20 aug . Zoon en Kl zoonVakantie

Yes, het is zover. Eindelijk een paar weken vrij. Gisteravond met Gerrit Vedder alles doorgenomen voor de verzorging van onze duiven. Gerrit heeft dit vaker bij ons gedaan dus dat is een voordeel. Maar als je zo alles doorneemt wat doe je dan eigenlijk veel op gevoel en automatisch.
Met duiven kun je eigenlijk niet weg , zeker niet in vliegseizoen , maar het is nu wel even tijd . En het is geweldig dat collega liefhebber Gerrit de verzorging wil overnemen. Het geeft ons een goed gevoel.

3 vluchten Jong

Ja , nog 3 vluchten met jonge duiven en dan beginnen we volgend jaar pas weer met de jongen te vliegen. Met ouden doen we dus even niet meer mee. Het is wel een stap hoor want was is de duivensport verslavend . Je zou zeggen geniet nog even van die 3 vluchten maar er is nu vakantie en daar gaan mijn vrouw en ik van genieten . Heel veel zin in want het is een tijdje geleden .

Zoon en Kleinzoon

Ik ga even een stuk van collega liefhebber Albert Timmerman citeren. Albert heeft site www.aktim.nl. Op Burdine had Albert een mooie uitslag en hij gaf bij ons aan dat nr 1 en 2  halve Kruisweg duiven waren. Dat vinden we gaaf natuurlijk. Onderstaand schrijft hij op zijn site:

In 2019 hadden de Gebr. Kruisweg 2 hele goede duivinnen op het vlieghok.  De 144 , een zijdezachte duivin die 3 maal top 10 in de afdeling wist te halen met daarbij 2 stevige eendaagse fondvluchten. De andere duivin, de 529 speelden ze hoofdzakelijk op de midfond en ze vloog daar o.a. een 8e, een 9e en een 11e prijs in de afdeling. Toppers dus. Toen daar na de vluchten in 2019 jongen van te koop kwamen hapte ik direct toe. In 2021 er voor het eerst serieus uit gekweekt. Uit de 529 had ik twee doffers, een ging er in het najaar helaas van het hok verloren. De andere , de 190 koppelde ik tegen een goede kweekduivin de 059. Heb er 2 mooie doffers uit. De eerste duif op Burdinne komt hier dus uit. De 419 draaide maar 1 keer rond en viel toen direct op de klep. Die snelheid van binnenkomen waren we de afgelopen weken niet gewend, dat was dus heel mooi. Vlot daarna de 551, ook die doffer is een halve Kruisweg. Uit de 144 van Kruisweg kocht ik dus twee duivinnen, 1 de 192 koppelde ik aan het laatste jong uit m’n geweldige 343. Hier komt de 551 uit. We noemen hem, de zilverkop, een eigenwijze brutale doffer die eigenlijk nooit wil luisteren maar wel prima vliegt tot nu toe”

 

Mooi toch! Nu wil het feit dat onze 3e duif van Burdinne een zoon is van de 144. Is 10e in club. Dus in Top 10 club zoon en kleinzoon van de 144! Bijzonder.