9 mei Controle

Check duiven

1 x in de maand hebben wij in de club PV De Koerier de dierenarts die bij ons de duiven controleert. Controle op wormen , coccidiose en geel. Gisteravond was weer zo een avond en er was een grote opkomst. Geweldig is dat! Je bent verantwoordelijk voor je eigen duiven in je eigen hok maar ook verantwoordelijk voor je duiven naar je collega liefhebbers.
Op zo een avond hoor je nog wel wat coccidiose , wat geel en beperkt wormen bij de duiven. Belangrijk natuurlijk om dat gezond te krijgen . Ook dat is aan de liefhebber zelf. Maar vast staat dat een controle zeer zinvol is voor iedereen in de club.

Onze duiven waren schoon dus op zelfde voet verder.

Totaal standen na 3 Vitesse vluchten

Wij vliegen nu met 24 duiven en met start was dat 25 . Een oudere doffer is 1e vlucht niet terug gekomen.

In onze club staan we met 5 duiven op plaats 1 tm 5. Hier begonnen we met 393 duiven. 20% van onze duiven op 1 tm 5 . Mooi tot nu toe. Zeg wel vaker : om er te komen is 1 maar er blijven is meer …..veel meer!


In rayon WEST staan er 5 duiven in top 10 . Hier stonden in begin 1755 duiven aan start. Dat is ook top !

Dan zie ik collega liefhebbers bij goede prestaties altijd de stamboom en lijn er bij vermelden. De duif krijgt dan ook altijd gelijk een naam maar daar zijn we niet zo goed in. Het blijft vaak bij een nr. Niet zo vriendelijk naar duif toe eigenlijk dus wellicht ook eens mee beginnen.

De 5 beste duiven tot nu toe zijn , en dat is wel opvallend ,

2 zusjes en tevens nestpartners

1 zus en broer ook nestpartners

1 doffer.

 

De 2 zusjes zijn de 40 en 41 en zij vliegen op kort bijna altijd goed. Hier zijn we wat kopprijzen bij staan. Zijn van 2020 en hier zit Heremans aan vaders kant en Johny Panis uit België bij moederskant in stamboom. Panis heeft oa veel duiven van Van den Bulck.

De ouders zitten op kweekhok en dit jaar weer jongen van. Zo benieuwd wat ze doen.

Later weer meer

Training in regen

Het was vanavond nat. We trainen hier altijd eind middag en avond ivm werk. Heb de jongen en Duivinnen met elkaar laten trainen en dat ging best aardig. Een uur in de drup. Op een gegeven moment zag ik er meer dan 110 bij elkaar. De buurman had er ook een paar los. Prachtig  !