mij bewust dat als het goed gaat je makkelijker schrijft en meer hebt te schrijven maar goed daar ben ik niet enige in.
Het gaat gewoon heel erg goed met hele fijne duiven en dat is wel genieten hoor. 
Nog even over melden. Wat een Afdeling hebben wij waar gewoon iedereen op blauwband meld. Besef dat dit top is want dat is niet overal zo.
Maar ik heb het al vaker gezegd in dit stuk we zijn kritisch.
We zien wekelijks 2 liefhebbers in Donkerbroek die er een wedstrijdje van maken wie het laatst meldt. Knap hoor. Gisteren na 1 uur melden. Complimenten.
Eerst genieten van de duiven? Het zal wel als je met zijn drieen aanwezig bent dan moet het toch lukken na 20 minuten?
Daar komt bij dat ze wel kijken naar Blauwband , hoelaat zit de eerste en dan moeten wij zo laat zitten . 
Let op Donkerbroek als iedere hetzefde doet en na ongevver 60 minuten meld dan hebben jullie geen info he? 
Dus doe gewoon mee zoals iedereen doet in de Afdeling. Mooi toch?
Zit hier wat frustratie? Nou of je 4e of 8e wordt ach dat maakt niet zoveel uit maar als je 7,8 9e bent en na 60 minuten !!! melden er nog 2 en je kukelt uit top 10 nou dat is wel zuur hoor.
Denk daar maar eens aan in Donkerbroek.
 
 
Update 19 aug
Om 15.30 alles thuis en zou er een teletekst in zitten vandaag? We staan nu 8e in Afdeling Friesland maar moeten altijd de officilele uitslag afwachten.
In ieder geval weer trots op onze duiven. nu naar oosterwolde Overijssel voor 1e wedstrijd van Clint.
 
 
 
19 aug. Zaterdag
Het is zaterdag en sprake van een bui. 
 
Quievrain ligt iets onder het vierkantje in scherm. Na 12.00 uur droog? We gaan het zien.
 
Wim Buwalda heeft wederom een stukje naar de krant gestuurd en het staat er mooi in. 
Een 1, 2 en een 3e plaats in 1 vlucht maak je niet zo vaak mee. Dit is de 2e in laatste 3 weken:
 
 
Gelukkig is ons ”meissie ” weer aan het herstellen. Begint nu ook zelf iets te eten. 
 
18 Aug Fraude
Op site van AS en Theunis lees ik dat er een fraude geval is geconstateerd en dat betreffende ook bekend heeft. Ik lees dit dus neem voor kennisgeving aan. Het is toch echt niet te geloven wat dit soort mensen bezielt. Dit soort mensen valt in catagorie criminelen en moeten ook zo worden behandelt. 
Als je ziet wat die heeft ”gewonnen ” dit jaar en hoort dat ie ook Hokkampioen was in 2016 dan heb ik er geen woorden voor:
 
Ik noem hem omdat dit zo een bedrog is dat het gewoon genoemd mag worden. Hij heeft talloze mensen gedupeerd en bedrogen.
1 met zijn uitslagen
2. met verkopen
3. met mooi weer spelen
 
Anderen hebben bv 2e gespeeld waar deze persoon net voor zat maar als je dan weet hoe hij dat heeft gedaan. Niet normaal
 
Niet om het 1 of ander maar zo zie je maar weer dat ook in deze sport controle noodzakelijk is. Ik bedoel hiermee ook sociale controle bij bv werkzaamheden die belangrijk zijn in club.
Deze moet je altijd met minimaal 2 personen doen en dan niet 2 familieleden natuurlijk.
Moet je voorstellen deze man neemt allerlei prijzen en felicitaties in ontvangst omdat hij zg 1e is of was. Dan ook nog daardoor duiven verkopen. Dan heb je een plaat voor je hoofd zeg.
 
 
17 aug Farmarts
Bij Farmarts in Staphorst geweest met ”Meissie” . Arts constateerde legnood. Een ei was te groot en kon er niet uit. Dit is duivin van 2014 die nog nooit ei had gelegd. Had geen interesse voor doffer alleen maar voor mij. Nu dan toch tegen een jonge doffer aangelopen en verliefd geworden. Gevolg nu dus legnood. Arts heeft ei uitgezogen en toen schaal gebroken. Paar injecties en een anti biotica pil voor paar dagen. hoop dat ze er bovenop komt. Nu ook dagelijks vloeibaar voedsel geven tot ze weer eet en drinkt. Net gekeken en de eischaal komt er nu uit. 
 
Update , Nanne Wolff is op vakantie. Ja dat kan natuurlijk.
Waar gaan we dan heen? Ze wordt niet echt beter moet ik zeggen. Eigenlijk ook wel iets anders aan ons hoofd wat veel belangrijker is.
 
16 aug . Jonge duiven status en ”Meissie”
We hebben bij de jongen nu 4 vluchten gehad. We hebben nog 32 jonge duiven al hoewel ik er vanmorgen even snel 31 telde. Er zit er nog 1 die aan het herstellen is en verwacht dat ie aankomend weekend niet mee kan.  Ja het zou wel kunnen maar denk dat het niet eerlijk is. 
Er zijn nog 3 vluchten te gaan en ze doen het heel erg goed tot nu toe. Van de 4 vluchten in onze club hebben ze 2 keer een  1,2 en 3 gevlogen. 2 keer het podium met ook goede prijzen in groter verband. Dit uit zich ook in totaalstanden / kampioenschappen . Let wel het is tussenstand maar sta wel graag zo goed mogelijk en als dat zo is genieten we ervan want dit is er al:
 
In de Club PV De koerier staan we 1
In Rayon West (68leden bij start) staan we     1
In Samenspel E (180)staan we                 2
In Afdeling Friesland (900)staan we      19
 
 
 
 
 
Aan de top komen is 1 maar aan de top blijven is 2. We doen ons best.
 
Wel een domper vandaag want ons MEISSIE, zo een makke duivin, is ziek. Het is net een hond als ze fit is maar nu zit ze in een hoekje in hokje. 
 
15 aug Status tussenstanden en einduitslagen
 
Het seizoen is nog niet over maar wil toch even wat standen gaan vermelden. Er kan nog van alles gebeuren natuurlijk want we hebben bij Jonge duiven nog 3 belangrijke vluchten en ook wat langere vluchten met waarschijnlijk minder duiven en wellicht minder liefhebbers. Er zijn b.v. liefhebbers die stoppen en gaan op natour om duiven te sparen. Met minder liefhebbers en minder duiven kun je meer punten winnen of verliezen i.v.m.  de eerste vluchten waar iedereen mee doet en er volop duiven zijn. We zullen het gaan zien.
 
  • Generaal Kort kampioenschap is afgelopen weekend uitgespeeld voor Samenspel E in Afdeling Friesland. Dit spel gaat over 16 vluchten met oud en jonge duiven.
Het zijn bijna 200 leden in een sterk Samenspel met ”grote ” namen.
Hierin spelen wij een 5e plaats waar we super trots op zijn. Compliment aan onze duiven. In deze stand verandert dus niets meer.
 
 
 
In rayon West ( 90 leden)  , in Samenspel E en in Afdeling Friesland ( 900 leden) speelt onze ”Street” 2015/51267447 het voor elkaar om
resp, 2e, 4e en 20e plaats Duif kampioenschap Midfond te behalen. Ze had iedere vlucht prijs. In de Afdeling deden er eerste vlucht 20.566! duiven mee. Dit zijn nog eens aantallen!
Met zo een duif kunnen we ook verder in 2018. Deze duivin heeft nu een goede / mooie doffer gekregen zodat ze lekker een paar jongen kan/mag groot brengen.
Dit heeft ze wel verdiend:
 
   
 
 
Update; Super uitslag maar ..
Een 2 weken geleden stond onderstaand stukje in de krant. Iedere week stuurt Wim de resultaten van onze club naar de Steenwijker krant en zo ook 2 weken geleden:
 
wij waren op vakantie maar onze buurvrouw had het bewaard voor ons. Vandaag hebben wij wederom een 1e, 2e, 3e in de club en zijn daar weer trots op. Ook in groter verband een uitslag waar we blij mee zijn en in Afdeling staat de eerste duif op een 36e plaats van de bijna 15.000 duiven. Mooi ja mooi maar oh , ja ik zeg het nu wel een keer, wat verspeelde mijn 1e duif bij hok een tijd. Deze kwam uiteindelijk, toen 3e duif bij het hok kwamen op antenne landde, ook naar beneden op antenne. De 2e duif werd 1e in klok. Natuurlijk alles was goed maar dit had dus nog beter gekund. Ik heb het niet over extra rondje of ere rondje nee deze duivin ging op helft van een dak zitten (2x) waarbij je bijna denkt die is niet van mij want dat doen ze nooit. Goed het hoort erbij en het gebeurd bij iedereen dus genieten van deze uitslag want het kan zo weer anders zijn in de duivensport.
 
De duif die nu 1e werd (531)  is een Kind van onze ”Hero” (14-771). Hero die zowel kan sprinten maar ook een 1e op Fondvlucht was . Hero is kleinkind van het 600 koppel en dat is bekend koppel bij ons. En moeder van Hero is onze 12-380 die nu op kweekhok zit. 
Moeder van 531 zit ook weer 600 koppel in. Hero heeft het laten zien en is volgend jaar 4 jaar. Gaan we hier nog mee vliegen of kweekhok ? Vliegen denk ik niet en kweekhok zit eigenlijk vol.
Moeilijk dit.
 
 
De uitslagen tot nu toe:
 
13 aug Los?
Lees ik bij iemand dat de duiven gisteren toch best los hadden gekund. Tja in duivenland krijg je het dan echt niet voor elkaar om het misschien ook maar 1 keer het met zijn allen eens te zijn. Stoere praat is dat natuurlijk maar laten we wel zijn het was gisteren toch geen duivenweer? Ik ben zelf ook even op pad geweest en het was echt slecht. 
Zullen wel veel betere duiven zijn dan denk ik.
 
 
11 aug. Voer in manden
Na 3 weken niet ingekorfd te hebben vanavond ingekorfd voor Heusden-Zolder. Hier 30 jongen mee en 2 thuis want die zijn te mager om weer mee te kunnen. Deze kwamen dinsdag jl terug en maar even op kracht laten komen. 
Wij korven bij onze club ook duiven in van Jubbega en ik geloof Nieuwehorne. Wat mij opvalt is dat er regelmatig voer in bepaalde manden ligt van beide clubs. Volgens mij komt dit door de duiven thuis  te voeren tot inkorven. Ik begrijp dat echt niet en vergelijk dat zelf dan met eens lekker onbeperkt gaan wokken bv. Dat vind ik dan zo lekker en altijd eet ik veel teveel en met name het toetje kan ik niet laten staan. Dan rijden we naar huis terug en natuurlijk komen er dan een aantal drempels die we moeten overwinnen. Nou ik kan je vertellen dat ik dan best wat last heb van het eten en ik weet zeker die duiven die met volle krop worden ingeladen ook. Veel bochten en drempels en  uiteindelijk komt het naar buiten. Vanavond zagen we gewoon duiven kokhalsen en voer overgeven. Mensen doe dat De duiven toch niet aan. Ps er waren ook manden die mooi schoon waren.
 
9 aug triest
Hier een crematie van een hele goede vriend van Pa en Ma. In Amsterdam werd deze plechtigheid gehouden. Vanmorgen 1 jonge duif van Gorinchem thuis en vanavond bij thuiskomst in donker nog 1 dus nog 2 weg van afgelopen weekend. Morgen weer meer aandacht voor onze duiven. 
In Amsterdam veel duiven gezieN en wij zeggen wel eens dat de poten mooi rood moeten zijn wat dan o.a. moet duiden op vorm. Nou al deze duiven hadden vuur rode poten. Hebben deze dan allemaal,vorm?
 
8 aug Uitgesteld
We kwamen zaterdagavond thuis van onze vakantie. We hoorden zaterdag onderweg natuurlijk wel dat de vlucht was uitgesteld. Kun je je voorstellen dat we dat helemaal niet erg vonden? Super gedaan en compliment voor LC want zo konden we mooi de duiven zien thuiskomen.
De duiven werden de laatste week verzorgd door de buurman met zoon en dat hebben ze perfect gedaan hoor. Het is voor hun onbekend terrein maar ook gezien de resultaten mogen ze het vaker doen en wellicht zijn het nieuwe liefhebbers. Van te voren even met ze e.e.a. doorgenomen en het ze zo makkelijk mogelijk gemaakt. Alles was goed gegaan alleen er kwam 2 dagen een vreemde duif kijken. Ja dat is lastig met trainingen en zo maar ook dat hebben ze perfect opgelost als ik hun verhaal zo hoor. Complimenten naar mijn buren. 
 
Collega liefhebber Wim zoals al gezegd heeft onze duiven gepakt en ingekorfd. Laatste keer heeft ie ook duiven gezet voor potje in club en aangetekend gezet op inkorflijst. Nou ik heb zelf nog geen aangetekende gedraaid in 2 vluchten en Wim heeft zowel een aangetekende in de prijzen en had zo waar ook nog de Pot van de club met onze duif. Je moet het maar zien. Klasse Wim.
 
Dan waren de uitslagen tijdens onze afwezigheid ook heel erg goed en denk er zelfs aan om langer weg te gaan want dit gaat wel erg lekker zo. De laaste 2 vluchten beginnen we met een keer  1e en een keer 2e in de club. Daarnaast is het prijs% acceptabel en waren er geen verliezen voor 6 aug vlucht .
 
Genoeg tekst even wat resultaten op papier en let dan aub ook even op broertje Toon ( vliegt onder Quinn Kruisweg) in Zwolle.
 
Opvallend 29 juli spelen we in Steenwijk 1,2,3 in Club en Speelt Toon 1,2 in Club te Zwolle www.pvdevriendenpost.nl )
Weekend 6 aug spelen we in Steenwijk een 2e in club en speelt Toon ook een 2e in Club. Dit is toeval hoor 😉
 
 Gorinchem met 50% prijs. Alles thuis.
 
 
Heusden Zolder 44% prijs en nog 4 zijn niet thuis.
 Toon in eigen club een 2e en in grrot verband een 3e duif op 3212 duiven. een mooi resultaat. Je ziet hier een prijs% van 40% en dat wordt steeds beter.
 
Laatste vlucht kwamen er dag na vlucht nog 2 thuis op hok Steenwijk. Deze 2 zaten onder de luis en 1 daarvan was diep gegaan. Of ze al luis hadden kan ik niet zeggen want we waren niet thuis. In hok gelijk steekproef en anderen gecontroleerd en gelukkig geen luis. De late 2 maar even druppelen.
 
6 aug Thuis
We zijn weer thuis. Ruim week weg en alles verzorgd door buren en Wim heeft dit weekend weer ingekorfd. Nogmaals enorm bedankt voor zover. Alles zag er mooi uit en de verzorging duiven door buren was zonder problemen geweest. Knap hoor want het is voor liefhebber een bekend ritueel maar voor een “leek” heel iets anders hoor die verzorging. Respect daarvoor!
 
 
2 aug Hulp
Afgelopen een weekend weg vanaf vrijdagmorgen. Collega liefhebber Wim heeft duiven ingekorfd en alles gereed gezet voor binnenkomen duiven.
Onze moeder met kennis heeft duiven zaterdag opgewacht. Dit alles is zo goed gegaan dat we 1,2,3 in de club zijn en goede notering in region en samenspel. Zowel Wim alsook Ma en Joop super bedankt.
Dan ook een 1 en 2 door Broertje Toon in Zwolle , De Vriendenpost, maakt weekend wel erg goed. In rayon ook goed .