24 mei . Een vroege.

2 vluchten

Het is pinkstermaandag en wat een “zeik” weer (sorry) . We hebben dit weekend ,uiteindelijk na 3 en 2 nachten mand , 2 vluchten achter de rug. Een Fond met 512 km en een Vitesse met 200 km. Maar eerst even iets wat nog mooier is. Niets met duiven te maken maar wil het toch schrijven.

Kleinzoon

Onze ( Jolanda en ik) kleinzoon wordt oktober 4 jaar maar ging zaterdag jl al voor het eerst naar de zg “Pamperboys”. Voetbal voor de allerkleinsten. En weet je waar? Bij VV Steenwijk. Dit doet me wel wat hoor.  Want ja  bij deze club begon ik ook als klein jongetje van 4 met voetballen. 57 jaar geleden. Daar een hele mooie tijd gehad als voetballer met o.a vele successen  en later ook nog als jeugdvoorzitter.  Als dan je kleinzoon daar het veld op loopt gaat er wel iets door je heen. Wat een plezier had hij! Wilde het toch even opschrijven. Genieten was het.

Corona: Foto achter het hek!

Genieten

Genieten was het ook bij de aankomsten van de duiven. Wat is het toch mooi. Eerst de Vitesse vlucht. 8 doffers zijn er mee. De doffers toch weer gepakt voor de vluchten waar we ze kunnen gebruiken. Na 2 nachten mand werden ze in Sittard (200 km) losgelaten. Om 8.00 uur . Met wind mee een 2 uur vliegen?. We gingen er voor! En ja hoor heel hoog een doffer.

Ga het nu toch zeggen

Deze doffer was vroeg. Maar wilde dat ook laten zien. Teveel tijd voor daling en teveel ronden. Denk dat het fluitje dan ook anders klinkt. Klinkt vast te opgewonden (lach lach). Dan ook nog op dak van huis en niet op punt maar verder weg dus ook niet meer te zien. De fluit ging nog harder. Afijn daar kwam hij zich dan toch laten zien. Op hoek van dak. Toen op dak van hok en dan op conifeer en met “zetje” op de Antenne. Man Man. Weet echt wel dat dit erbij hoort hoor maar het went nooit.
Zo komt onze 20-36 op een 11e plaats in de afdeling . Een prachtige prestatie zeker maar dit had nog beter gekund. Wat is het toch een mooie hobby. Als ze vroeg zijn moet je ze ook op de antenne hebben. Zo is het en niet anders. 11e van 10.155 duiven. Keurig en echt wel blij mee.

Doffers

Enige tijd geleden de knoop doorgehakt. Alleen duivinnen spelen. Iets meer tijd voor andere dingen. Het is me 2 weken gelukt en toen toch maar weer de doffers laten trainen. Ook weer begeleiden naar de vlucht op zaterdag. De duivinnen moesten 2 weken geleden een week thuis blijven. De 8 vliegdoffers hebben het toen moeten doen op de midfondvlucht Chimay. En ondanks 2 weken rust en minder trainen toch een heel goed resultaat met 1 doffer. Dus gaan we nu eens nadenken  wat we spelen.

Fond 512 km

Waren we ook wel tevreden. Komt de volgende keer.