20 juli . Opgehaald en los

Tal

Mijn zoon heeft een jong opgehaald uit Ede. De duif heeft er 10 dagen gezeten en benieuwd wat hij doet , blijft deze? Hij voelt zich nog niet op zijn gemak een beetje onwennig. Stel hij blijft wel thuis bij training zal de duif dan over Ede heen vliegen tijdens een vlucht? We zitten nu weer op 33 jongen. 2 gaan nog niet deelnemen aan de training. Die mogen bijkomen. Op maandag een jong binnen die zo weer mee kon. Die zal verzorgd zijn , denk ik. Dat is fijn en zelf weer thuis gekomen is nog mooier. We missen er dus nog 2 . 1 van Gennep en 1 eerder. 1 daarvan zit in Bunschoten. Deze wordt morgen losgelaten.

Verliezen

We verliezen nooit veel duiven. Als ze er niet meer zijn is t meestal selectie of gewond. Nooit bijna nooit een liefhebber die belt dat er een duif van ons opgevangen is. Heb er dit seizoen 4 . Dat is opvallend. 2 bij particulieren die de duif zo kunnen pakken en 2 bij liefhebbers. Goede gesprekken gehad en ze hebben duiven ook goed verzorgd. Er zijn 2 die zelf zijn thuisgekomen. Het valt dus nog steeds mee.

Oud

Alle 10 van Vierzon zijn weer thuis. Blij mee want ze mogen nu een nestje gaan maken. De grote beloning voor goed seizoen met oud. Natour wordt hier niet gevlogen.