26 mei 1e Fond

512 km

En zo zitten we met 4 vluchten achter de rug al op 512 km. 3 Vitesse staan op de teller en 1 midfond en hup op de Fond. Ik ken andere tijden. Dit alles heeft te maken met afgelastingen.
Sourdun is het geworden. Na 3 ! Nachten mand mochten de duiven aan de 512km beginnen. Ik vind die 3 nachten nogal wat hoor. Ja ja dat kan een duif aan hoor ik. Nou wij mensen kunnen het, met 27 personen ,in een kleine ruimte ook heel lang redden maar daar zullen we nooit vrijwillig voor kiezen. Stel je voor dat je ook nog met vervelende mensen moet zitten. Een drama is dat en moet er niet aan denken. Ook bij duiven zitten er etters tussen. Maar goed ik moet zeggen dat de duiven er bijzonder goed uitzagen bij thuiskomst. Ik kon die 3 nachten en 2 dagen niet terug zien aan onze duiven. Ze zijn dus goed verzorgd.

Prijzen

In de afdeling waren er 6700 mee. We hebben er 3 bij de top 100 . En beginnen met een 28e. Tevreden ! 13 vd 18 in de prijzen is ruim 70%. Ook goed. Ja eigenlijk wel aardig.

 

Het was wel een goed weekend.

Er komen is 1

Nu na 4 Vitesse , 1 midfond en 1 fond mogen we niet klagen bij de stand in de kampioenschappen. Het klopt daar kijken we ook altijd naar. Is leuk als goed gaat en minder leuk als het tegenvalt.

Generaal Kort:

In afdeling Friesland samenspel E (200 leden ongeveeer) een 2e plaats . Achter P. Bruinenberg want die vliegt de pannen van het dak. Week in week uit. Heel knap.

In samenspel E Generaal lang een 3e plaats. Nog maar 2 vluchten maar we staan er wel.

 

In rayon West ,100 leden bijna , een 2e plaats Generaal:

In Rayon west Vitesse een 2e:

Kortom het is best wel aardig dit. Maaaaaar :

Er komen is 1 , Er blijven 2 . We gaan t zien.

Duifkampioenschappen zijn er ook maar daar speel je niet mee als je 1 vlucht niet mee doet. Zo zijn Duivinnen een week thuis geweest en zo ook de doffers al 2 keer. Daar kijken we dus naar in onze eigen Compuclub bij Beste Duif.

Kuur

Schreef eerder over kuur bij Duivinnen . Deze moesten we na 2 weken herhalen. Hebben we net gedaan. Dat kuren zal niet goed zijn voor conditie en vorm  maar het is niet anders. Ze moeten schoon zijn. Mijn vraag aan de arts was of duiven meekonden op Fond. Als ze er goed uitzien wel zei hij. Ze zagen er wel aardig uit dus mee. Uitslag viel niet tegen. Vandaag mest opgestuurd om te kijken of het beter is geworden.