4 maart Zware vlucht

1004

Een zware vlucht werd het gisteren voor de duiven in Zuid Spanje:

Een 237 km vlucht en met een snelheid net boven de 1000 Mpm betekent zwaar voor de jonge duiven . Toon zijn 1e duif werd 46e van de 2383 duiven. Dat is goed. Er zijn er 4 van de 5 terug. In totaal bijna 25% van de duiven niet thuis gekomen .

Enten

Maandag jl stond de enting in de agenda. 2 maart was het . Vorig jaar was het ook op 2 maart . Meer toeval dan planning.

Ik had 64 duiven in de mand . Hulp van Toon en eigenlijk was het zo klaar bij Nanne Wolff. Alleen  Paramixo geënt .

Mest meegenomen voor klein en groot onderzoek . Klein was goed . Controle paar duiven was ook goed .

Nu dus in 2 maanden ongeveer 3 mest controles gehad. 1 e goed bij Wolff , iets later in Staphorst waren er wormeitjes geconstateerd en nu weer negatief.

De 144

Wat was ze goed in 2019 .

2e NPO op Troyes van Noord Nederland.

8e NPO op Auxerre van Noord Nederland .

Nu bleef ze bij loslaten binnen zitten . Geen zin om te vliegen . We weten dan dat er iets is. Moet zeggen dat ik t wel genoeg vind hoor met eerst dode jongen , wormen (wel of niet ).

A fijn bij Wolff dus de 144 gepakt voor controle. Goed en fijne duif . Is lekker in orde  en ook perfect rose op borstbeen. Pak haar weer over en meld aan Nanne dat ze niet wil vliegen . Hij kijkt nog een keer en voelt de vleugels . Ja 1 vleugel waar onze 144 last van heeft. Je kunt wel raden dat we niet echt happy waren met dit bericht. Ze is van 2016 en wil nog 1 jaar met haar vliegen. Kijken of dat gaat lukken .

Pokken

Nu al enig gedoe gehad voor seizoen 2020 en krijgen we ook nog met pokken te maken. 1 jonge duif bij pakken voor enten viel bij mij op door een bult bij de bek. Volgens Nanne Wolff is het pokken. Nu vind ik Pokken niet echt heel erg en zeker nu niet maar hoor het liever niet. Aan de andere kant lees ik wel eens bij Beute dat hij het ook gebruikt voor latere weerstand . “Als ik dat goed begrijp “. A fijn deze duif wel even apart gezet want verwacht veel van dat jong. Dit kan ook een voorteken zijn . We gaan t meemaken.

Al met al wat tegenslag voor dit seizoen. Gisteren de duiven wel weer los en wat ik zag gaf me wel weer vertrouwen en een glimlach. Kijk ze hoeven nu nog geen uur te vliegen maar zie wel graag enthousiasme en dat viel me positief op. De 144 mocht natuurlijk even niet meedoen.