6 mei. Top weekend

Sittard

Het hele podium voor onze duiven bij PV De Doorzetters. 25 liefhebbers namen 572 duiven mee voor de vlucht. We beginnen met 1,2 en 3e plaats. Met een prijs % van 73%.

Sittard Rayon

Deze 3 duiven scoorden in het Rayon ook bijzonder goed. Hier brachten 78 liefhebbers 1781 duiven mee. We beginnen met een 2,6 en 7e plaats. 3 bij de top 10 van het Rayon. Zijn we natuurlijk heel blij mee.

Deze 3 duiven zijn met paar andere duiven uit de massa weggetrokken. De Afdeling winnaars zitten natuurlijk in Urk en daarboven. Daar kun je dan niet tegen vliegen en is ook geen vergelijk. Zo hebben wij bij een westen / noordwesten wind het voordeel. ieder zijn ding zullen we maar zeggen.

Onze duiven waren ook in 47 minuten allemaal thuis dus ook daar kan ik ook niet over klagen. Het was dus een top weekend. 3 duivinnen voorop maar in hok top 10 ook 5 doffers en daar zijn we ook weer tevreden mee.

Rook

Vorige week wellicht wat last van het heftige coli / adeno virus bij onze jongen wat ook bij ouden voor een klein dipje zorgde? Ik denk het wel. Prijs% was toen wel goed dus gaf al vertrouwen. Wat hebben we gedaan? We hebben het hok op maandagavond uitgerookt met een Koudijs rookblokje. Dus het hele hok met jong en oud. Is natuurlijk goed voor luchtwegen maar het ging mij meer om de bacteri├źn en schimmels en de lucht van het coli virus. Of dit heeft bijgedragen aan het succesvolle weekend is nooit met 100% te zeggen. Laat ik maar zeggen dat het geen kwaad heeft gedaan.

Later meer over onze prijswinnaars.