3 vluchten

Een weekend met 3 vluchten.

Als eerste wil ik vermelden dat dit niet is wat we willen. We hebben relatief klein hokje met 4 afdelingen van 1 meter. Goed genoeg om ieder weekend 1 wedstrijd mee te doen. Zo was het ook toen we begonnen hoor. Uitzondering was eens 2 vluchten op een zaterdag cq zondag. Nee we gaan nu naar 3 wedstrijden. O ja dan hoor ik mensen zeggen je kunt toch selecteren of specialiseren ? Haha dat zijn meestal de liefhebbers die voldoende tijd hebben , thuis zijn, of gepensioneerd zijn. Ik ben op die mensen  ook jaloers. Wil ik ruilen ? Nog niet ! Maar ik moet ook zeggen dat ik de duivensport wel zo mooi vind om volledig voor alles te gaan. Die handicap heb ik dus wel. Dan wil je van alles iets mee nemen dus. Uiteindelijk kom je tot conclusie dat het met dit programma wel “ hard werken “ is. Eind dit jaar een evaluatie doen. Ps we doen  geen overnacht!

Genieten

Ja het was genieten . Eerst oud Vitesse die met 1e jong wedvlucht zijn gelost. Wederom onze 529 TT Quievrain als 1e op t hok. Wat een duivin .  4 e in club met 186 duiven en 11e in rayon met 631 duiven. De doffer , die in een week in België zat , 76 als 2e. Een kleine 2 minuten later. Een 10e in club en 30e in club. Alle 9 thuis.

Bij jong

een mooie 3e en 4e in club en dat is ivm vorige jaren heel goed. Een 1e vlucht met jongen is bij ons altijd slecht. We zaten er nu lekker bij. Heel gaaf was dat ieder jong apart binnen kwam . Het druppelde dus lang door en uiteindelijk zaten er zaterdagavond 37 vd 40 in hok. Dat is nog steeds zo. Ook zeer tevreden mee. Dit was genieten . Volgens mij wel iets geleerd.

Dagfond

Je bent de hele dag in tuin bezig met overkapping en snoeien en ompotten van de bamboe. Even naar Willemsoord om potje voetbal te kijken van zoon. Bij thuiskomst even wat afronden , naar binnen voor toilet . Bij klok kijken en zien dat er iets is geland. Zal wel jong zijn maar nee. Op Auxerre is de 144 gemeld. WoW . Maar ook daarna shit . Mooi op tijd maar niet niet gezien. En juist dat willen we zien want dat is de sport ook. De duiven zien komen!. “ Control “ laat t weer zien met   Zwaar weer. Wat een duivin. Ook van deze duif maar eens melden wat ze heeft gevlogen.

8e duif van het hele noorden. Afdeling 10 en 11 met ruim 8000 duiven. Wederom een NPO Teletekst.

2 x TT NPO op fond en 1 x TT op Midfond dit jaar. Een super jaar tot  nu toe.