3 april . Rustig!

Te

Er staat een 1e vlucht op programma. Een trainingsvlucht. We zeggen absoluut nooit een “trainingsvluchtje” want iedere vlucht nemen we wel serieus. Serieus in die zin dat onze duiven een eerlijke kans moeten krijgen om lekker te vliegen. We doen dus ons best om ze goed gezond en fit aan de streep te krijgen. Niet meer maar ook niet minder.

Training Duiven 91 km

Dat was deze 1e vlucht en dus ervaring op doen voor onze duiven met het systeem. De jaarlingen 2x gelapt op 20 km en dan de vlucht. Dan kunnen ze het systeem nog niet kennen natuurlijk. Maar wat gebeurt er? Ze vliegen de pannen van het dak. Veel en veel te vroeg. Het mag hard maar nu nog niet toch? Eenmaal ingekorfd hou je ze niet tegen .


De Duivinnen gingen mee zonder tonen en zonder schaal. Dat komt veel later pas. Trots op onze duiven. In rayon west een perfecte uitslag. Conclusie is dat ze er wel aardig voor staan. 75% in prijs. 6 bij Top 10 van bijna 600 duiven. Ik geloof ook de snelste duiven van de afdeling. ( Zitten paar rare snelheden in uitslag van andere rayons maar dat zijn foutjes) Heel blij ook met de tegenwind. Noord 3 was het. Voor jaarlingen was dat nieuw want dat hebben ze vorig jaar niet meegemaakt.

Eens kijken of we mogen blijven vliegen. Deze vlucht ging volgens mij ook wel goed met alle voorzorgsmaatregelen dus op naar volgende weken.

Hulp

Vandaag ook extra hulp van mijn kleinzoon.

Jong

27 jongen voor 1e keer los.