23 april 1e officiële vlucht

Tevreden!

En dat zijn we niet snel. Dat weten we en dat moet je niet zien als arrogant hoor. Voorbeeld : vorige week hadden we 1 snelle duif. 1e in club en top in rayon . Dit was een oefenvlucht. Prachtig een 1e maar de rest liet wat op zich wachten. Er was wel een verklaring (kuur) voor maar , je hoort t al , we zien ze liever allemaal tegelijk aankomen. Dit is een utopie natuurlijk. We kijken naar positieve maar ook zeker naar de dingen die beter kunnen. We schrijven dat ook. Kortom kritisch blijven!

Wat is dan nu om tevreden over te zijn

Eigenlijk is dat nogal wat:

Hok

Valplank

Resultaat met 1e duif , 2 en 3e duif

Resultaat met prijs%

Kritisch:

Na de 20 duiven viel het heel lang stil . Uiteindelijk moet er nog 1 doffer komen . Een ervaren doffer dus die zou er moeten zijn. Hier zijn we dan niet zo blij mee! Dat mag toch?

Hok

Dit blijft toch nog altijd een vraagteken . Noemde het vrijdagavond in de club. Ander hok en van oost naar zuid gezet. Voortekenen zijn wel goed

Valplank

Vond dat de duiven slecht vielen. Eerst op dak en dan pas op de plank waar antenne op ligt. Met de nieuwe gaat het zo mooi. Gaaf dat het dus werkt. Van de top 10 kwamen er 8 direct op de plank. Prachtig gezicht.

Resultaat Top 3

Belangrijk omdat we 25 duiven mee hadden. 2 doffers thuis voor gezellige binnenkomst.

In de afdeling een 13e en 14e prijs tegen 19.444 duiven

In West beginnen we met 3e en 4e en 14e. Top!

In club ook 3e en 4e en een 8e. 3 duiven in Top 10.

Prijs%

68% in club

72% in Rayon West.

Dit geeft dan een 2e prijs in Grootmeester

Onze 1e duif is duivin. 20-240.
Zij was vorig jaar Boxmeer ook 1e . Dit was toen met ono wind en nu met zo wind.

Het was een 7 e prijs in West dus heeft ze zichzelf verbetert . Haar zus heeft al een TT prijs op haar naam staan. Een kweekkoppel om trots op te zijn.