26 mei. Voor de verzorgers!

Jammer

Als eerste willen wij ook via deze weg onze verzorgers ( Gerrit en Wim) bedanken voor het verzorgen van onze duiven. Het is een hele klus want we weten allemaal dat het niet alleen voeren is. Het zijn tal van kleine dingen die je heel automatisch wel of juist niet doet. We waren blij om de duiven gezond en wel aan te treffen na de vakantie. De jongen wilden  even tijdens de vakantie niet luisteren maar die zijn  op minder / lichter voer gezet en gingen daarna weer als een trein . ( Volgens Wim) . Gelukkig dus geen coli!

Arlon 346 km

Dan Arlon en daar ga ik iets over zeggen wat we nooit of bijna nooit doen. Wij hebben het bijna niet  over de aankomst eerste duif die nog een rondje doet of 2 of 3 of direct op plank zit. Dat ga ik nu wel doen voor onze verzorgers. Wat was het mooi geweest om Gerrit en Wim de tijd van onze 1e duif te geven als deze wel gelijk op antenne was geland. In Vollenhove was 1e duif geconstateerd en wij zouden om 16.31 moeten klokken. Ik schrok van  de  22-112. WoW dat is een snelle. Perfect naar beneden maar op dak van hok. Zitten en zitten. Toen naar achterkant van hok en ik dacht wat is dit nou. Oh die wil naar platte dak buren want daar ligt water op. ( 2 weken geen bad) . Met lat ,en toch ook paniekerig omdat ze zo mooi op tijd was, voorkomen dat ze op dak vliegt. Dat lukt maar vliegt dan wel naar dak huis. Nou op gegeven moment toch dan op antenne. Jammer voor ons maar ik had de tijd dat ze was geland zeker gegund aan onze verzorgers.
Waarom niet gelijk of via dak hok op antenne? Zelf denken wij omdat deze duif niet gekoppeld is. Heeft geen bak en zal wat motivatie missen. Daar laten we het maar bij.

Resultaat

Goed en niet goed. Na de 3 eerste duiven waren we blij maar daarna was het drama. We moesten 25 minuten op 4e duif wachten en dat zijn we niet gewend dit seizoen. Heel vreemd ook maar het is zo. Iets voor 19.30 wel alles thuis.
33 duiven mee en 10 in prijzen zegt al genoeg natuurlijk.
Goed in club vliegt top 3 bij Top 10 van vereniging. 4,6 en 9e. Niets mis mee en zelfs goed.
In Afdeling vliegt de 22-112 een 65e van 13.033 duiven. Ook goed mede omdat de top in noorden van Afdeling zitten met deze wind.

De 22-112

Deze maar eens even koppelen en kijken of dat iets brengt het komende seizoen.

Jong

Vandaag voor eerste X de jongen even opleer gegeven. Met de hele familie op pad. Vrouw , kleinkinderen en hond . De jongen wilden nog niet direct uit de mand dus daar zorgen de kleintjes wel voor . Mand voor mand dit X .

In de verte de onweerslucht die toch iets dichterbij was dan ik verwachte . Wel is alles goed gegaan en alles thuis. Ze vlogen al weer boven hok toen we terug kwamen .

De ouden maar even in bad en duivinnen waren er echt blij mee . Doffers niet want die hadden op donderdag of woensdag op dak bij buren een bad genomen zei Gerrit.