9 jan. Bekers 2017

Afgelopen weekend had mijn ‘oude’ club, PV De Koerier , de jaarafsluiting 2017. Een gezellige dag met natuurlijk uitreiking van de prijzen die in 2017 zijn behaald door de liefhebbers. In 2017 hebben wij wederom de mooiste prijs behaald nl:

1e Generaal Kampioen O.A.  P.V. De Koerier.

Hier zijn we natuurlijk heel blij mee. In 2013 werden we voor het eerst 1e Generaal Kampioen en gaf toen aan dat kampioen worden moeilijk is maar kampioen blijven nog een grotere uitdaging vormt. Het is bij PV De koerier gelukt om 4x in 5 jaar dit te behalen. We zijn er trots op. De overig prijzen die we hebben gewonnen in 2017:

1e Kampioen Jonge Duiven en 1e Beste Jonge duif van de Club
1e Kampioen Natour
1e Kampioen Midfond
2e Kampioen Fond
2e Kampioen Oud
4e Kampioen Vitesse

Een super jaar 2017. Veel prijzen dus. De Koerier heeft geen bekers maar Euro’s . Wil je bekers dan kun je ze zelf aanschaffen met de gewonnen €. Eens kijken wat we gaan doen.

In 2018 spelen we bij PV De Doorzetters in Steenwijkerwold. Ook een club met zeer goede liefhebbers. Liefhebbers die zelfs in top Afdeling vliegen. Wat zijn dan onze doelstellingen voor 2018? Ja we waren  ook 1e Generaal Kampioen van Rayon West en daar zit onze nieuwe club ook bij. Zou nu flauw zijn om te zeggen dat we bij de top 3 willen eindigen bij PV De Doorzetters. Nee de meeste kennen ons nu wel en we gaan ook in 2018 voor het kampioenschap van P.V. De Doorzetters. Dit zal geen makkie zijn maar onze doelstelling staat.

Dit is 1 doelstelling maar er zijn meer. In 2013 werden we Generaal Kampioen maar met maar weinig 1e plaatsen. Wel bijna altijd in de top zodat je de punten haalt maar plaats 1 was zeldzaam. Dit werd beter en beter en zo is 2016 en 2017 ook daarmee een topseizoen geweest.

2017 : zijn we 7 x 1e geweest en 7x met een 2e plek gestart in club.
2016: zijn we 12 x 1e geweest en 1x 2e.

Dit willen we graag weer als doelstelling neerzetten. In 2017 ook 5x op Teletekst dus bij Top 10 van Afdeling Friesland en als ik nu zeg dat we dat ook willen dan denk ik zelf, man man wat denk je nu wel? Wat een arrogantie zeg zo makkelijk is dat niet.  Ja om kampioen te worden is moeilijk maar om te blijven is nog veel zwaarder.

Van collega liefhebber Peter Soer een foto gekregen met een duif die hij bij ons had gehaald. 2016 denk ik. Duif die ook mag blijven omdat ie ook wat heeft laten zien. Deze is mak en een kind van die duif is net zo mak en zo zitten ze allebei bij Peter op schouder en hand. Mooi.

Het was weer gezellig bij De Koerier. 8 jaar Koerier hebben we afgesloten en nu naar P.V.  De Doorzetters.