8 aug Zoetemelk?

2e wordt 1e

Na 2 x een 2e plaats is het vanuit Heusden-Zolder (202km) een 1e en een 2e prijs geworden.
Het prijs% is ook aardig. Ruim 50%.

Het was een vlucht met zuiden wind. Via al die Gps ringetjes is al gebleken dat de duiven altijd een trek naar west hebben. Zelfs met westen wind. Het is heel bijzonder. De eerste duiven uit Urk stonden dan ook gemeld op de blauwband. Ik geloof een 5 stuks en opeens was daar een duif bij ons. Huh? En warempel redelijk snel op de klep en piep. Dit is een vroege hoor zeiden we! Een snelheid van 1623 mpm.
Een vroege is het! Zeker ook in de regio.
Een 2e prijs en ook nog een 3e  want onze 873 kwam 3 minuten later en staat daarmee in Top 3 in Regio. Trots!

Een felicitatie naar Bouke en Mannes. Een duif die nog vroeger was. Top en in ook nog in de Afdeling . Een bijzondere prestatie van die duif.
In de Afdeling bij ons ook aardig hoor maar je weet dat het met zuiden wind  moeilijk vliegen is tegen de liefhebbers in het Noorden. Die hebben meer voordeel bij deze wind.

Kijk maar eens naar de afstanden in top vd afdeling. Trots ook op onze duif. Wij net 200 en rest naar 236 en Max 269 .

36e van 13.254 duiven. Met zuiden wind een hele mooie prestatie van deze duif.. Een duif gekweekt uit onze vliegers.
Onze 2 duif ook mooi op tijd en dan komt er een stilte. Later kwamen er ook duiven terug uit nnw en uit Noord. Die hebben wat te ver gevlogen. Ook gelezen dat er zelfs duiven van onze afdeling in Noord Holland zaten. Het zal best wel eens kunnen. Kijk maar eens waar de top zit in de afdeling. Dus kijken naar je eigen regio en dan zijn we ook zeer tevreden.

Generaal Kort Kampioen

Generaal Kort 2021 is afgelopen . Is klaar en is onze laatste Generaal Kort waar we voorlopig aan mee doen. We sluiten het af met wederom een kampioenschap. Kampioen Generaal Kort 2021 bij PV De Koerier.

5 Vitesse , 5 Midfond en 5 jonge duiven vluchten!:


Nog even de winnaars met hun stamboom:

Dan onze nr 2 en tevens nr 3 in de regio:

Deze 873 heeft nu reeds 3 x in Top 10 gevlogen.

De moeder is via Buurstra en vader is waarschijnlijk een Homma duif maar daar zit de stamboom nog niet van in compustam.