4 mei De 529


De 529

“Stand 29 juli

Daar staat ze dan . In rayon West van Afdeling Friesland. Stand na 2X Fond , 4X Midfond en 2X Vitesse. Een Topduif. En wat een genot op het hok. Het is net een hond. Ze hoort me komen , ze zit voor ‘t raam me op te wachten. Weet precies wat er gaat gebeuren. En belangrijkste : altijd op tijd . En vaak topuitslagen.”

Dit was zomer 2020 met onze 529. Geweldig wat een duivin! Ze is er niet meer want op laatste vlucht die ze mee mocht is ze niet terug gekomen. Destijds weinig over geschreven omdat ik dat niet wilde. Eigenlijk nog niet. Oké :

Eind 2019 is er een laat jong uit de 529 naar Albert Timmerman gegaan en hij is daar mee gaan kweken. Albert heeft er een topper van zijn lijn op gezet en warempel het slaat aan. In 2021 kweekte hij er zijn beste jong uit en raad eens wat: in 2022 wederom uit hetzelfde koppel zijn beste jong! Dus 2 x achter elkaar. Geen toeval dus.

Met een bon mocht ik een jong kiezen maar was zo brutaal om te vragen naar jong uit koppel 529. Dat was geen probleem maar dan moest ik wel even geduld hebben. Dat maakt niet uit zei ik want de duif is dan voor de kweek. Dinsdagavond dus jong opgehaald en mocht beide jongen uit koppel meenemen. Had gezegd 1 jong maar toch 2 gekregen. Blij mee en eind 2024 eens kijken of er een jong iets heeft gepresteerd.