8 juni – Nieuw programma

Reactie

Er is vanuit de Bond een voorstel voor Nieuw vluchtprogramma. Er is ook een nieuw bestuur. Komt mooi samen toch? Er zal , volgens mij, weinig op aan te merken zijn. Al was het alleen al om het commentaar wat het oude bestuur kreeg. Het nieuwe wordt vast niet direct geconfronteerd met negativiteit, met mensen die het er niet mee eens zijn. Nee die houden , mag ik hopen, toch even hun mond.

Verwachting

Die mag ik uitspreken en is geen commentaar! Zelf had ik verwacht dat met name de vluchten voor jong zouden blijven staan zoals het was. Het lijkt vanaf 1 juli wat normaler te worden dus vandaar die gedachte. Ook hebben nu de 1e wedvlucht gehad. Dat dat niet het voorstel is zal te maken kunnen hebben met o.a. de capaciteit van het vervoer. Dit is mij verteld. Daar heb ik niet voldoende kennis van dus we wachten af.

1e prijzenvlucht

Een vlucht Sittard 200 km waar wij niet tevreden over zijn. Daar moet je eerlijk over zijn en ook zeggen. Dat doen wij. We beginnen met een 22e op 1566 duiven. Aardig. Dan wachten we tot prijs 101 op de 2 e duif. Dat duurt te lang . Bijzonder is wel weer de 1e duif . De doffer 18-276. Weer 1e op hok en een mooie prestatie.
Wij missen er nog 1. Een doffer van 2017 . Die zou het toch moeten kunnen.

We hadden er 23 mee. Een duivin thuis gelaten. De 74 . Is eigenlijk te mak. Dan ook de doffer van de 144. Dit voor de motivatie.

Jong

Met onze jongen gaat het nog steeds goed. Had ze zaterdag klaar staan voor een africhting maar twijfelde

Een paar liefhebbers gevraagd wat zij ervan vonden. Link met windkracht 4 a 5 . Allemaal. Dus maar los bij huis. Ach en als het nieuwe programma wordt aangenomen dan hebben we nog tijd zat. Vandaag alle jongen voorzien van chip en kleur voor doffer of duivin. Dus kwamen ze weer in de mand terecht. Wel even een werkje met de huidige chips. En ja , doffer of duivin zitten we in dit stadium ook wel eens naast maar de 1e selectie is gedaan. Er zijn nog 54 jonge duiven.

Vreemde

Deze week 3 aanvliegers die alle drie weer bij eigenaar zitten. Van J. Mazee zat hier ook een duif. Ook deze liefhebber heeft de duif opgehaald en had een lekkere fles witte wijn bij het mandje neergezet. Het mandje waarin de duif zit als we niet thuis zijn om de duif persoonlijk te overhandigen. Even gebeld voor een bedankje en de hoop uitgesproken dát er iedere week een duif van hem hier komt aanvliegen.