1 aug Pech

1 e Afdeling

Hier gaan we vandaag mee beginnen. Vanmorgen een bericht van Harald de Jongh. Harald heeft ,eind 2020 , uit “De Bolle” een jong bij ons aangeschaft. En kijk een jong daarvan vliegt een 1e in de Afdeling 7.

Harald:

”Goedemorgen Eugene is weer even geleden! Maar ik wou even zeggen dat ik uit de duivin die ik afgelopen najaar bij jullie gekocht heb nu al succes heb! Gisteren speelde ik met een jonge doffer hieruit de eerste Vd afdeling ! Dus dit wou ik jullie even laten weten! Heel veel succes en bedankt alsnog ! Gr Harald”

Ik begin met dit bericht omdat dit heel bijzonder is voor iedere liefhebber maar ook wij zijn hier heel blij mee. Als iemand bij ons duiven aanschaft en er succesvol mee is is echt heel gaaf. Zo geniet je beide van het succes toch?

Nog een succes

Bij Clubgenoot Albert Timmerman. Albert vliegt een 3e in De Afdeling Friesland. Vanuit Venlo. Gefeliciteerd Albert. Zijn 2e in de klok is een duif uit een duif bij ons aangeschaft. Een jong uit onze topduif de 144 duivin.

Albert:
“M’n 2e in de klok komt uit dochter 144. Was samen met m’n eerste dus eerst even stoer doen…”

Deze duif had dus ook een top 10 notering verdiend maar moet natuurlijk wel op de antenne komen. Nu een mooie 27e plaats vd Afdeling.

Pech

Wij hadden wat pech met onze duiven. Vanaf woensdag begon de echte voorbereiding naar de vlucht op zaterdag. Is kort. Op donderdagavond beslist dat ze( 30) meekonden. Een lap van 34 km gaf aan dat t kon. Maar de verwachtingen waren niet hoog.

Toch vliegt onze 48 een 11e plaats in de Afdeling. Ruim 14.000 duiven en dan nr 11! Geweldig natuurlijk. Prachtig . Maar het verloop was niet wat we gewend zijn. Te lang wachten op nr 2 en 3 . Dan als nr 3 binnen is begint het te lopen. Prijs % is goed maar na de 1e valt er een pauze.

Om 13.04 alles thuis en dat geeft goed gevoel. Doen en laten was ook goed. Het bad op de zondagmorgen was ook normaal.

De 48 Kleindochter New Maldini

De 48 is ook een duivin uit de 500 x Regret. De 500 doffer is een vliegduif van ons die op de kweek is gezet. Het is een doffer en zoon van de New Maldini. De zoon van Maldini die bij ons paar jaar op de kweek zat maar nu weer bij Gebr. Homma zit.  Ook onze topduivin de 181 komt uit de 500. Deze 500 doffer zit nu al even op vlieghok . Hebben we gedaan om de  vliegduivin een partner te geven. Mag hier ook op vlieghok even een nestje groot brengen. Trainde dit seizoen ook weer gewoon mee met de doffers en liet zien hoe het moet!😉

Even weer terug naar begin van t verhaal. De duif van Harald. Ook hier zit De Bolle in de stamboom. Mooi toch!