6 maart Glimlach

Het zegt nog helemaal niets

Uiteindelijk toch de jongen van vliegers geringd. Gevoel was met de dode jongen bij de vliegers niet goed echter Nanne Wolff gaf aan dat na de kuur de jongen volledig hersteld moeten zijn. Er liggen na selectie nu 7 jongen die gespeend kunnen worden. Wilde ze ook pas in het weekend spenen zodat ze nog wat extra’s krijgen van de doffer. Zijn al aantal keer gekeurd en moet zeggen dat ze er geweldig uitzien, heel goed aanvoelen, lekker vol zijn en zacht. Ja die houden we zeker.

Doffers en duivinnen

Morgen zit alles op weduwschap. Gisteren niet los maar vandaag mochten ze weer vliegen. Wederom een glimlach. Nu waren de doffers lekker aan ’t vliegen. Ik zei tegen mijn vrouw dat dat veel te hard gaat. Maar ach ze hebben ’t waarschijnlijk wel naar hun zin anders zouden ze dat niet doen. Vind 30 minuten meer dan genoeg en doffers mogen nog korter. Het is nog veel te vroeg.

De 144

Nog niet hersteld . Vliegt niet uit. Daar zit dan wel een twijfel. Gaat dit nog goed komen?

Jongen

De jongen zijn nog niet los geweest. Zijn er zeker wel aan toe dus maar eens kijken of er een mogelijkheid is. Vind zo nu en dan al wel een pen.
Vanavond ook eens wat groente in de voerbakken bij de jongen gelegd. Voor de 1e keer. Na enige tijd was het schoon op. Ja ze vreten echt goed.

Contacten

Na ons bericht over de problemen met de kweek bij de vliegers toch al aardig wat contacten gehad met mailers en bellers die ook deze problemen hebben/hadden. Wij hebben aangegeven hoe hier de status was en wat de behandeling is geweest. Ik hoop dat die liefhebbers er iets aan hebben. We zijn dus inderdaad niet de enige.

Trainingsvlucht

Gisteren is op onze club de vergadering gehouden. Ging over vliegseizoen 2020. Moet zeggen dat de zin er bij ons al weer is. Over 3 weken mogen onze vliegers op de 1e trainingsvlucht 2020. Het gaat snel.