6 mei. Oog

Dartbord

We hebben een duivin de 186. Een fijne al zeggen we het zelf. Laten we deze eens in de gaten houden. Nou dat deden we en schrokken toch op een moment. Was ergens in maart dat ik bij haar een hele grote pupil zag. Huh? Wat is dit? Heel bijzonder. Niet eerder opgevallen. Kijken hoe ze reageert en of ze wel bovenin komt want de gedachte gaat dan ook naar blindheid. De pupil reageert nl niet.
Tijdens  een controle bij Wolff natuurlijk deze duivin meegenomen. Niets gezegd natuurlijk. Hij kijkt en kijkt en ik vraag waar kijk je naar? Naar pupil zegt ie. Ja zeg ik bijzonder hè. Is deze duivin blind aan dat oog? Geen idee zegt Nanne maar we gaan straks wel even verder kijken met deze duif . Eerst controle afmaken.

Dan de extra controle en hij geeft aan iets heel aparts te zien. Het lijkt wel een dartbord dat oog. Kijk maar eens , nou ik zie niets want krijg het niet scherp maar Gerrit wel. Heel bijzonder en nog nooit gezien. Blind ? Vraag ik. Kan het niet zeggen zegt Nanne. Even paar keer wegbrengen en kijken of ze thuiskomt. Nou de trainingen zijn ok en de lapjes ook.

Afgelopen vlucht was ze:

1e van 428 duiven in club en

4e van 1734 duiven in rayon

6e van 2481 in vlieggebied 5

Vorig jaar als jong een 3e en 6e in club .

ze was 2e beste jonge duivin ( 4e jonge duif ) op hok en 9e beste jonge duif in club

 

Ja een dochter van de 907 en 166 . Beide vliegers en de vader zit nog steeds in vliegploeg. Ook een topper.

Afijn maar weer afwachten wat het wordt.

Grootmeester

Meldde al dat we dat zijn in vlieggebied 5 van Afdeling en dat is al 3 e maal. Moet wel zeggen dat er dan ook training bij zit maar dat wisten onze duiven niet want dat had ik niet gezegd.

Ze doen het goed en zijn er blij mee. Grootmeester betekent in ieder geval een goed prijs % en dat is wat we heel graag zien . Veel duiven in de prijzen en geen uitschieter. Hoewel een uitschieter natuurlijk heel gaaf kan zijn !

Jongen

Het is weer gaaf te zien dat ze al aardig door de rui heen zijn.

We hebben wat stress momenten gehad / gecreëerd en ik heb er vanmorgen 1 jong uitgehaald die coli verschijnselen liet zien.  Na opheffen verduistering viel deze duif mij gelijk op. Was nog niet van plek afgeweest dus boosdoener gelijk apart gezet. En ja hoor deze moet even vasten en betere mest produceren.