3 mei. Weert

174 km

30 april. Verjaardag onze jokleinzoon. Thema Fruit. In een aappak met tros bananen naar verjaardag 🎂. Wat een lol met de kids . Geweldig genieten.
Het was tijdens aankomst duiven dus gevraagd of Fam. Vedder een mogelijkheid had om de duiven te begeleiden bij thuiskomst. Wouter nam de taak op zich en het ging lekker. Bedankt Wouter.

De 2e officiële vlucht is een feit. Ook deze is vanaf ons nieuwe hok aardig verlopen. In onze club o.a. een 5e en 9e van 284 duiven.

In Rayon West blijven we ook meedoen met 70 liefhebbers. 3e!

In Afdeling zitten we bij Top 30. Het is nog maar t begin . Klopt zeker. Maar de duiven doen t aardig.

Op ons nieuwe hok gaat t dus ook wel goed. Tot nu toe zijn we wel tevreden. We krijgen ook leuke berichtjes binnen van collega liefhebbers. Zoals :

Ook met “nieuwe”  hok gaat t goed hè?

en

Jullie zitten we er weer goed bij hoor!

en

Knap hoor , ook op dit hok bij de top.

Test

Ja we zijn nog steeds aan t testen en gaat aardig maar er blijft nog wel iets te wensen over hoor. We zijn nog lang niet klaar met hok.

Het prijs% vinden we nog niet goed genoeg . Minimaal zien we graag een 60% en dat halen we nog niet. We zitten tegen 50% aan . Er blijft nog wel degelijk iets te wensen over. Dan hebben wij van de 1e vlucht een doffer nog niet thuis en van 2e vlucht moet er ook nog 1 komen. Ja we blijven kritisch en dat zien we dus niet graag.  Moet ook eerlijk zijn , dat zijn we niet gewend. Is niet arrogant maar gewoon een feit. Komt het door de NO en Noorden wind ? Meer risico voor de duiven ivm bv Westen of zuiden wind? Kan zeker maar dat moet nog beter.

We zouden dit seizoen dus niet met oud spelen maar nu met andere hok toch begonnen . Willen toch weten of de duiven het naar de zin hebben en ook prijs kunnen vliegen op dit hok . Tot nu toe dus wel . Wil toch wel verder met hok gaan en als we mee blijven doen gaat de tijd in trainingen en voorbereiden zitten. Ook krijgen onze jonge duiven nog niet de aandacht die we hadden belooft. Keuzes maken dus!!