30 April. Mest

Mest

Joh wat kun je blij zijn met een blik vol met mest. Na 6 dagen coli is er dan eindelijk weer volop mest bij de jonge duiven. Ik zag dat er nog 1 iets teveel in krop had zitten dus die gaf iets over maar alle andere 42 kunnen vanaf vandaag weer gaan groeien. Ze hebben een klap gehad echter een duif kan veel hebben wordt er vaak gezegd. We gaan het zien of ik ze weer zo kan krijgen als voor de Coli.

Bad

Dan mogen de jongen er ook weer uit. 7 dagen vast gezeten dus gauw los. Bad klaar gezet want wellicht hebben daar wel zin in. Jawel hoor. Nadat ze even de vleugels hebben gestrekt kwamen ze naar beneden en genoten allemaal van een lekker bad. Badwater wit en lekker op de conifeer opdrogen:

Eerste duif zaterdag jl

Onze 1e duif van zaterdag was een duif die we absoluut niet hadden verwacht. De Rode. ‘Och jee’ zei ik, ’toch niet de Rode’? Jawel hoor. Nou als deze als eerste op je hok komt denken we dat het een vreemde vlucht kan gaan worden. Deze doffer heeft nog geen prijs gevlogen als jaarling. Als jong goed en zit daarom ook in vliegploeg. Laatste 2 jonge duiven vluchten een 5e en 2e prijs in club. Op Morlinquert hier als 1e op hok. Alleen zijn we niet helemaal tevreden over hoe deze duif verder is ontwikkeld.

Het is een DeBruin Duif x de Steenrooie Walter de Rijck op een Jonge Harry x Wondere Dirk. We zijn 3 vluchten verder nu dus wachten we af of deze doffer meer kan.

PV De Koerier

Zaterdagavond ook nog even een bezoekje gebracht aan mijn “oude” club PV De Koerier. Op terugreis van PV De Doorzetters kom ik vaak langs onze vorige club. Even weer gezellig bijgepraat met paar drankjes.