25 aug Vrijdag

Vlucht op vrijdag

Gisteren dus een wedstrijd. Dan heb je soms het idee / gevoel dat het zaterdag is. Gisteravond bij afslaan klok ook gevoel dat het al zaterdagavond was. Zoals het nu lijkt is het ook een goed initiatief geweest om op vrijdag te lossen. Eens kijken wat het zondag voor weer gaat worden.

Resultaat

Positief beginnen maar. Alles is thuis. 26 stuks. Na inladen op donderdagavond kwam ik in het hok en zie daar nog 5 duiven in het hok zitten. 5? Het Meissie natuurlijk en 3 jonge duiven die niet mee konden. En dan nog 1? Ja hoor 1 had zich verstopt en is dus thuis gebleven. Slordig noemen we dat.

Bij het wachten op de duiven zie ik op 1578 snelheid duiven overtrekken. steeds weer groepjes. Alles uit het zuiden. Komt geen duif uit om bij ons op de klep te vallen. Fluit me het ongeluk maar lukt niet. Pas met een snelheid van 1483 is daar de 1e duif. De 05. De duif die door een dochter met vader uit Veenendaal bij ons is thuis gebracht.  .Onaangekondigd hoor. Ze hadden een duif die naar Meppel moest en 1 van ons. Ik gaf aan dat het wel super aardig was dat ze de duif thuis brachten. Nou deze duif was dus onze 1e duif. Dit betekent dan niet veel goeds.
De duif was op Gennep 21 juli niet thuis gekomen. 11 en 18 aug kleine prijsjes gehaald en nu 1e van hok en 7e in club. Ook maar even die dochter gebeld en nogmaals bedankt voor het brengen van de duif.

Uiteindelijk beginnen we met een 7e prijs in club. 2 bij de top 10 en 15 van de 26 in de prijzen. Prijs % boven 50% is aardig alleen resultaat valt tegen. Zijn we niet tevreden mee.

Bijzonder was dat de duiven die je verwachte er nu niet waren. Niet op tijd in ieder geval. Was wel vreemd. Kortom alles weer voorbereiden op volgende week. Nu een weekend zonder duivenvlucht.