22 mei . Vleugel

De 240 duivin

Wat een duivin. Al 4 jaar een duif die , als ze fit is, prijzen wint. Ook topprijzen. Heb zelf eigenlijk niets met aangetekend. We zeggen dit al jaren en kijken dan ook niet zo naar die ranglijsten. Waarom? Het gaat om prijzen van de duif. Vinden wij.

Deze 20-240 is zo een duif dat als ze gezond 100% de aangetekende punten scoort. Dan is het niet zo moeilijk om punten binnen te halen vinden wij. Je moet zo een duif wel hebben natuurlijk.Je voelt t al aankomen : als ze fit is.

Vleugel

Vorig jaar had deze duivin een vluegelprobleem. Geconstateerd nadat ze geen prijs won. Controle Wolff en jawel de vleugel was niet goed. Toch is ze daarvan hersteld en won na genezing weer mooie prijzen. Als we zeggen mooie prijzen dan bedoelen we dat ook. Ze werd weer 2x 1e van hok. En top in club enzo. Zoek ik even niet uit maar geloof ons maar even. Dit jaar weer na 3 vluchten in top ranglijst beste duif van club. Dan is ze 2 x laatste en dan vermoed je al iets.

Controle

Ben nog op vakantie adres en Gerrit vroeg of hij duiven mee kon nemen voor maandelijkse  controle bij Wolff. Geweldig ! Vroeg hem of hij in ieder geval de 240 even mee wilde nemen voor controle . En jawel er wordt weer vleugel probleem geconstateerd. Vandaar ook de laatste vlucht laat. Ja als zij laat is is er iets . Kijken of ze hiervan hersteld en anders was dit haar laatste vlucht en gaat ze naar kweekhok Toon.
Kan ik wel zeggen dat aangetekend makkelijk is als je goede duiven hebt maar nu zie je weer dat het niet altijd zo is. Ze moeten wel fit zijn natuurlijk.

Schoon

Rest was alles schoon en goed volgens Wolff.

Morgen vliegen we weer naar Amsterdam en hoop do avond de duiven even te kunnen doen.

O , er zullen vast lezers zeggen en denken dat je niet hoeft mee te doen met vluchten of niet op vakantie moet gaan . Tuurlijk die zijn er en mag ook . Maar ik woon niet alleen! Ieder zijn ding!