30 mei

Jong

Vorige week donderdag avond zei ik in club dat er een jong tegen coli aanzat of het reeds had. Nacht apart gezet maar dacht de volgende ochtend : “ik lijk wel gek, als het zo is krijgen de anderen het ook “ . Dus er weer bij en de coli ging rond. Het is nu donderdagavond en heb het , denk ik, onder controle. Ze zijn op rantsoen gezet en moet zeggen dat het wel iedere dag een opgave was om voer in de bakken te krijgen. Wat een honger hebben ze. Ze vliegen me aan. Dus al dagen voer ik op grond. Ja als ze het hebben dan ook maar goed en geen bescherming. Nu 2 dagen zijn de vakjes schoon. Geen voer meer in schaapjes en mest is goed. Ze zitten nog niet op vol rantsoen want dat wil ik opbouwen. Vandaag bv 1 zak fijne soepgroenten erin. OP. Deze week al andijvie. OP. Ze vreten echt alles.

Ook zijn ze  weer buiten geweest . Gisteren en vandaag. Gaan we ook weer langzaam opbouwen want ze hebben een klap gehad alhoewel ze nog wel aardig aanvoelen. Nog steeds 50 jongen aanwezig.

Opleren

Ze waren aan de eerste opleer toe maar dat is dus afgelast. Nu deze week aankijken en dan volgend weekend willen wij ze in de mand doen voor 1e africhting. Nooit zo laat geweest met jongen. Nooit begon seizoen jong zo vroeg. We gaan het zien.