28 mei. Hoe het ging


25 mei de 1e Fondvlucht 522 km

We hadden de Vitesse vlucht gehad en alles zat in t hok en was dus weer thuis. Gelukkig dacht ik dan komt er geen 1 van de Vitesse terug als er 1 van de fond kan komen.

Op Afdeling 10 stond een melding in Stegeren. Dichterbij dat wel. Ik was lekker wat op het gras aan het spelen met mijn kleinzoon Micha toen er plots een duif vlak over ons heen vloog. Je schrikt je het apelazerus man. Dat is er 1 zei ik nog want alles van de Vitesse zit in t hok. Net de melding Stegeren gezien en dan nu een duif ? Dit is een snelle hoor zei ik tegen de familie. Op de blauwband ook voor t eerst gemeld. Man wat is dat schrikken , de adrenaline schiet alle kanten op.

De 144 duivin van 2016.  Ieder jaar vliegt ze topuitslagen. Vorig jaar stopte het in 1 keer. Ze had net teletekst midfond gevlogen, 6 juni geloof ik,  en zette haar daarna 3 x 1e getekende . Het werd niets. Later had ik haar in de handen en had ik een lintworm langs mijn hand hangen. Het was van haar. Naar Wolff etc etc. Ik heb dit eerder geschreven dus zoek maar op lintworm en je kan het lezen.

Kortom dit jaar is ze er weer en iedere keer vooraan. Wat een topduivin. Vooraan bedoel ik niet alleen in club maar ook in groter verband.

Goed wat gaan we nu doen met haar? Op de kweek?

Andere kant is dat we van de fondvlucht nog 3 jaarling doffers missen en daar balen we wel van hoor. Lege broedbakken hebben we nooit. Alles komt altijd thuis. Geen arrogante praat het is gewoon zo. Ze trainden ook zo geweldig dus gezondheid was goed. Hoe kan het dan hè ?

Bij de jongen coli verschijnselen. Gaat van de 1 naar de andere. Hef de verduistering nu ook op want die schrik kan er nu wel bij en niet 4 dagen later als ze weer iets beter moeten worden.

 

Vitesse vlucht

Nog niets over gezegd maar verliep wederom goed. In club begonnen we met 3 en 4 e plaats. In West hadden we het snelst de eerste drie duiven. Maar goed , nu maar eens zien of we dit kunnen volhouden want zoals ze nu vliegen is wel heel goed en seizoen is nog lang.

Dit seizoen Inmiddels al 1 x NPO teletekst en 1 teletekst Afdeling Friesland. Heel blij mee