31 mei . Stresss

  1. Dan kan de uitslag ons gestolen worden

We hadden dus een vlucht vanuit Gennep. 123 km en alle 25 waren weer mee. 13 duivinnen en 12 doffers. Vorige week was super. Nu hadden we oosten wind en is goed voor de ervaring. Op donderdag zag ik het 1e eitje bij de duivinnen. En dan potverdorie van de 144. Ik heb haar wel ingekorfd op vrijdagavond want er zou toch wel vroeg gelost worden op zaterdag. Is ook gebeurd. Bij inkorven had ik enorme twijfel. Ze was niet zoals ze moest zijn. Wel rosé en glad op borstbeen maar dat is ze altijd. Wel mee dus.

 

Dan komt de 1e duif de 43 een duivin. Was vorige week ook al vroeg. Nu een 4e prijs in club. In Rayon beginnen we met een 24e prijs van de 1245 duiven. Is aardig. Niet meer en minder.

Dan de 529 die geweldige duivin die altijd , bijna altijd , voorin vliegt. Dan zou je de 144 ook verwachten. Maar nee hoor . Op een gegeven moment hadden we 20 binnen en nog geen 144. Ja dan komt er stress en schuldgevoel. Waarom oh waarom doe je haar mee op zo een vlucht vanuit Gennep. Niets maar dan ook niets staat er op het spel. Alleen training En ervaring met een verloop.  Nou die training heeft ze Misschien nodig maar de ervaring heeft ze wel. Training kan ook later als ze 2e ei heeft gelegd en weer bij de les is.

 

24 Duiven thuis en nog de 144 niet. Je raakt in de stress hoor. Deze duivin wil je niet kwijt, nu niet nooit niet. Dan moet ze op de kweek ga je dan zeggen. Klopt maar we zeiden samen om nog 1 seizoen te vliegen met haar. Dit omdat haar 4e jaar het beste jaar was.
Mijn vrouw en ik wilden na de duiven gaan fietsen en was alles al  aan t klaar maken. Koffie , water , fris en fruit mee. Dan eindelijk komt ze eraan . 10.45 of zoiets. Man man wat waren Toon en  ik blij en opgelucht. Wat hebben we daarna heerlijk gefietst.!
Toon zei dat we moeten nadenken of ze Nu al naar Zwolle moet voor de kweek. Zo een duivin wil je niet kwijt raken.

Beetje boel dom geweest dus. Maar oh oh wat opgelucht. Ja dan kan de uitslag gestolen worden want de 144 was uiteindelijk toch thuis en dan is de zaterdag al meer dan goed.

De ouden op zondagmorgen gelijk een bad gegeven. Is ook weer klaar.

Jong

De jongen gaan super. Het voelt goed, zien er gaaf uit dus geen klagen. Vanaf 14 maart wordt er hier verduistert en wil het nu op gaan heffen. Nog geen coli geweest hier  en je hoort het wel om je heen. Dat is ieder jaar hetzelfde eigenlijk dus ook hier zal t Wel komen. Nu met opheffen verduisteren is de kans aanwezig zeggen de geleerden.

Zaterdagmorgen een bad en eind middag  zijn ze voor 4e keer op 10 km gelost. Vandaag op zondag zijn ze achter Blokzijl (15km) gelost. Mand voor mand steeds. Opvallend was dat iedere mand direct de goede richting te pakken had . Zonder rondje zelfs de 1e mand . Het was om 16.45 uur 1e mand. Alle 56 zijn nog steeds aanwezig en 5 keer afgericht.

Opgevangen duif

Hier zit de 2019-1272639 . Gisteren aangekomen . Op duif gevonden krijg ik steeds een error melding .