2017 Juni -Juli

27 juli jong terug
Komt er vanmiddag nog 1 terug van Gennep. Mager hoor. Die gaat niet mee natuurlijk naar Weert.
We blijven wel met 2 weg want er is er deze week 1 van het hok vertrokken. 
Zaterdag slecht weer en veel wind . We zullen zien
 
26 juli ref
L.J. Dekker had zijn 1e jong met duif van ons via bon. Deze duif is 7e in rayon west van 1881 duiven en een 2 e in zijn club.
Altijd mooi om te horen! Is nog maar het begin en kan ook geluk zijn dat weten we allemaal maar het staat op de lijst.
Toon Kruisweg speelde een mooie 2e plaats in zijn club. Ga zo door.
 
Dan veel dank aan Joop Klooster en vooral Rinie want de antenne is weer gemaakt. Super blij mee want er was toch wel enige stress.
Je zal de duiven maar niet kunnen constateren Als ze aankomen.
 
Zaterdag een harde wind op de staart ? Dat hebben we liever niet natuurlijk maar altijd nog beter dan die harde zuid oosten wind van toen !!
Veel duiven waaien dan door dus zullen terug moeten en uiteindelijk is dat ook weer goed voor ervaring. Eigenlijk dus niets mis mee wat een gezever zeg. 
 
 
24 juli Controle
Alle aandacht nu naar jonkies. Zijn wel jonkies maar sommige jonge doffers lijken wel volwassen. Vanavond Controle dmv keeluitstrijkje en een mestonderzoek gedaan.
Ze waren geel vrij dus dat is onder controle. Mest even afwachten.
 
Van de 21 ”oude” duiven zittener 15 op 50% prijs en 18 duiven op meer dan 50% prijs. Dit klopt natuurlijk ook wel als je gemiddeld boven de 50% zit te draaien. Nu moet er dus geselecteerd gaan worden en daar wachten we mee totdat jonge duivenvluchten zijn afgelopen. Wordt moeilijk heel moeilijk. 
 
 
 
update 23 juli . 
Van de Chateauroux vlucht 736 KM !! alles thuis . We hadden dus 18 mee en 17 op zaterdag thuis en vanmorgen kwam als laatste doffer 45 thuis. Ja dus alles thuis en nu hebben we aan eind seizoen ( excl Natour) 12 duivinnen en 9 doffers dus 21 ”ouden” in vlieghok zitten. Dat is veel en dat wordt een uitdaging. 
Alleen op rampvlucht Pontoise 5 duiven niet thuis gekomen rest ALLE vluchten duiven thuis. Keurig zal ik maar zeggen.
 
In club beginnen we met een 6e, 8e, 9e in club en 8 van de 18 in de prijzen. Dat is hoog want het zijn niet allemaal geselecteerde duiven voor vnl Fond hoor.
Onze duiven vliegen Vitesse, Midfond en ook Fond . 
 
Van Gennep 1e jonge duivenvlucht van de 35 duiven nu 33 terug. 
Met uitslag een gevoel als dat je hebt bij een gelijkspel bij voetbal. De voorbereiding was niet zoals ik wil maar soms is het niet anders dan moet het zoals het gaat.
VAn de 35 jongen een 15 in de prijzen en dat vind ik te laag . Wij willen minimaal 50% . Met 33 thuis mogen we echter niet klagen als ik lees hoe het deze vlucht is gegaan met de jongen bij anderen. We beginnen met een 12e, 13, 24, 41e. \er waren 414 duiven ingekorfd.  Volgende week maar eens weer zien.
 
23 juli Herstel
Vanaf 28 juni tot 20 juli nieuws verloren. Ik probeer nog wel even het belangrijkste / leukste te vermelden
 
Als 1e natuurlijk De Teletekst prestatie Midfond Morlinquert op 15 juli. Heerlijk.
Met deze prestatie Midfondkampioenschap OA in onze club PV De koerier te Steenwijk. Die staat ook weer dit seizoen.
 
Ook in deze periode een bezoek gebracht aan Adrie en MAry Kors te Steenwijkerwold. Adrie is een grootmeester en gezellig en interessant gesproken met ook Mary.
Bedankt voor de koffie en omdat ik mocht terugkomen gaan we dat ook zeker doen. 
 
Geweldige resultaten van Comb Deinema Kruisweg te Zwolle
 
bourges 8 juli 17
 
De 14-934 ook week eerder een topprestatie . Ouders duiven van Kweekhok Zwolle Toon Kruisweg
 
Nanteuil 15 juli 2017
 
 
15 juli . Africhting jonge duiven . Alle 35 duiven thuis en uitslag ziet er goed uit. 30 in prijs in district 3.
 
 
22 juli. Chateauroux en Gennep.
 
Had graag nog iets eerder gezeten met beide vluchten maar gezien de voorbereiding deze week zijn we toch tevreden.
Heel positief is aantal duiven retour op hok. Van bijna 750 km vlucht Chateauroux zijn er nu 17 van 18 terug . 
VAn de 35 jongen zijn er nu vanavond nog 2 onderweg de 488 en de 526. De 488 zat in Ureterp en deze zouden ze na drinken en beetje eten loslaten.
 
De 499 zat in Zwagerbosch bij dhr Visser en deze heeft hem ook losgelaten rond 18.00 uur en was vanavond thuis. Super en bedankt voor verzorgingHr. Visser.
 
Uitslagen volgen later . Wellicht ook wat referenties want er zijn een paar jongen uitgezet via bonnen. We horen graag als dat goed is gegaan.
 
 
 
21 Juli. Trouwdag
Feestdag. Zoon Clint gaat vandaag trouwen met Juliet. Wordt een mooie dag met mooi weer.
 
 
 
De nieuws rubriek is hersteld met dank aan Richard. Nogmaals enorm bedankt man. 
Het enige wat er mist is actueel nieuws vanaf 28 juni tot 20 juli maar dat is niet zo belangrijk want dat gaan we binnenkort wel weer samenvatten.
 
Update 28 juni
Deze week nog geen normale training gezien. Eens kijken wat dat gaat worden morgen. Het weer ziet er komende zaterdag wel erg slecht uit.
 
 
All before You
Onze duivin ” All Before You”  laat toch wel regelmatig zien dat ze een topduif is.
Afgelopen weekend weer onze 1e duif en een 22e plaats in de Afdeling op een FondVlucht
Inmiddels in club PV De Koerier:
3 x 1e plaats
2 x 2e 
1 x 3e 
1 x 6e 
 
Ze was in groter verband:
1e Deventer 1357d  = ook 1e 5.154duiven
2e Gennep   124 km 1943d. = 7e 21.289d
9e Gennep   124 km 1570d
3e Sens         551km 551d
7e Mantes La Jolie 523km 435d
24e Chimay 329 d 819d
 
Ja hier moet je dus zuinig op zijn. 
 
28 juni Resultaten en referentie
Ik zou nog even terugkomen op prestaties van onze duiven afgelopen weekend. 
Bij ons in de club op de Super Vitesse een 6e en 7e plaats. Op de Fond beginnen we met een 3e en een 8e plaats. Zo doe je lekker mee laten we maar zeggen. Wat dat betekent voor uitslag in Rayon en Afdeling is ook goed en dat geeft mooie prestaties in groot verband:
In Afdeling op de Fond met 4166 duiven scoort de 237 of  ” All Before You”  zoals ze heet een 22e plaats. Super goed.
De 144 ”Control” ook bij top 100 van Afdeling friesland
 
In Afdeling op Vitesse starten we op 7607 duiven met een 30e plaatsen kort daarop een 32e plaats. Dit zijn topnoteringen en zijn we weer blij mee.
 
 
Referentie:
Dan laat onze bonduif bij Comb. VandeLinden-DeVries wederom een pracht prestatie zien. Man wat is deze duif toch opvallend goed:
De 2015 -1273369. Een 2e plaats in de Afdeling Friesland:
 
 
Wat heeft deze duif nu al laten zien:
 
 
26 juni. Afgelast
Africhting jong met aantal leden  vanuit Zwolle was afgelast ivm beperkte deelname en Oosten wind morgen. Vanavond zelf maar even de jonkies gepakt en afslag Ommen gelost. Net na mijn aankomst kwamen zij ook op het hok met 3 nakomers. Was er een mooie avond voor zeg.
 
25 juni Gaat t dan toch ?
Dit weekend wederom een dubbelvlucht waar we tevreden mee mogen zijn. Zal ik t dan toch een beetje onder de knie krijgen die 2 vluchten in weekend? Ik bedoel dan een sprint en een fond hoor want dat is toch weer iets anders als fond en midfond want dat zit dichter bij elkaar.
Op de fond wederom de 237 “All Before You “bij ons met mooie prestatie ( later meer) en ook bonduif weer bij collegaliefhebber Comb. VandelindenDeVries met een 2e in de Afdeling zoals het nu staat dus onder voorbehoud. Deze duif blijft presteren en is met recht een topduif.!!
Resultaten later als ze definitief zijn.
 
24 juni Wachten 2
Inderdaad zoals voorspeld gaan we kijken of de duiven zondag thuis gaan komen. We wachten af. Tijd voor andere tijdsbesteding op zaterdag.
Deze week hebben we hier op vliegbasis Steenwijk 2 ” oudere vliegdoffers” uit kweekhok bij Toon uit Zwolle gehaald. Op Vlieghok Steenwijk hadden we 2 duivinnen die geen vriendje meer hadden en wilden toch iets gaan proberen met nieuwe partners. De vader van de 2 zusjes ” All before You” en ”Regret” de 36 en 37 is dus weer even op zijn vlieghok. Man man wat een doffer. Het lijkt wel een pitbull wat een blik in die ogen. Het is een vervelende doffer in het hok en zeker naar andere doffers. Daarom hebben we hem en de oude 09  afgezonderd zitten. 
Als er even ruimte was de 2 duivinnen bij deze 2 doffers gelaten en ze vonden elkaar wel leuk. Nu maar eens zien of deze motivatie iets brengt. 
De 09 is de vader van onze ” Go Down” 248 die zo enorm goed begon met de vluchten en nu wegens spierprobleem is uitgeschakeld. Is ook zo een druktemaker. 
 
Go Down al 3 x niet gevlogen en nog in de top bij de Club:
 
23 juni Wachten
Het ziet er naar uit dat we een weekend krijgen met veel wachten. Natuurlijk opmde duiven maar ik doel natuurlijk op de lossing. De voorspellingen zijn echt slecht en er zit ook geen verbetering in. Wellicht kan de wind er iets aan doen. Afwachten is hetgeen we moeten doen.
Zou het een zaterdag zonder aankomst duiven worden?
Omdat voorspelling slecht was zijn er 10 naar Lorris een 600 km. Dan zijn er nog 11 over waarvan er 9 of 10 mee kunnen op super Vitesse Heusden Zolder. 
Van Pontoise is er vanaf een week na die vlucht geen veer mee terug gekomen. In totaal 5 jaarlingen zijn we daarvan kwijt. 
 
 
20 juni Aantal duiven in mand en in auto.
Hoop toch echt dat ze aan de duiven gaan denken echter zie totaal nog geen bericht van onze afdeling. De keren dat we hebben ingeladen na de beruchte Pontoise is tot nu toe een ongeorganiseerde puinhoop geweest. Achterstevoren en onderin of wel of niet en dan later weer overladen of wel of niet etc. Er wordt alleen naar het financiële plaatje gekeken en niet naar de duif. Gewoon altijd maximaal 25 duiven in de mand en als heel warm is ruimte tussen de manden. Dit hoeft toch geen discussie meer te zijn in deze tijd of moeten we wachten op controles van bepaalde instellingen.?
ps NPO geeft aan 10%!minder in mand . Op zich top maar tijdens 1 nacht mand gaat aantal dan van 32 naar 28 . Nou wát een ruimte in 1 keer zeg.
Diegene die een beslissing moet nemen moet eens even een rit iN vrachtauto gaan zitten , als het boven 25 graden is. 
Een opmerking van : dan geef je ze toch niet mee is zo makkelijk gemaakt . Het moet gewoon goed geregeld worden voor met name De Duif!,
 
18 Juni. ”Regret” Winnares.
Gisteren onze eerste duif de 236 ”Regret” op 330 Km. Als 1e op hok en resultaten in clubverband:
  3e –  185 d. Club
12e – 993 d. West
25e- 2392 d. Samenspel E
29e- 4541 d. District 3
99e- 11299 d. (Afdeling)
 
Haar zusje de 237 “All before You”  was vorige week vanuit Sens 550 KM:
1e – 92 d. Club
3e -577 d. West
13e – 1147 d. Samenspel E
90e 5481 d.(Afdeling)
 
Deze 2 zusjes hebben dit jaar mooie prestaties laten zien. Zo mooi was daar de Overwinning in de Afdeling. Nog even:
 
All before You nr 1 en Regret nummer 7 . Mooie prestatie tussen het geweld van Zwaagwesteinde en omgeving. Wij hadden de enige 2 duiven in de top 20 die niet uit omgeving Zwaagwesteinde kwamen en dan ook nog alles verslaan. Genieten zoiets.
 
 
 
Opvallend dat ze allebei mooie prestaties neerzetten. Ze komen uit 2 vliegduiven die vorig jaar op de kweek zijn gezet en de eerste 2 jongen is gelijk goed.
 
 
Ook in Zwolle een mooie prestatie van Combinatie Deinema-Kruisweg. 
 
 
De fijne duif (bonduif) van Comb Van de Linden – De Vries ( de 69) die nu toch wel extra aandacht krijgt heeft het deze week niet zo goed gedaan.
Wel in de punten en ook als 1e op het hok van de Combinatie. 
 
 
 
 
17 juni Tevreden
Ja we zijn eigenlijk wel tevreden. In Rayon West 90 liefhebbers beginnen we met een 12 en 16e plaats op kleine 1000 duiven.
50% in de prijzen
In de vereniging o.a. een 3e en 5e plaats: en ook 50% prijs.
 
En in samenspel E zitten we er ook mooi bij : Op 2392 duiven beginnen we met 25 en32e plaats.
Ruim 60% prijs. 
 
 
Wel een smetje op de vlucht want we hadden de 16-248 ook gespeeld en deze kwam rond 17.00 thuis. Op was ie . Trainen doet ie wel maar spontaan eruit en dons laat te wensen over.
Deze is dus nog niet hersteld van de blessure van weken geleden en de vraag is of dit ooit nog gaat gebeuren. Heeft nu 4 vluchten geen punten behaald door niet mee (3x) of dus laat doordat ie niet fit is. Toch staat ie nog bij prijsduiven hoog in lijst. Donders jammer want het is me er eentje. 
 
17 juni. Lap
Gisteren weer even jongen weggebracht op 19 km. Nu alles tegelijk los en ook alles tegelijk thuis. Tijd die ze erover doen is niet zo van belang als ze maar thuiskomen. Snelheid komt later.
Auby is Chimay geworden een 330 KM. 
 
15 juni Lap
De jongen wederom een lap gegeven en 1 om 1 los. Is even een klus en ben daar nu ook wel klaar mee. Er waren grote verschillen bij de orientatie rondjes per duif , er waren er die 1 of 2 rondjes deden maar ook die niet weg konden komen. Uiteindelijk na de laatste duif naar huis gereden en de laatste kwam na een paar minuten aan en rest zat alweer in hok. Goed afgesloten dus. Vanaf nu iets verder en per mand of alles totaal om de gang erin te krijgen. Ach er is natuurlijk nog wel tijd.
Mooie trainingen gezien. Duivinnen heel actief en doffers zoals doffers doen weg en terugkomen en weer weg en weer breed terug. 1 doffer niet tevreden over , laat ook niets zien dus die gebruiken we ook voor thuiskomst duivinnen. Morgen inkorven voor midfond vlucht Auby. 
 
14 juni vergissing
Duif opgevangen en in principe meld ik die aan bij liefhebber. Deze liefhebber was er nog een paar kwijt van een week geleden en was vandaag in Zwolle dus zal in avond duif op komen halen. Uiteindelijk was het niet zijn duif en had ik nummer verkeerd ingetoets bij “duif gevonden ” . Stom hoor. De echte eigenaar was Gert Jan Beute dus die maar gelijk opgebeld. Binnen 2 uur was Gert Jan aanwezig om duif op te halen. Dat doet ie goed !Hoop dat ie belangrijk gaat worden voor hem .
 
 
update 
Nog even over die fijne duif de 15-369. In duifkampioenschap West een mooie 2e plaats tot nu toe:
8 x prijs en toch 2e is Top.
Onze 248 is al 2 keer niet meegeweest ivm spier problemen en toch staat hij nog in de lijst. Denk dat het niet beter gaat worden met deze doffer.
Jammer maar dat is ook het spel.
 
 
Nog even over de wedvlucht Sens in onze club. Tjonge wat waren de prijzen er snel uit zeg. Het is toch mirakels dat een vlucht van 550 km maar 16.10 minuten open staat.
Ik heb bij andere clubs gekeken en zie dat die allemaal langer open staan. Ik wist dat we in onze club goede liefhebbers hadden maar dit zit wel erg dicht op elkaar hoor.
550 km betekende zaterdag jl  6 uur en 10 minuten vliegen voor de 1e plaats en dan in 16 minuten moet een duif vallen wil die een prijs krijgen. Bijzonder.
 
 
13 juni 2015- 1273369
Even de Combinatie Van de Linden-De Vries op bezoek gehad. Natuurlijk komt dan onze bon-duif ter sprake en als je dan veel uitslagen van die duif op een rijtje zet dan mag je zeggen dat het een ” fijne ” duif is.
Deze duif is van 2015 en heeft oa volgende gevlogen:
2017:
Pontoise Thuis( dat is al heel goed) en 2e van hun hok
Sens  1e bij hun club de Doorzetters en 2e in Rayon West
Chimay  1e bij de Doorzetters en 3e rayon West
Quievrain  2e duif van hun hok
Heusden Zolder  3e hun hok
2016:
Blois  1e Rayon West en 6e Afdeling Friesland
Chateauroux 35e op 4924 duiven
 
Stamboom deze duif:
Moeder de 10-766. Was vliegduif bij Toon en o.a 2x beste duif Van Kring Zwolle en natuurlijk mooie uitslagen. Deze duivin heeft al meer goede duiven gegeven.
Vader de 14-876 van Gerb. Homma. Deze duif heeft Toon eind 2014 aangeschaft en heeft veel Dijkstra bloed in lijn zitten.
 
 
Ja deze duif zat ons dus vanuit Sens afgelopen zaterdag net voor. Mooi a;s je verslagen wordt door eigen duif
 
 
Ja hoor daar was ze dan : “All before You”  had een goede dag. We kregen op de fond vlucht Sens onze , ik dacht, 1e duif binnen en toen ik in de klok keek stond er al 1 in. Een ruime minuut eerder geklokt en deze had ik niet zien aankomen laat staan horen vallen of door triangels horen gaan. Bijzonder want ik sta dicht bij het hok hoor.
Deze jaarling duivin heeft al eerder laten zien een 1e te kunnen spelen en nu op een fond afstand staat ze er ook.
 
16 juli 2016:    1e – Deventer op 5154 duiven ( dus 1e in Club ,1e in rayon in 1e samenspel en in afdeling friesland ook  1e)
27 aug 2016:   1e – Gennep   -123 km op 208 duiven ( =9e op 1570 duiven in rayon West)
15 april 2017:  2e – Gennep  -123 km op 363 duiven (=2e 1943 / 2e 2253/ 7e 21.289 duiven in afdeling))
3 juni 2017 :    2e – Chimay   -329 km op 141 duiven in club
10 juni 2017:   1e – Sens        -551 km op 92 duiven = 3e op 577 duiven in rayon West)
 
 
Ze komt uit 2 vliegduiven die vanuit Vlieghok Steenwijk hebben gevlogen. Beide gekweekt door Toon uit Anton Ruitenberg duiven.
Ze zijn in 2016 op kweekhok gezet en gelijk raak! Want ook haar zusje de 16/1108236 heeft 1e in Afdeling gevlogen maar dat is nu wel bekend denk ik:
1e op Gennep met 21.289 duiven. Kweekkoppel wat dus mag blijven.
 
De Vitesse mag ik natuurlijk niet vergeten want we zijn blij met onze duivin 16-1108253.

Ze haalt 4e in club en 16e op 683 duiven in Rayon. Tevreden mee. Hier hadden we 6 duiven mee en 3 in de prijzen. 

Update. Super weekend. Super Vitesse goed en Fond zeer goed.
Ja ook de Fond vlucht vanuit Sens met 551 km voor onze duiven is uitstekend geweest.
Nu alleen even de uitslag van rayon West en Pv De Koerier en later meer.
We zijn ook heel blij met een prijs% van 64% in Rayon West. 14 duiven mee en 9 in de prijzen


Wel verslagen door onze bon duif naar v.d. Linden de Vries de 2015-1273369. Deze duif blijft het goed doen.
Vorige week ook al 1 op Chimay in hun club en 3e in Rayon West!!
 
 
Ook in eigen Club PV De koerier een 1e,3e,4e en 24e prijs.
 
 
 
 
 
10 juni. Super Vitesse tevreden
Ja hoor we zijn op Super Vitesse vlucht vanuit Weert ( 174 KM) tevreden met een 4e plaats in de club. Betekent dat je er lekker bij zit. In het rayon ook aardig als het ik zo kan bekijken op De Blauwband meldsite. Ben geen liefhebber van deze vluchten omdat de voorbereiding op zo een vlucht anders is . Alle duiven zijn voorbereid op de Fond vlucht en niet gesplitst want dat geeft bij de duiven en bij mij teveel stress ( denk ik). Ach of die voorbereiding slecht is voor Vitesse dat weten we ook niet maar vorige keer was het bagger met de super vitesse en nu veel beter.
Met 6 duifjes mee een mooie erbij op 1571 mpm. Doffer 248 hadden we verwacht maar was wel te laat.  Dus toch twijfels over zijn spieren.
 
 
8 Juni Officieel
 
het is nu officieel want 1 vereniging zal niet geklokt hebben, Combinatie Deinema-Kruisweg super uitslag in Afdeling 8 NOR OOST.
 
De 1 en 3e plaats. 1e plaats is Moeder en 3e plaats is zoon. Bijzonder toch?
 
 
 
Hoe zien de stambomen eruit? Nou we hebben het al eerder aangegeven er zit weer veel Anton Ruitenberg bij ons in de stambomen. Dat is hier niet minder.
De 14/204 en de 11/684 zijn beide kweekduiven bij Toon en zijn afkomstig van Anton Ruitenberg. Hier komt dus de winnares van de vlucht uit .
De doffer is volle inteelt Kannibaal met iets Wondere Dirk en de moeder is vol Abeele met Bliksem ( ook dochter 581) en James Bond.
De moeder 11/ 684 had al eerder een 1e NPO gegeven.
 
De 3e plaats in uitslag is zoon van de winnaar en is gekweekt bij Cees .
 
 
 
 
update; Referent
Rayon uitslag staan wij met 7 van de 10 duiven in de top 100. Daarnaast op plaats 3 de ”Bon” duif die naar Comb van de Linden -De Vries is gegaan in 2015. Deze blijft het goed doen.
Wij staan op 24,36,59,85,86,87,88. Kijk maar even:
 
 
Even wat tussenstanden hoor.
Rayon West 80 leden:
 
 
PV De Koerier stand 7 juni 2017
 
Stand Midfond Koerier:
 
 
Tot nu toe gaat ie wel goed. Maar er ligt dit jaar meer belang bij Super uitslagen en dat is makkelijk zeggen natuurlijk als er al een paar zijn geweest maar we willen eens kijken of we het kunnen herhalen.
Het staat voor 2017 al in de boeken:
Een overwinning in Afdeling Friesland vanuit Gennep met o.a 1e en 7 e . op ruim 21.289 duiven. Dit nog niet eerder gerealiseerd .
Een 15e plaats in Afdeling Friesland op Weert met ruim 20.353 duiven.
 
Dan valt ons prijs% ook positief op en dat komt niet door veel ”slaopers ” bij ons in de club.  
Vanaf de 1e vlucht t/m Chimay 29 mei komt er een gemiddelde uit van 67%. Begin het jaar geschreven dat we graag minimaal 50% willen. Duiven doen het aardig:
25/16 Vitesse
25/19 Vitesse
25/18 Vitesse
25/16 Vitesse
26/15 Midfond
26/15 Midfond
8/4 Suoer Vitesse
17/7 (Pontoise)
10/7 Midfond
 
ps Zoals gezegd hechten we dit jaar veel waarde aan een mooie uitslag maar dat wil niet zeggen dat we in de kampioenschappen niet mee willen doen hoor. Ja daar gaan we natuurlijk ook voor want het zou toch te gek zijn als je daar niet naar kijkt terwijl je iedere dag je duiven verzorgt.
 
 
7 juni. Nog 2
Van de laatste africhting met de jongen moeten we er uiteindelijk nog 2 hebben. Er zat er 1 in Coevorden en die liep daar al ruim een dag. Wilde niet binnenlopen maar door de honger is deze toch gevangen. Ik hoor wel graag dat ze niet zo maar spontaan naar binnenlopen in vreemd hok. We hebben deze opgehaald en krijgt nu extra versiering om de poot want we houden die natuurlijk in de gaten. Mest van jongen is eigenlijk zoals we bij vluchten willen zien maar zo ver is het nog lang niet dus gewoon voor kennisgeving aannemen want oh er kan nog van alles gebeuren.
 
De ouden is passen en meten want zie bij laatkomers van Pontoise toch iets wat mij ervan ovértuigd om die voorzichtig te gaan spelen als ze al worden gespeeld. We hebben een Super Vitesse vlucht  , vluchten waar ik niets van begrijp, dus daar kunnen ze dan op omdat het klein stukkie is. Zeker met de wind die ze voor zaterdag voorspellen maar dan moeten ze niet doorvliegen natuurlijk. Zal die Super Vitesse voor dit soort duiven  en voor instromers Zijn?
 
 
 
 
4 juni Gefeliciteerd! en 70% prijs in Club in Rayon en in samenspel E en ook in Afdeling.
 
Als eerste de felicitaties naar Combinatie Cees Deinema en Toon kruisweg. Een bijzondere prestatie hoor. Deze duiven hebben 3 nachten mand gehad.
De 2015-1273398 komt bij Toon weg . Toon heeft hier mee gevlogen als jong. Eind  2015 zijn aantal jongen overgewend bij Cees Deinema.
 
In Steenwijk hebben we ook lekker gevlogen. Wij hebben 7 duiven van de 10 bij de eerste 26 in de club. De 70% prijs is dus goed maar ook waar ze staan.
7 bij de eerste 26 van de club. 
 
 
Wat betreft uitslagen dus een mooi weekend. Met de totaal standen in club zijn we ook tevreden en dan ook met name met duifkampioenschap.
We hebben 15 duiven van de maximaal 26 die gespeeld konden worden in de top 50 van onze club staan. Van de 15 zijn er door de Fond Vlucht 27 mei Pontoise 13 duiven over die we nog kunnen spelen.
De 16-248 is deze week weer meegeweest ( na 1 week rust ivm spierblessure) op Chimay en eindigde op de 7e plaats bij ons maar had ook 4e kunnen worden want , het is echt waar, er kwamen 4 duiven tegelijk aan vliegen. Geen gejank dat ze elkaar in de lucht hielden nee ze kwamen tegelijk aan vliegen en gelijk op klep of op dak van hok. Die waren dus tegelijk en lang bleven ze niet vliegen want ik zei het al eerder wat hadden ze een dorst. Heb mijn vraagtekens bij die dorst maar goed het was raar weer zullen we maar zeggen.
De 16-248 gaan we deze week goed observeren en kijken of hij mee kan op Sens. Zoals hij er nu voorstaat denk ik van niet. 
 
Dan onze jongen. Waarschijnljk door een zonnesteek zaterdagmorgen voor de vlucht de jongen afgericht. Een kleine 13 km. Het was raar weer, stil weer en drukkend maar zag toch iets blauw toen ik duiven pakte. Op plaats van lossing had ik mijn twijfels echter ze waren al uur los geweest en vorige africhtingen zaten ze al in hok als ik thuis kwam dus dacht die vliegen direct hok in.
Nou na ruim 2 uur wachten nog niets en ja hoor opeens zaten er 35 in het hok en nu op zondagavond moeten er nog 3 komen. Compliment voor onze jonge duiven en een onvoldoende voor liefhebber. Ik richt nooit af op zaterdag tijdens vluchten echter er was zoveel tijd over en dacht komop de auto staat nog in duifstand pak de duiven en go.
 
 
Update 2 Alles weer thuis ook de laatste is gearriveerd vanuit Chimay. Klep dicht.
 
Voor de vlucht van de Chimay de jongen een africhting gegeven en alles in 1 keer los. Doe ik nooit hoor maar de auto stond nog in stand Duif en alle vorige africhtingen zaten de duiven al in hok voor dat ik  thuis was. 13 km en na 2 uur nog niets . Toch maar even rondje met de hond en bij terugkomst zitten er 4 op het dak. Nou in ieder geval 4 weer terug dacht ik en kwam bij hok en hoorde nog meer duiven. Jawel in 1 keer ongeveer 35 duiven terug en zaten dus al in het hok. Had toch echt klein rondje gemaakt om het hok in de gaten te houden maar ze zijn toch snel naar binnen geglipt. Nu nog 6 jonge duiven afwezig. Nou ze hebben in ieder geval weer iets geleerd maar was niet zo verstandig denk ik. 
 
update Tevreden.
Met 10 duiven mee zijn we met een o.a. 2e en 6e plaats in de club weer tevreden want daar kunnen we verder mee. Het is even puzzelen met de koppels omdat er paar de vaste partner missen.
Verwacht dat het prijs% ook goed is dus op naar volgende week. Om 15.00 moeten we er nog 1 krijgen. 
De duiven hadden enorme dorst bij binnenkomst.
3 juni Dreamfit
Hoop op snelle lossing of misschien wel lossing op zondag . We hebben er 10 mee.
Eind middag ,begin avond hebben we een opening van een trainingsstudio in Groningen.  Een jong stel opent een prachtige nieuwe zaak en heet  Dreamfit.  We zijn benieuwd.
 
 
1 juni Pontoise vervolg
Goed nieuws het eerst: Er is een jaarling doffer aangekomen vandaag. Kon hem van de grond oppakken dus niet vastgezeten en verzorgd door iemand. Behoorlijk gewicht verloren. Deze mag natuurlijk herstellen. 
Slecht nieuws is dat onze doffer jaarling , de rooie, die in Zeeland zat vanmorgen is overleden. Hij is goed verzorgd door Fam. Ars maar het mocht niet baten. Waarschijnlijk teveel zout water gedronken. Fam. Ars wil ik nogmaals via deze weg bedanken voor de melding en verzorging van de duif. Heel jammer dat het deze keer niet heeft geholpen. Wij weten waar we aan toe zijn met deze duif. Nog 4 stuks onbekend waar ze zijn.
 
En jawel we zijn van verduistering af. Heerlijk. Na ruim 2 maanden van verduisteren kunnen de jongen nu genieten van licht en zon van ochtend tot donker.
Gelijk even Yakult in water want dat kan geen kwaad en dit is wel even een verandering.