28 mei Boost

Jong

We hadden vandaag eerder weekend dus kon nog net met alle jongen op pad. Op donderdagavond de jongen van een chipring voorzien. Met Albert Timmerman de chips op dinsdagavond gechipt. 👍Klopt dit woord en deze zin? Jullie weten wat we bedoelen! Na jongen chippen gelijk in mand. 1 nacht. ‘S morgens ze voer gegeven in mand en later water. Toch laten zitten dus en naar werk. Als ik op tijd thuis kon zijn dan zou ik ze nog even een 1e lap kunnen doen dacht ik. Ze zitten toch in mand. En wat een prachtige lucht zeg. Blauw met stapelwolken. Echt Duivenweer. ! Volgens ons! En ja het lappen lukte want ik was iets eerder thuis.

Anders

Dit jaar toch iets anders proberen. Niet 1 km, 3 km, 5 km enz enz. Nee direct op 10 km 1 e lap. Wel alles gelijk los dan. Nou dat ging goed. Bij thuiskomst kwamen de duiven ook aanvliegen. Tevreden. Let op thuiskomst van mij is dus niet via snelweg maar gewoon 80km en 50 en 30!
Wel blij mee natuurlijk. Dacht dat alles thuis was en zie na inkorven bij club  toch nog 1 duif zitten . Voor t hok. Die heeft dus langer gezocht maar wel thuis . De 10 gaan we die noemen.

Moeten ze gelijk thuis komen? Natuurlijk. Mmaaaaar we zien ook wel graag  dat ze er lang over doen en dan per groepje of individueel thuis komen. Dan hebben ze geleerd. Ps Dat denken wij dan hè!

Dus de jongen hebben 1e lap gehad . Dit later dan vorige jaren maar we zullen zien! Nu kijken of we coli voor kunnen blijven want de verduistering gaat ook verdwijnen. En 1e lap en verduistering weg is vaak coli ! Opletten dus.

Boost

In club de volgende ervaring op tafel gegooid. Na de enting van onze jongen, maandag jl. , met paramixo is het volgende geconstateerd:

De jongen trainden de volgende dag als gekken. Ruim 2 uur. Ik heb de jongen ook absoluut niet mak. ( geen tijd voor genomen) . Maar bij voeren waren ze wel mak. Veel jongen aten uit de hand of kwamen op me zitten. Dit gaat meer dan een week zo aan en ook die training. Het wordt nu dan iets minder maar de eetlust is er nog zeker. Ze eten nog uit hand. Dit is toch wel bijzonder. Is die spuit dan een soort boost geweest?

Tijdens het glaasje fris buiten bij de club dit ter sprake gebracht. Ook met de stelling dat het mij opvalt dat grote liefhebbers er op grote vluchten wel bijzitten en op “ andere vluchten” minder of zelfs veel minder. Let op ik wil hier absoluut niet zeggen dat er illegaal wordt gewerkt met iets maar het valt mij als leek in duivenland op en vraag dan hoe anderen daar over denken. Anderen zijn top liefhebbers in onze club. Liefhebbers die al vanaf kind met de duivensport zijn besmet.

Wij hebben hier met de jongen nu de ervaring na een spuit en volgens enkele liefhebbers is er ook meer dan water en voer. Maar wat ? Moet je dan je eigen duiven injecteren met een boost? Extra met paramixo zoals bij ons of is er meer. Het zal vast wel en ben er ook naar benieuwd! Weet iemand iets meer ?

Chimay

20 duiven van ons mee. 16 Duivinnen en 4 doffers. Toch de doffers weer gebruikt. Een 4 tal dan. 1 doffer kwam vorige vlucht thuis met 2 gebroken pennen. 1 gewond. Dus 4 doffers mee naar Chimay.

Nog 2 duivinnen weg van de fondvlucht. 1 was mijn onze beste duivin tot vorige vlucht. Ook nog niets gehoord. We horen overigens weinig van vermiste duiven

Geniet van aankomsten dit weekend. Vorige week ook zo mooi. Door de regen gedoken naar de klep. Zo mooi!