29 aug Slap

Anders

De jonge duiven waren tot vorige week super. Aten goed en de training was ook voldoende. Vanaf de vrijdag vlucht , met redelijk resultaat, is het anders. Het was redelijk maar we waren absoluut niet tevreden. Dan ga je nadenken. Hoe kan het. Zijn ze gezond? Ze hebben in weekend in ieder geval een geelpil mogen slikken.

Dan denk ik ook aan 1 a 2 jongen die ik heb opgehaald. 1 uit Vroomshoop en 1 x Zwolle. Deze waren broodmager dus even apart gezet. Er was er 1 die wat rare mest had. Uiteindelijk er toch bijgezet en daar zit een vraagteken. Waren ze wel gezond.?

Op dit moment de woensdag vind ik de duiven wat , ja wat dan? Wat minder alert. Wat soezerig. Soezerig, dat is mooi woord. Ze moeten wat peper in de kont hebben.

Vrijdagvlucht

Zo was ik bij De Groot en daar kwamen we met verkoper in gesprek over de vrijdagvlucht. Absurd zoiets zei men. Competitie vervalsing. Duivensport is weekendvlucht. Maar dan zie je ook iets opvallends. Er waren enorme snelheden en ook hele mooie series. Kijk naar Eijerkamp. Die heeft de trek met veel duiven en ratatatata. Er zijn op vrijdag zo weinig duiven in de lucht dat de jongen die veel zijn weggebracht direct met rechte lijn naar hok gaan. Dan ook nog op de lijn zitten en ja hoor draai ze maar. Zit wellicht een kern van waarheid in. Bijzonder is wel dat er in zijn club 3 leden nog strijden voor generaal kampioenschap en dat er 2 onder door waren afgelopen vrijdag. Nooit er onder door en nu 2 van de top 3. Zo snel ging het. Dat is natuurlijk wel heel bijzonder.

Stand

De stand jonge duiven is nog wel goed. Dit is moment opname maar is een feit. Maar we weten dat op de finish de prijzen worden uitgereikt dus we zijn er nog lang niet. 29 aug 2018 Stand PVDD