29 April. Aardig

Vlucht 3

Aardig. We hadden graag 3 minuten eerder gezeten hoor maar uiteindelijk wel tevreden.
9.48.34 uur de 1e duif en 10.47.30 de laatste. Klep kan dicht. Dat is binnen het uur alles thuis. Met een zuidwestenwind denk ik dan ze zullen ook door kunnen vliegen. Heel goed al zeg ik het zelf.
Ons prijs % is met 18 vd 26 in de prijzen een 69% in de club. 65% in Rayon West. Ook een dikke plus.

Je vergelijkt dat met andere liefhebbers in club en dan is % hoogste. Alleen Lammert Dekker zit op 50% en de anderen er onder. Kortom ze kwamen goed thuis alleen het paar minuten eerder gemogen. Na een week met coli ellende valt het nog mee. De ouden krijgen geen coli van de jongen echter het is een virus in het hok en zal ook naar de ouden waaien. Ze zullen hun weerstand gebruiken om zich te wapenen tegen het virus en dat kost vast wat energie. Of dit nou minuten kost ik weet dat niet. Ze kwamen in ieder geval wel super thuis. Op naar volgende week.

Coli

Vorige week dinsdag de uitbraak. Nu zondagmorgen 5 dagen later. De coli wordt minder. 1 duif had vanmorgen nog wat overgegeven. Ik kan weer mest ruimen dus er is verbetering. Wat een honger hebben ze op dit moment. Hoe zijn ze? Nou ze waren voor de coli lekker bezig en voelden goed hoor. Van het vliegen kon je de spieren al bij ze voelen. Dat is echt helemaal weg. Het verschilt nog wel de 1 met de ander maar wat hebben ze een klap gehad zeg. Totaal 3 stuks moeten ruimen en komen nu op 42 jonge duiven.

Kampioenschappen

In onze club PV De Doorzetters staan we nog steeds op de 1e plaats bij de Vitesse. En als je 1e staat moet je er maar van genieten want het kan zo weer anders zijn.

 

Duifkampioenschap PV De Doorzetters 29 april 2018:

Op nr. 3 en 11 nog 2 duiven uit Kweekhok Toon.