7 dec. Maargies Hoeve en Postduiven

De Maargies Hoeve is o.a. een zorgboerderij , theeschenkerij en melkveebedrijf in Kallenkote. Ze verzorgen daar dagbesteding en logeeropvang voor verschillende doelgroepen. Inmiddels sinds 2002 uitgegroeid tot een volwaardig zorgbedrijf waarbij het streven is dat mensen zich er thuis kunnen voelen. Ze hebben o.a. ook een theeschenkerij en mijn vrouw en ik zelf gaan daar op zondag ( na de boswandeling) nog wel eens kopje thee/koffie drinken. De inrichting van de schenkerij is heel bijzonder en erg gezellig. Vaak aangepast aan tijd van het jaar.

De voorzitter, van onze duivenclub ‘De Doorzetters’, Jannes Mulder is daar een prachtig initiatief begonnen om die mensen daar ook met de postduivensport kennis te laten maken. Er lopen allerlei diersoorten op de boerderij rond maar straks vliegen er ook postduiven hun rondjes. Heel speciaal is nu dat er niet alleen postduiven hun rondjes gaan maken, nee, ze gaan daar zelfs meedoen met wedstrijden. En dat is toch wel heel erg mooi. Dat maakt nl het plaatje compleet. Dit betekent dus naast begeleiding ook duiven, een duivenhok, een klok , manden, lidmaatschap, voer en vervoer. Jannes is druk om hier sponsors voor te krijgen. Zo is er, door Hellinga, een hok geplaatst bij de zorgboerderij. Dit duivenhok gaat nog opgeknapt worden door de mensen zelf. Een klok is inmiddels beschikbaar gesteld. Veel leden van De Doorzetters stellen 2 jonge duiven beschikbaar voor seizoen 2017 waar ze dan mee kunnen vliegen.

Kortom het Maargies Hoeve Postduiven Project is heel serieus en krijgt veel aandacht. Heeft u iets beschikbaar of wilt u iets bijdragen dan kunt u altijd een bericht achter laten. Het komt dan zeker op de juiste plaats terecht.