3 mei. Status Jong

Jongen

We zijn nu 10 dagen na uitbraak heftige coli bij onze jongen. Dinsdag jl voor het eerst weer los na 7 dagen vast in hok. Het was een 30 minuten. Woensdag ook een kleine 30 minuten. Vandaag is het donderdag en bijna alle jongen vliegen een kleine 60 minuten.

 

Er komt ook weer wat tempo in dus ze zijn zich goed aan het herstellen. Hier zijn we blij mee hoor. Voor het herstel gebruiken we op dit moment Entrobac van Rohnfried. Dit product bevat probiotische bacteriën en speciale prebiotica, die nodig zijn voor een optimale kolonisatie van de darmflora. En dat hebben ze wel even nodig na een kuur met FC Mix.

Vreemde Duif

Zit hier nu een kleine week een vreemde duif. Het ziet er niet uit en zit slecht. Echter deze duif wil niet binnenlopen en krijg ik ook niet in de handen. Zit op hok en vliegt weg zodra de duif mij ziet. (logisch) Het vervelende vind ik dat zij de training van vnl. de doffers negatief beïnvloed. Paar doffers die een duivin wel interessant vinden en dan “anders” trainen. Ook gaat ze in hoge boom zitten als ik haar wegjaag maar ze komt steeds terug. Wat wil ik deze duif even in handen hebben zeg.

Training

De training van de “ouden “is aardig . Het is er ook schitterend weer voor zeg. Lekker zonnetje, mooie lucht en een wind waar ze ook weer beetje mee spelen. Ja zo lijkt het net of ze met de wind spelen. Tegen de wind in proberen ze onder de wind te komen. Mooi om te zien hoor.