9 mei. Geluk?

Op tijd

We hadden dus alleen doffers mee. Een 9 stuks die 2 weken niet mee zijn geweest op vlucht. We zouden alleen met de Duivinnen gaan vliegen. De Duivinnen zijn thuis gebleven en dus toch de doffers gepakt. Niet een juiste voorbereiding maar zuiden wind moet kunnen.

We zagen op Urk de meldingen komen en t ging niet snel. In Afdeling 10  nog niets. Dat voorspelt niet veel goeds. En inderdaad het verloop was niet wat een ieder had voorspelt gisteravond. Lekker vroeg lossen met heldere licht dan zijn ze binnen voor de bui. Haha. Het was niet helder, slecht vertrek en dichte bewolking onderweg.
Duiven die ver  op Noordzee een bocht naar t vaste land moeten nemen.

Geluk

In Zwartsluis  zag ik een melding en dacht ook maar eens te gaan kijken. Vertrouwen was niet groot. En warempel opeens een doffer op 10.27. Echt niet verwacht. Een toevalstreffer zullen we maar zeggen. Maar wel mooi

Nu is dat aardig . Prijs% is niet goed. 33% maar ook verwacht.

Deze doffer de 483 leek zelf ook verbaasd te zijn. Zat toch even raar te kijken. Ben ik de 1e?  Had deze duif ook zeker niet verwacht.

Toppers

Opvallend veel liefhebbers in de top die je daar niet vaak ziet. Prachtig natuurlijk die duivensport. Blijft bijzonder. Ook Veel overnachters met duiven in prijzen. Ook in andere afdelingen .
Opvallend ook dat er relatief veel getekende duiven niet in prijzen zit of zelfs nog niet thuis zijn. Een bijzondere vlucht !