17 april Trainingsvlucht Duiven

Duiven

Plaats bij Arnhem en 91 km vliegen voor onze duiven. Stevige noorden wind 4.  1e trainingsvlucht en volgende week los met 1e Vitesse vlucht. We hadden geen hoge verwachting omdat ze de hele week een geelkuur in water hebben gekregen. 1 vd 4 had t geel dus dan allemaal geelkuur. Schoon beginnen met de 1e Vitesse is wel de bedoeling.

De jaarlingen moeten spel nog wel leren. Maar was eigenlijk wel tevreden. In de vereniging was onze 231 duivin ( dochter “De Bolle” ) de 1e duif.  353 duiven mee. In regio West ook bij Top 5 . Precies niet te zeggen want Compuclub heeft onjuiste snelheid berekend. Juiste snelheid was 1179 mpm
De trek naar hok / bak is goed van de 231!
Wat ook opviel was het vallen op de plank waar antenne op ligt . De voorste duiven vielen direct goed en dat is wat we willen met onze nieuwe valplanken. Goed en zsm vallen op antenne en dan moet t ook nog beetje mooi staan. We zijn  zijn er  blij mee !

27 mee en 26 in klok en toch alle duiven thuis. Onze 28 duivin zat in hok zonder chip. Schaafwond op borstbeen en wondje op poot waar chip om zat. Vel eraf. Volgens mij heeft ze verder geen blessure maar de tijd zal t leren. Ook vieze poten van de mand.