16 Jan. Eitjes

Op 2 jan hebben we de duiven gekoppeld in Steenwijk. Totaal 12 koppels. 5 koppels  gericht bij elkaar gezet en 7 koppels mochten zelf de liefde opzoeken. Bij 1 v.d. 5 lukte het niet zo. In groot hok vonden ze elkaar heel leuk echter in broedhok had de duivin totaal geen behoefte om lief te doen. Ze raakte zelfs helemaal in paniek. Uiteindelijk ging doffer ook pikken want die dacht wat is dit nou weer. Weer in groot hok en wederom het broedhok in. Uiteindelijk is het niet gelukt.

In club aan een topliefhebber dit uitgelegd en warempel hij had hetzelfde met een zusje ervan. Zijn tip was om toch nog langer in groot hok te plaatsten tot dat ze samen in hoekje zitten en dan nog eens proberen. Ik had al andere duivin bij doffer gezet dus wellicht volgend jaar. Ik heb de duivin nu apart zitten en kijken of ze als non verder kan.

Op 15 januari zit alles op eieren dus in 13 dagen hebben ze allemaal gelegd. Dit zonder bijlichten voor koppeldatum. Tijdens koppelen heb ik alleen in de avond bijgelicht tot 19.00 uur ongeveer. 1 koppel had na 8 dagen gelegd en die beide eieren zijn bevrucht. Nu afwachten of de anderen ook bevrucht zijn.

Vandaag 16 januari een ei kapot bij onze BESTE jonge duif 2017 in de vereniging. Altijd bij die duiven waar je het niet graag bij ziet. De rooie 02 zat in verkeerde bak. Ja de rooie! Grr.

Bij ons gaat hetnu  licht weer uit en gaan ze op rust voer tot even voor t uitkomen van de eitjes. Dan krijgen ze weer kweekvoer.

Toon heeft rond de Kerst gekoppeld en hoor dat het goed gaat. Paar koppels doen er wat langer over maar over ’t algemeen gaat het lekker.