25 juli 3e vlucht Jong

Op zaterdag

Een geluk bij ongeluk? Ben er van overtuigd dat als er vervoer was op vrijdag er een vrijdag vlucht zou zijn geweest. Gelukkig was er geen vervoer op vrijdag en is er toch een zaterdagvlucht geweest. Zo zie je maar weer.

Ik ben niet tegen het samen vliegen met afdeling 10 maar stel we zouden samen vliegen dat waren wij ook op vrijdag gelost. Het heeft dus 2 kanten. Soms zit het mee en soms zit het tegen maar het vliegen op vrijdag moet echt een uitzondering zijn.
De duivensport is een hobby die je het best kan uitoefenen als je thuis bent. Als werkende is het aanpoten of aanpassen. Ik bedoel hiermee absoluut niet dat als je thuis bent dat je dan kampioen of top uitslagen kan maken. Nee dat blijft een kunst. Dat is combinatie van alles. Maar als je alle tijd hebt is het zoveel makkelijker. Alleen al anticiperen op weersomstandigheden met lappen of trainingen is daar een voorbeeld van. Maar zo maar vrij nemen op een vrijdag is niet voor iedereen weggelegd.
We moeten dus echt voorkomen dat we heel snel naar een vrijdaglossing gaan kijken.
Ik gaf donderdag overigens zelf aan om naar de vrijdag te kijken ivm voorspelling maar ook nu valt het toch weer mee op de zaterdag.

Hoe is het gegaan

Wel aardig. Bij de club goed en bij t rayon ook aardig. We doen nu weer mee met t rayon. Dat was vorige week zo opvallend bijzonder. We kwamen er niet aan te pas. En hebben wij slechte duiven in onze club ? Nee dat geloof ik niet. Zijn ze allemaal bij alle liefhebbers even niet goed genoeg ? Geloof ik ook niet. Er is iets anders. Wij hebben een bijzondere ouderwetse lossingsmethode in onze afdeling. Kijk bv nu eens naar de aankomsttijden in rayon. In 30 seconden vallen er tal van duiven.  Ik kan je vertellen dat er bij loslaten van ons wel eens 30 seconden zit. En ook wel eens meer. Sta je ongunstig met wind bij lossing en ben je de laatste deur die los gaat ? Ja dan trek ik een conclusie dat het eerlijker kan. Voorzichtig gezegd . Ja de stand van auto en de windrichting speelt ook mee volgens ons. Dit blijft een lastige discussie maar laten we dan 1 ding wel constateren: met zulke kleine verschillen bij aankomst is een gelijktijdige lossing van alle duiven toch een vereiste! Wat loopt afdeling Friesland , wat dit betreft, achter de feiten aan. Blijft dit zo dan zal er ook eens een andere indeling in auto moeten plaatsvinden. Gewoon eens proberen.

Let wel , met bovenstaande opmerking gaan we niet beweren dat wij  ons onze club PV De Koerier, nog beter gaan vliegen . Zeker niet ! Het is een combinatie van factoren.  Niet gezond is geen prijs . Ook al wordt de duif 10 minuten  eerder gelost. Of 20.

Uitslag

Tevreden met uitzondering van prijs %. Ja wij blijven kritisch. 33 % ! Dat moet beter cq willen we beter . 😉