7 mei. 9

Doffers

Tegen beter weten zijn er 9 doffers mee naar Chimay. Ja de doffers zijn  al 2 vluchten niet ingekorfd. We wilden alleen met duivinnen spelen. Dat is 2 weken lang gelukt. Waarom nu dit?

4 vluchten

We hebben inmiddels 1 trainingsvlucht en 3 Vitesse vluchten achter ons liggen. De trainingsvlucht was super. De pannen van t dak.

De 1 e Vitesse vlucht aardig:

30 mee 20 prijs

De 2e Vitesse ook aardig . 12 vd 18 en in top 10 van rayon.:

De 3e Vitesse vlucht . 18 mee 15 in prijs maar we beginnen pas op plek

70! Dat is niet goed en dat schreven we al. We komen een 4 minuten te laat voor een mooie prijs. Dat zou een 5e zijn nl. Rest allemaal ok hoor.  15 stuks in dan 13 minuten. Mark dus is onze 1e duif te laat. Wat ik nu ga zeggen klinkt arrogant maar dat zijn we niet gewend. En dat is gewoon zo. Het is bijzonder maar er kwamen belletjes hoe het afgelopen weekend ging. Wat er was. Ja 4 minuten te laat. Dat zijn we niet gewend van jullie. Enz enz. Ik denk dan dat kan toch een keer. Maar”…….

Kampioenschap

Voor kampioenschappen doen we ook altijd mee. Hier doen we nu ook aardig mee. Een 6e . Top 10

 

Trend

Er is wel een trend . Het ging eigenlijk steeds iets minder. Dit zijn we zeker in start seizoen niet gewend. Dus toch maar met een mestonderzoek begonnen. Ik had nog een zakje liggen van Van der Sluis. Aantal jaar geleden met Gerrit Vedder naar De Vredesduif in Noordwolde geweest waar Stefan ( werkzaam bij Van der Sluis) een presentatie verzorgde. Hier kregen we die mestzakjes met envelop mee. Deze dus gevuld met mest en opgestuurd naar Van der Sluis.

Uitslag

Bij Duivinnen is coccidiose vastgesteld. Best wel zwaar vertelde Stefan.  “Kunnen de duiven wel mee”  was mijn vraag. Als het zuiden wind is zeker, ze komen wel thuis. “Conditioneel zijn ze wel iets minder hoor “meldde Stefan nog. We hebben de Duivinnen dus thuisgelaten. Die coccidiose moet weg. We gaan dus eerst kuren. Kijken of we ze weer gezond krijgen.

Doffers

Maar  een vlucht zonder duif? Ik kan dat niet zo goed. De doffers gepakt. We mogen er niets van verwachten. Echt niet. Doen we ook niet. 2 Vitesse vluchten niet mee geweest. Anders behandeld. Nu toch mee ja. Het is zuiden wind. Ze moeten alleen thuis komen. Niet meer en niet minder. Wellicht gaan we dan toch weer met ook de doffers vliegen😗

Maargieshoeve

Ik wordt zo nu en dan gevraagd over Maargieshoeve. Maargieshoeve is een prachtig project . Een duivenhok geplaatst door PV De Doorzetters uit Steenwijkerwold. Gestart door Jannes Mulder. Wordt nu verzorgd door Gerrit Vedder. Vorig jaar serieus gevlogen met jonge duiven.

Vragen zoals:
Jullie hebben daar toch jonge duiven zitten? Hoeveel ? Wat voor duiven? Waarom? Etc etc.
Kort en goed: Er zit geen enkele duif van Gebr. Kruisweg op de Maargieshoeve. Er is ook geen enkele jonge duif heen gegaan van ons. Dit seizoen was er wel een plan voor aantal jongen uit de vliegers maar dit is niet doorgegaan.