21 juni. Verzorging

Texel

Een lang weekend Texel met familie. Wel op donderdagavond de duiven ingekorfd. Wat fijn dat dan Gerrit Vedder de duiven wil verzorgen dit weekend. Het lijkt er nu op dat de zaterdag moeilijk gaat worden met lossen. We gaan t zien. Op buienradar kunnen we niet rekenen in ieder geval. Wat een drama is dat zeg. Stel dat het nu zondag wordt dan is het hok wel lang leeg voor Gerrit. Ieder nadeel heeft dan voordeel echter…. Dan wederom op do avond voor de fond inkorven? Die donderdagavond met midfond heeft niet mijn voorkeur maar in duivenland is nooit iedereen het eens.

Controle

Deze week met Gerrit naar Wolff geweest voor controle. Had er zelf 8 meegenomen. 4 x oud en 4 x jong. Oud was perfect en complimenten van Nanne . “ Je hebt ze wel glad zeg” zei Nanne.
Dan de jongen. Vooraf gezegd dat als hij 8 teveel vond we de helft zouden doen. Nee alles kan. 1 jong met ooginfectie die een spuit kreeg. Deze had ook wat geel en de anderen niet. Dan heb je 25% geel wordt er gezegd. Nu zou ik 3 jongen meenemen en niet die ene. Dan geen geel denk je. A fijn ze moeten dan nog wel een geelkuur hebben. Denk over een week.

De 840

De 840 is weer terug.De 2021-1545840. Na seizoen 2021 zijn er 5 tal vliegdoffers naar Bennie Steffens gegaan. Hij had te weinig doffers en wij hadden teveel jonge doffers over. Hij heeft ze overgewend en de 840 heeft mooie uitslagen gevlogen . Afgelopen weekend nog 4e in de club op de Fondvlucht Langres.

Toon wilde deze duif graag terug dus deze week al opgehaald. Bennie doet nog 1 seizoen met jonge duiven. Geen oude meer. Na dit vliegseizoen stopt Bennie . Heel jammer maar hij stopt er mee. We gaan hem missen!