31 maart. Westelijk.

Toch.

De duivensport wereld. Oh oh wat is die bijzonder. Waarom? Het is zo een individuele sport dat bijna ook iedereen aan zichzelf denkt. Zie daar maar eens een eenheid van te maken in besluiten die genomen MOETEN worden. Daarom van deze kant enorm veel respect voor besturen van een afdeling en ook NPO. Besluiten zijn er en dan komt vaak het commentaar. Die commentaren zijn vnl gericht op eigen situatie en dan proberen ze anderen erbij te trekken. Dan hoopt een ieder dat overall de juiste beslissing wordt genomen.

Westelijk

Zo is er een vliegplan gemaakt en bij afdeling Friesland is er een vereniging het er niet mee eens. Dat kan natuurlijk. Wat willen ze ? De duiven meer westelijk lossen. Dus niet vanuit afdeling recht naar beneden maar meer naar de kust toe.
Nu zijn er al tal van bewijzen dat duiven bij lossen naar westen trekken maar nee ze moeten nog meer naar t westen? Voor wie ? Voor de liefhebbers die daar wonen of op die lijn zitten . Denk ik toch? Nee ze zullen eens vanuit oosten de afdeling binnenkomen of gewoon centraal. Het wordt in stemming gebracht en jawel naar 2e stemming gaan we meer naar Westen. Pffff.
Ben niet bij vergadering geweest dus mag wellicht geen stem meer uitbrengen maar wil wel een mening er over geven.

Kijk naar GPS lijnen van vliegduiven en je ziet wat er gebeurt toch.

Dan hebben we een station Kerkrade voor afdeling 10 en Duffel voor Adeling 11.
Hemelsbreed ligt dit 112 km uit elkaar. Duffel dus bijna bij kust. 112km!!

Even voor de duidelijkheid van URK naar grens NL /DU is 96 km! En Afd. Friesland gaat 112 km westelijker lossen ivm Afd. 10. Heel bijzonder.

Nou ik hoop dat de liefhebbers die hiervoor hebben gestemd er blij mee zijn.

Ps . Dit is geen klacht naar Bestuur van Afdeling want die moesten naar oplossing zoeken . Je doet het in duivenland bijna nooit goed!

Genieten!

Bovenstaand wilde ik even kwijt . Los er niets mee op natuurlijk maar vind het zooo bijzonder . A fijn. Op en rond het eigen hok vinden wij het  plezier van onze hobby. Soms zit er wel eens iets tegen of loopt het wat anders maar over t algemeen is t genieten.  Nu bv alle jongen los. Groep is groot en wellicht iets te groot maar tot op heden gaat t aardig. Het zijn er 59 en eens kijken of ze blijven.