7 mei 3e Vitesse

Heusden-Zolder 202 km

In de club na het inkorven en  tijdens ‘t melken hadden we het over het trainen van de duiven. Bij een liefhebber waren de Duivinnen een 90 min aan het trainen bij de ander 60 min en dan die van ons. Ze trainen  bij ons wat minder dan andere jaren. Die indruk heb ik tenminste. Bij loslaten zie ik ze even niet maar dat duurt een 15 min en dan komen ze alweer terug. Ach dan weer eens weg maar over t algemeen zit er geen snit op. Anders dus. De rest lijkt allemaal goed: mest , dons, witte neusdop, poeder , licht , eetlust, etc. Ze vliegen wel een uur maar nog zonder de spontaniteit die ik graag zie. En als ze me zien is het mis want dan willen ze wel naar me toe. (Dat heeft niet iedereen😘)  Je denkt dan gelijk over voer en hoeveelheid. Is toch wel ingewikkeld. A fijn we gaan eens experimenteren.

Zijn de resultaten dan slecht? Nee zeker niet . We mogen daar niet ontevreden over zijn. Eigenlijk vliegt de totale vliegploeg goed en dat zien we bij tussenstand Vitesse, tussenstand per duif en ook met grootmeester uitslagen . Iedere week tot nu toe. Dan mag je zeggen wat zit je nu te klagen man maar dat bedoel ik nou met kijken wat er beter of nog beter zou kunnen. En hoe doe je dat ? En daar dan over melken met je clubgenoten is ook genieten van je hobby!

 

In de club vliegen onze duiven een 5,6,7,8e enz prijs. 311 duiven.

Wel aardig. Liever iets sneller gezien natuurlijk maar tevreden. Vanmorgen kwam de laatste doffer thuis dus alles ook weer in t hok. Na 3 vluchten zien we al wel paar duiven die steeds te laat komen dus denk dat die niet meer mee gaan. Die zorgen dan voor de gezelligheid voor de thuiskomst bij een vlucht. Tot nu toe 24 duiven mee maar  zal wel naar afgerond aantal gaan!

Prijs% ruim 60% is ook aardig. De meeste zijn ook op tijd en dat zie je in grootmeester uitslag van E2 met 66 liefhebbers:

Totaal stand in club is ook goed : Nog 1e in totaalstand en Top 5 duifkampioenschap is nog van ons. Ja het is nog maar begin en zal wel wat in veranderen maar is wel mooi!

 

De foto

Een prachtige bos bloemen voor Toon en Gerdi. Een dank je wel van De Drie Musketiers. Ze hebben aantal jongen van Toon gekregen . Hoop dat ze er veel succes mee hebben!
Zo zijn er ook aantal naar Gerrit Vedder gegaan. Gerrit verzorgd en begeleidt de duiven bij de Maargieshoeve. Dit natuurlijk ook omdat Gerrit altijd klaar staat als wij bv met vakantie gaan.

De jongen

Het wordt saai want ook daar zijn we blij mee. Het gaat gewoon super tot nu toe. Ze vliegen in grote groep en trekken er al lekker aan. Voelen goed aan. Wel 1 duif geselecteerd ivm stuit waar wat aan mankeerde. Ze eten goed , mest goed en ze gaan prachtig glimmen . In de zon een prachtig gezicht.