26 april Zwaluw

Boxmeer

Een 125 km en er zijn 20 duiven mee. 15 duivinnen en 5 doffers.
Dus toch mee gelijk de 1e vlucht. Toch ja. Gerrit had al eerder geadviseerd om gelijk de 1e vlucht niet mee te doen. Man wat kriebelde het. Voor de trainingsvlucht vond ik de duifjes er mooi op staan. En nu ook voor de 1e officiële vlucht 2022 en 1e officiële vlucht vanuit het “nieuwe” hok.

Ook paar doffers mee. Deze had ik afgelopen weekend naar Zwolle gebracht en op donderdagavond nog even naar Staphorst. Ook de duivinnen toch nog even naar Staphorst en apart van de doffers. Dus nog even binnenkomen als partner in hok zit. Nou dat ging nog niet echt goed. De jaarlingen moeten het spelletje nog leren hoor. Er waren doffers bij die te lang wegbleven dus die heb ik vrijdagavond ook niet ingekorfd.

Net “Nieuwe” hok.

Al gezegd dat t nog niet af is maar dit is het:

Moet allemaal nog geschilderd worden en dakgoot en afwerken zoals nieuwe windveren. Maar de duiven zitten erin en nu eens kijken of t hok voldoet. Hoe doen de duiven het. ?

Met een harde Oosten wind ONO werd het niet eenvoudig .

We zagen op De Blauwband de eerste duiven in Swifterbant Urk vallen. Er stonden een 14 tal duiven op en was nog even bij t hok bezig en plots een duif op de klep . Ik schrok er van. Die hadden we dus nog niet verwacht. Is dat een vroege? Het automatisch melden gaf de duif gelijk aan in mijn telefoon maar liet de duif niet op Blauwband zien. Raar dacht ik en warempel daar kwam nr 2 al aan. Die zag ik wel een  paar rondjes vliegen en dan toch ook op klep.
Ook deze snel in telefoon maar niet op blauwband . Toch nog even in klok gekeken en ja hoor alles staat erin. Nou dan maar even niet op blauwband maar was wel blij met deze 2 duiven. Zijn ze vroeg?

 

 

 

In de club een 1e en 4e prijs. In West zorgen deze beide zusjes voor een 2e plaats in kampioenschap. Nou dat is een mooie start . Blij mee.

Wij weten ook dat 1 zwaluw nog geen zomer maakt maar dit geeft wel vertrouwen in t hok en de verandering. Zonder een volledige voorbereiding starten  onze duiven goed!

 

Afdeling

In de afdeling staan we op een 21e plaats na 1 vlucht . Toch ook mooi .
Ach het stelt nog niet zoveel voor natuurlijk maar van bijna 800 liefhebbers staat het leuk.

Hardlopers zijn doodlopers ? Zal best maar met nieuw hok is t best wel spannend hoe de duiven reageren . Dit resultaat  zegt een klein beetje , zeker niet alles. We gaan t zien .