27 juni Licht

“Control”

Zo heet ze de 144 duivin. Dit jaar 2e en 8e op Fond vlucht over Afdeling 10 en 11 . 2 x NPO TT. Je pakt haar iets vaker in handen en wat dan opvalt is dat ze licht is. Direct na de vlucht alweer goed hersteld . Na beide vluchten vond ik dat opvallend . Een dag later zou je haar zo weer op een vlucht doen . Als je haar in handen hebt voel je geen gewicht. Fijne top duif . En het is net een hond doet nl alles wat ze moet doen.

Jong

Gisteren duiven nog even gelapt. Gaat steeds beter . Oude waren zo thuis . Jong een gedeelte binnen , een deel thuis aan t vliegen en er moesten nog 11 komen bij thuiskomst. Ik ben een beetje een gemene losser als t kan. Probeer ze wel duiven tegen te laten komen. Nu weer achter Staphorst gelost dus laat ze maar in groepen terecht komen. Dit was gelukt want er zaten later 5 duiven op een klein dak van het huis. Hier zitten mijn duiven nooit dus ja hoor vreemde . Meege trokken met onze jongen. 2 laatkomers maar alles thuis.

Harald de Jongh Buren

Een duivenkennis die eens late jongen van de vliegers heeft opgehaald. Een jonge liefhebber die samen met zijn vader hier op bezoek is geweest. Zeer sympathieke mensen en serieus met de sport bezig. Vader de Jongh helpt zijn zoon ook wel eens. Dit jaar vliegen ze super goed met de oude duiven. Tot nu toe beste jaar. Gaaf. We hebben herhaaldelijk via WhatsApp contact . Ook deze week gaf hij ons de felicitaties met onze NPO TT. Ook Harald was 1 afgelopen weekend.

Dan komt hij ook met bericht over jongen. Heel serieus begeleid. 13 x afgericht tm Breda aan toe. Ook controle bij Van der Sluis. Ook zij hadden 1e vlucht en vd 34 zijn er nu 8 terug. Ik schrok er van. Hoe kan dit nou. Ze waren dus gezond, voldoende afgericht en dan nog 8 vd 34 terug. Triest. Schrale troost is dat het met de “ ouden” heel goed gaat. Kop op Harald en natuurlijk is dat makkelijk gezegd maar zet nog maar wat moois neer met je vliegploeg.