23 aug Klein

Klein vlieghok

We krijgen regelmatig de complimenten over onze prestaties die we halen op het kleine vlieghok in Steenwijk. Het schijnt op te vallen. Het klopt dat de vlieg accommodatie 4,10 meter is. Dit is in 4 afdeling verdeeld. 1 meter duivinnen , 1 meter doffers en 2 meter voor jong. Door deze kleine behuizing is het selecteren van groot belang. Dit komt dan ook de kwaliteit ten goede. Een bijzonder strenge selectie vindt hier altijd plaats. Dat begint met de 50 jongen op 2 meter. Veel te veel natuurlijk dus wordt er heel snel aan selectie gedaan. Dat betekent ook dat een toekomstige goede duif de dupe kan zijn. Uiteindelijk zie je wel dat we ieder jaar met meer duiven goed spelen en dat is o.a. De Selectie.

Wij zien dat vaak ook aan prijs% duiven. Dat vinden we van groot belang. Zal het eind seizoen weer uitrekenen maar laatste jonge duiven vlucht was weer super. Bijna 80% en ook nog lekker bij de top beginnen. Het gemiddelde was het hoogst onder alle deelnemers.

Vrijdag los?

Dan hebben we vanavond inkorven voor Quievrain. Bedoeling 2 nachten mand en zaterdag los. Door slechte vooruitzichten word er gewoon ingekorfd met de mededeling dat de duiven ook vrijdag gelost kunnen worden. Op zich goed anticiperen op situatie. Niets mis mee. Heb alleen de vraagtekens over het weer op zondag. Schijnt nog wel mee te vallen. Dat ( uitsteleln naar zondag) geniet toch de voorkeur blijf ik hopen. Er staat bij dat het bij hoge uitzondering is. Goed we gaan het zien.

Want laten we wel voorop stellen dat de vrijdag gewoon een dag is dat veel mensen werken en niet bij hun duiven kunnen zijn. En dat is hetgeen waar je iedere week naar toe werkt met je verzorging voor de duiven. Een duif thuis zien komen zoals hier afgelopen zaterdag? Als roofvogels doken er veel naar beneden op het hok. Wat een prachtig gezicht was dat. Hoe mooi is dat?