2016 juni t/m juli

31 juli.Thuis
Gisteravond om 19.40 zat ook laatste jong op hok. Alles thuis. Dat moet ook wel natuurlijk met zo een vlucht. Als ze nu niet komen dat mankeert er iets. Weer was goed, afstand beperkt, al aantal korte vluchtjes gehad, al aantal keer uit de klad moeten komen, al aantal keer hebben ze de kans gehad om door te vliegen en terug te keren dus ze zijn nu wel opgeleid voor het wat grotere werk. Dat moeten de duiven die vanaf begin mee zijn nu wel kunnen.
Weer bijzonder tevreden over prijs%. Nu wat groter verband:
23 van de 28 op tijd thuis. Een 82 % !.
 In onze club starten we inderdaad met een 2e plaats en een 9e . 2 bij de eerste 10. Een prijs% van 60% .
Dolf Sommer uit Tuk heeft 2 jongen van ons die in 1 seconde van elkaar geklokt zijn en zijn 2e en 3e duif bij hem en mooi op tijd. Ga zo door Dolf. Top!
update Nog 1 jong te gaan.
In de club een 2e plaats zoals nu laat zien. Over dichterbij geen discussie maar zo dichtbij?
Vluchten tellen zo niet mee en het kon toch wel 30 km zuiderlijker?
Dan bijna alles thuis en komt  Noord Friesland over vliegen. Daar leren de laatkomers wel van denk ik.:;
update 30 juli
We komen dichterbij en dat was te verwachten maar ook een bericht dat we in 2 groepen lossen.
Mag toch wel zeggen dat ik daar niet blij mee. Waarom nu weer? Laat die jonkies lekker wat leren zeg.
Dan gaat de duivenauto met lades open en die klep gaat wel los en die er naast niet ? Dat is lekker zeg.
Nou ja we zullen wel weer zien en afwachten maar zou mijn keuze zeker niet zijn.
30 juli 28
28 jonge duiven zijn op weg naar een losplaats. Er staat Weert op programma maar daar zal het wel niet gaan lukken. We wachten af.
1 jong is nog thuis die moet herstellen want deze had veel km gemaakt. Mooet eerst weer wat voller worden.
Bij duivenkenner Theo Pander op de site een mooie vermelding over hoog prijs % in de Afdeling met jonge duiven vlucht Tilburg 23 juli 2016:
Nog even die uitslag ( nog niet laten zien uiteindelijk) met als eerste ook 2 duiven in de klok met 30 duiven mee:
Ook mooie vermelding van clubgenoten Wim Buwalda en Bennie Stefffens. resp 20 en 23e
28 Juli PV De Koerier
Van de kleine 60 verenigingen in Afdeling Friesland staan we op een 9e plaats. Ik wil hiermee aangeven dat we een sterke vereniging zijn met goede duivenliefhebbers en top duiven.
Het is bij ons ook vaak zo dat als je als eerste op uitslag van De koerier club eindigt je ook vaak hoog in Regio en Samenspel zit en vaak ook in Afdeling. Dit bevestigt onze kwaliteit.
Vanavond de jongen even apart een sprintje laten trekken want ze hadden vanochtend al lekker getraind. Ze zijn deze week gescheiden en dat zullen ze ook weer moeten leren. PFF beetje geluk gehad met het weer!
Nieuw voor hun is dit “op de deur”spelen. Duurt even voor dat ze dat door hebben denk ik. Met elkaar trainen ging steeds moeilijker want de koppeltjes keken wel heel veel naar elkaar.
Er blijft in ieder geval 1 jong thuis dit weekend. Kwam maandag terug en was zo mager. Die heeft echt veel gevlogen want ik laat ze niet op honger binnenkomen van vlucht!
27 juli. Krant
Wederom een mooie vermelding in de Steenwijker Krant door Wim Buwalda verzorgd:
Dit was de vlucht van weekend 16 juli. Week later weer 2 vluchten nr 1 . Gaat dus bijzonder goed.
Het seizoen OUD is dus nu afgelopen. In het totaal klassement OUD zijn we op een 2e plaats geeindigd. Bijna hele seizoen staan we aan kop en ook wel aantal punten voor echter door 1 hele slechte fondvlucht
waar we bijna 500 punten verliezen komen we op plaats 2. Je kunt ook zeggen : Staan we nog op plaats 2!  Klopt. We hadden er ook onder door kunnen zitten en dan heb je helemaal geen punt. Achteraf is het goed zo. Moet je zo een slechte vlucht maar voorkomen.
Was dat de enige slechte vlucht ? Nee, we hadden er  nog 2 maar toen viel puntverlies wel mee en stonden we veel punten voor.
25 juli. 2 x winst in Club pv De Koerier te Steenwijk . En zelfs 2 x 1e en 2e .
Dit kan in club bijna niet beter. Tjonge wat een duiven . Dat ze dit flikken. Op Jong en Oud FOND ( 714 km) top prestatie . Ook in Afdeling topprestatie en daar zijn we blij mee.!
Bij Jong nog 2 weg van de 31 en bij oud nog 3 waarvan wij graag 1 duif terugzien. Wellicht moet je die dan niet meedoen maar dat is allemaal achteraf makkelijk praten.
Als je er 0 mee doet zijn er ook geen verliezen
Later meer .
23 juli. Wachten.
Dit is de wat mindere kant van duivensport. We zijn afhankelijk van het weer en dat is met name dit jaar wel heel bijzonder.
We staan met de jongen in Tilburg. Het zal allemaal wel maar ook beetje vreemd hoor. Lees commentaar van Albert Meester op social media en denk wel dat hij ook een beetje gelijk heeft.
Wat een gehannes met losplaatsen op een straal van , wat is het, 40 km?
Bij ons in hok nu 2 duiven. De doffer 09 die vanaf begin seizoen gewond is en niet meer mee hoeft en de makke “meissie”. Die is al weer klaar voor de komst van de jongen.
Raar zo een leeg hok. Gelukkig ook net de hokken extra schoon kunnen maken want daar leek het vanmorgen en vannacht niet op.
22 juli. 20 naar Issoudun ongeveer 715 km
Alle 20 mochten mee.  Er is ruimte voor 10/11 koppeltjes en we hebben nu nog 21 ouden. Gestart met 23 stuks. Er zijn 2 achter gebleven
Ook nog 31 jongen en eens kijken hoeveel er daarvan overblijven maar verwacht toch wel een mooi aantal. Conclusie is dat er weer streng geselecteerd moet worden en
dat is wel een kracht van dit HOK! Daarom nu ook 20 mee zodat ze nog iets kunnen laten zien.
Een Vitesse eindstand van Samenspel E in Afdeling friesland met ruim 180 leden willen we graag nog even laten zien.
Dit ook omdat er zeer goede hokken net voor ons staan maar zeker ook Goede hokken en Top liefhebbers die we voor zijn gebleven en dus hebben verslagen.
Zo zitten we voor v.d Stouwe-Douna en voor Beute & zn of te wel Gert Jan Beute een duivenkenner bij uitstek. Ja dat vinden we toch een top prestatie . Mag dat?:
Als ik bovenstaande 2 namen noem mag ik H&A Roest , J&S Timmermans, gebr.Homma niet vergeten te vermelden . Ach alle 20 zijn natuurlijk toppers.
20 juli. Laatste training oud.
Vanavond de laatste training voor de ouden. Ik heb ze laten gaan en werd een rustige training.
De jongen vanmorgen goed getraind. Gaat in de ochtend toch beter dan ’s avonds.
19 juli. Training
Laat laten trainen vanavond. Jongen redelijk ( als eerste eruit). Deze nog niet gescheiden en er zijn toch wel veel koppeltjes die met elkaar bezig zijn.
Dan duivinnen en die waren super en doffers goed. Had ik niet verwacht met het warme weer.
Valt dus mee.
19 juli 2015- 1267443
Deze doffer presteert het om de laatste 2 midfond vluchten een 1e in de club te vliegen. En ook in Afdeling Friesland een 50e en 18e op ruim 7500 duiven
Bij het kijken naar andere resultaten van deze doffer zien we het volgende :
16 -7 Laon een 1e
02- 7 Peronne een 1e
18- 6 Quievrain een 11e
05- 6 Asse Zelik te laat
21- 5 Quievrain op 1 na laatste
14 -5 Quievrain te laat
Op 28 mei komt de partner van deze doffer niet meer terug. Dit was de 15/457. Er was 1 duivin over en deze geprobeerd te koppelen met de 15/443. Hij pakt het gelijk op echter duivin gaat met horten en stoten.
Ook even een dag alleen in duivinnenafdeling gelaten en warempel het pakt. Het pakt zo dat deze doffer vanaf 18 juni prijs pakt op de Midfond. En tot slot 2x een eerste.
Zo zie je maar weer. Je kunt na 3 vluchten zeggen die duif kan het niet en dan verandert er iets en jawel hij vliegt super prijzen bij elkaar. Dit is puur motivatie!
17 Juli. Na vorige week 1 x een 1e plaats en 1 vlucht drama nu afgelopen weekend een dubbelslag . Op 2 vluchten nr 1 en Midfond Kampioen Onaagewezen
Ja dat ging heel goed dit weekend. Zowel Jong maar ook oud was weer super.
Mooie plek op de wal en je kan ze al van ver aan zien komen, je kijkt over de huizen. Mijn zonen waren ook aan het wachten.
Eerst Oud. In de club stond ook het Midfond kampioenschap op spel. Was laatste vlucht in deze klasse. Achterstand was nog 6 punten op Willem Buwalda.
Uiteindelijk gelukt dus nu na:
Vitesse kampioen nu ook Midfond Kampioen van PV De Koerier te Steenwijk. Onaangewezen dus prestatie van de duif!
Bijzonder van deze overwinning was dat de winnaar de doffer 15/443 ook op Chateauroux is meegeweest. Ik gaf al aan dat de meeste zo super fit thuis kwamen.
Dat na 736 km was heel bijzonder. De duiven lieten afgelopen week goede trainingen zien dus de beslissing genomen om alles wat mee kon ook mee te doen (20) op de Midfond vlucht met Zw / West wind.
Dit is goed uitgepakt en zelfs mijn nummer 2 14/750 was mee op Chateauroux geweest. Prijs % oud een 50 % is ook wat we minimaal graag zien.
18e plaats in Afdeling van 7338 duiven:
  • Bij Jong gaat het ook super. Wellicht gaat de gedachte “te vroeg” spelen maar ze zijn zo lekker vol en speels en gezond en trainen ook voldoende dus ga ze niet remmen. ( als dat zou kunnen )
1e plaats 1464 duiven en met Samenspel E1  erbij die gelijktijdig bij ons zijn gelost ( 1665 duiven ) een 1e plaats op 3129 duiven . In distrikt 5260 duiven en nummer 1
In onze club de volgende uitslag:
Gaat lekker dus.
Nog 1 jong onderweg van Deventer. Rest alles thuis.
17 Juli.
Alle ouden thuis. Vanmorgen de laatste. Bij de jongen missen er nog 2. Vandaag nog geen jong nagekomen.
15 juli 20
Gisteren 20 duiven ingekorfd voor Laon. We zijn dit seizoen begonnen met 23 oude duiven. 2 stuks reserve. Er gingen wel eens paar mee met vracht. Tot nu toe 2 niet thuis gekomen van vlucht. Dus nog 21 over.
1 oude de 09 , De duiffondkampioen die niet meer mee mag is altijd thuis. De 20 duiven nu is mijn totale vliegploeg en die is gisteren meegegaan naar Laon.
Ze trainen ook voldoende goed en gezondheid is , volgens mij, wel goed dus het moet kunnen.
Er wordt hier nu niets gespaard omdat deze vlucht met verwachte wind moet kunnen met duiven op eind van seizoen. Ja er zijn er die duiven thuis houden voor natour maar dat spelletje is zo ouderwets en vertekenend.
Is wellicht perfekt voor de wat grotere hokken maar voor een gemiddelde speler is dat net te.
Bij ons was Chateauroux slechtste vlucht ooit maar wil dan toch wel even wat recenties laten zien met liefhebbers die wel goed met onze duiven hebben gevlogen op Chateauroux.
Zo heb je toch nog iets. En als andere liefhebbers goed met je duiven vliegen is dat net zo goed genieten!
1. Comb Deinema- Kruisweg: In zijn club een 4e plaats met 111 duiven en in Regio Noord OOst een 8e plaats op 1006 duiven. Duif via Toon
Dit is een kind uit een Van der Pasch x Timmerman duif.
2. Bennie Steffens :een 36e plaats Totaal Afdeling Friesland op 4892 duiven. Duif via Toon
De vader van de ze duif 14/385 is een Henri van de Berg x Wondere Dirk via Anton Ruitenberg.
Deze duif doet het dit seizoen iedere keer als die mee is. Goede duif bij goede liefhebber!
13 juli .
Dhr Jongedijk uit Noordwolde heeft ook mijn jonge duif uit Naarden meegenomen. Hij moest er een aantal meenemen voor een paar liefhebbers.Ook bracht hij deze nog bij mij thuis.
Nogmaals veel dank voor deze service. Deze 16/231 heet vanaf nu Jongedijk.
De duiven trainen goed. Minimaal een uur lekker vliegen. Oud ook even sprintje laten trekken van Meppel naar hok waar de partner wacht.
Blijf het vreemd vinden dat de duiven van Chateauroux een uur te laat waren en vanaf dat moment in 1 uur 7 duiven klokken van de 10. Dus alle duiven zijn te laat maar dan in een uur 7 van de 10 in de klok. Na dat uur te laat nog 2 dus 9 van de 10 thuis. Het mooie van deze sport is dat je het nooit kan zeggen . Wel gissen . Zeker is dat ik een fout heb gemaakt maar welke?
Jongen trainen rond ons huis. Zo een 1 1/2 uur enecht ver wegtrekken doen ze dus niet. Er zitten veel koppeltjes bij de jongen dus kijken of ze zo willen blijven trainen.
Soms vliegen die koppeltjes wel heel dicht bij elkaar. Lijkt dan net of de doffer de duivin wil sturen
11 juli. Balkon
Wordt gebeld door een vrouw dat er een duif op balkon loopt. Heeft wedstrijdring ring om en uw vliegt wedstrijden dus misschien kunt u hem vangen en tikt tegen de ramen en loopt zo naar binnen maar durf zelf niet te pakken,  zegt ze. Kom bij haar in een flat en duif is weg. Wellicht toch weer op pad naar eigen hok?
De “oude” duiven die even op Vuren zijn geweest trainen heel goed en zelfs de Chateauroux gangers doen goed mee. Zal wel door de wind komen.
Jonge duif van De heer Jongedijk uit Noordwolde opgevangen. Was 2e keer en ik was blij dat hij hem voor 2e keer ook wilde ophalen. Krijgt toch nog een kans.
Jonge duif van ons in Naarden opgevangen . Nog 3. Hoorde dat er meer jongen van lossing Vuren in regio Amsterdam zitten. Dus de verhalen “ze vliegen door” afgelopen zaterdag vond ik al zo vreemd. Als dat zo was hadden ze de tijd om weer terug te vliegen toch? Bij het water weer even terug en thuis.  Het bleef echter stil bij de meesten. Er zitten waarschijnlijk veel in Noord Holland en waarom die daar zijn en niet thuis komen ? Wie het weet mag het zeggen.
Zo gaan wij toch wederom naar aantal rond de 30 jongen in ons hok. Dit is toch aantal waar ze zich het beste voelen denk ik. Lijkt wel een natuurlijke selectie, ieder jaar weer.
10 Juli Er onder
Eronder . Ja wat er is gebeurd met onze duiven voor Chateauroux weten we niet maar ze waren veel te laat. Niet 1 die op tijd was.
Toen de regen minder werd kwamen ze lekker binnen en voor acht uur 9 stuks thuis en zondagmorgen 1 dus alle 10 thuis.
Heb ze vandaag in de handen gehad en moet zeggen dat ze er goed uit zien. Dus wat is de oorzaak.?
Dit vanaf 2008 nog niet meegemaakt. Ik dacht er ook onder te zijn in de club maar dat is net niet het geval.
We stonden goed in de kampioenschappen maar met zo een vlucht kun je dat vaarwel zeggen.
Van de jongen missen we nu nog 4 van de 35 . Vanmorgen nog 1 jong binnen en rest dag nul. Dat is ook vreemd hoor.
In onze club 28% jonge duiven weg op zaterdagavond.
10 juli erop
De 1e Jonge duivenvlucht voor het echie is top geweest . 35 mee en 22 in de prijzen in de club .
Een 1e, 2e, 8e, 9e, 13, 14 enz prijs . Een eerste met de 1e getekende . Ik zei eerder  nog dat ik niet kan aanwijzen .
ook in regio en samenspel E goed gevlogen .
update De 12/1130019 Van Deinema-Kruisweg Zwolle
Ik gaf aan dat het de 3e zege was zonder verdere toelichting:
Stamboom 2012 – 1130019. : Ook hier zie je wederom Anton Ruitenberg duiven.
8 Juli
De gewonde van vorige week de 2e duif (15/07) op het hok vorige week van Peronne kon niet meer op 2 poten staan.
Toch even naar Wolff geweest en het was gelukkig niet gebroken. Alleen Knie letsel. Begint al weer op 2 poten te lopen nu.
7 juli Comb Deinema- Kruisweg uit Zwolle
Een mooie prestatie op 2 juli: Er worden op 3.811 duiven 5 liefhebbers vermeld
Welke duif is dit:
De 12- 1130019. Duivin gekweekt bij Toon Kruisweg uit Zoon Wondere Dirk 08/590 en Heremans duivin 11-297 beide via Anton Ruitenberg bij Toon.
Cees speelt er mee en met succes. Dit is 3e zege in regio van deze duivin
En je ziet ook een goede prestatie van de 14-1511934 die al eerder hier in het nieuws is geweest. In 2015!
Jongen africhting in polder gedaan. Bij thuiskomst geen duif te zien , geen 1 ook niet op dak. Zit alles al in het hok op 1 achterblijver na. Ze wilden graag naar binnen dus.
Kijken of dat zaterdag ook zo is. Voer ze wel goed omdat ze wel eens door kunnen schieten en hebben dan reserve voor terugreis. Vreten willen ze .
5 Juli : Status standen
Met de midfond vlucht van Zaterdag jl ook weer goede punten gehaald voor kampioenschappen. We staan er gewoon lekker bij en kijken of we met nog 3 vluchten te gaan dat vol kunnnen houden.
Afgelopen week de 12/80 een weekje rust gegund en warempel er staat weer een andere duif op die lekker scoort. Het is belangrijk , in totaal standen ,dat je niet afhankelijk bent van 1 goede duif.
Stel de goede is er niet dan moeten andere het op kunnen vangen. Dat willen we allemaal.
De 12/80 stond cq staat goed in totaalstanden duif echter deze duivin spelen we niet meer maar door en door ten koste van de duif. Liever dan ten koste van duifkampioenschappen.
Aantal standen:Eerst Regio West 80 leden
 
Dan Samenspel E met 190 leden:
In de standen van de Afdeling staan we bij
Vitesse, Midfond, Fond ,  Generaal Kort en Generaal Lang overal bij de TOP 40 van de Afdeling Friesland.
Zijn we blij mee natuurlijk. NU volhouden want laatste loodjes wegen het zwaarst en zeker bij de oude duiven.
Update 4 juli Lossing JONG Breda Afdeling 8
reactie van :
Jos van Laar
J.W. Pienemanstraat 20
7424 DK DEVENTER
Tel: 06-22913059
GOU 8
Regio Noord Secretaris Regio Noord GOU
e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
1
Deventer, 4 juli 2016
Geacht bestuur, beste sportvrienden,
Over de afloop van de eerste jonge duivenvlucht van afgelopen zaterdag kunnen we héél kort zijn: het is uitgelopen op een drama voor de meeste liefhebbers in onze regio, er missen nog ontzettend veel jonge duiven op onze hokken. Hopelijk komen er nog veel jongen na.
Op diverse media staan weer de meest wilde verhalen over wat er mogelijk mis is gegaan bij de lossing en wat er al dan niet is gebeurd. Als bestuur Regio Noord voelen wij ons daarom verplicht om u duidelijkheid te geven over de condities en omstandigheden waaronder onze jonge duiven afgelopen zaterdag zijn gelost in Breda. De duivencontainers zijn vrijdagnacht in Breda aangekomen en hebben op een braakliggend terrein tegenover het kantoor van de BAM en vlakbij het stadion van NAC gestaan tot 11.30 uur zaterdagmorgen in verband met het rijtijdenbesluit ; op deze plek is in ieder geval de mogelijkheid om – als dat nodig mocht zijn – de hele dag te staan. De lossingscommissie heeft via de heer LIndner, die namens onze regio contactpersoon is met het IWB, zaterdagmorgen de volgende informatie ontvangen: “de jonge duiven kunnen zonder problemen gelost worden vóór 09.00 uur”. Op basis van die informatie zijn de jonge duiven om 08.30 uur en 08.40 uur gelost. Op de losplaats was het verder prima weer en de jonge duiven hadden een goed vertrek.
Dat het verloop van de vlucht niet heeft uitgepakt zoals het IWB heeft voorspeld en wij allemaal hoopten, behoeft géén nadere toelichting.
Met vriendelijke groet,
Jos van Laar
secretaris Regio Noord
Verzoek aan de leden als zij ergens een jonge duif gaan ophalen, ook te informeren of er nog meer jonge duiven zitten, die mee terug genomen kunnen worden.
Tja wat moet je hierop zeggen. Enige is hoop op dat velen nog duiven thuis krijgen
4 juli Steenwijk
Daar gaat aandacht heen. Duivinnen en doffers trainen zeer acceptabel. Alles er weer gelijk uit wat betreft duivinnen wel apart van de doffers natuurlijk.
Vorige week de fondgroep wat gespaard zodat die niet de training zouden gaan beinvloeden.
Die mochten dan halverwege training ook meevliegen. Nu weer per groep in 1 keer los.
De jongen laten goede mest achter en trainen naar behoren dus zijn er overheen. Komt ook weer meer leven in.
Even nog lossing Afdeling 8 gou Breda. Als ze wel gelost hebben met regen is die lossingscommissie niet bekwaam om zich met welke lossing dan ook te bemoeien . Er uit en aanspreken op diermishandeling. Let opdit wordt gezegd en moet ook te bewijzen zijn maar tot op heden iets wat beweerd wordt.
3 juli 2016. 600 KOPPEL en …
Op Peronne 386 km een 1e plaats in de club. In de Afdeling een 50e plaats met bijna 7700 duiven. Zijn we weer tevreden mee.
Enigszins is dit een uitschieter want bijna 7 minuten later de 2e duif. In de afdeling 8 van de 10 duiven in de prijzen. Een 80%! In onze club 40% .
Ons “Meissie”zorgde er weer voor dat onze eerste doffer loodrecht naar beneden kwam. Je denkt dat kan niet maar wel degelijk.
Meissie”:
Hier geeft ze aan dat alles thuis is!
De 1e plaats is dus voor de 15/443 . Wederom 1 uit het 600 koppel van broer TOON.  Hierkomen fluweel zachte duiven uit. De 600 is een zuivere Heremans duivin via Anton Ruitenberg. Deze is zo zacht!
Op de 2e plaats en 12e in club en 375e in de Afdeling de 15/07 die binnenkwam op 1 poot. Linkerpoot doet het niet meer. Kan er niet op lopen of steunen. Ligt nu ook in bak:
Dat is minder natuurlijk want die kan niet meer mee. Maar dan komt het ergste:
Ben met positieve begonnen maar nu dan minder bericht. Broer Toon had 43 jongen mee op Breda. Er zijn er 11 terug. Drama dus.
En dan is er schrale troost dat daar in afdeling 8 GOU vooral in oosten en noord enorme echt enorme verliezen zijn maar dat is geen troost. Seizoen naar de galamiezen in Zwolle.
2 juli
Via clubgenoot en liefhebber Wim Buwalda is er een jonge duif thuis gekomen. Nu mist er nog 1 van Deventer vorige week zaterdag. Nogmaals bedankt Wim.!
Status Coli gaat steeds beter.Nu 2 dagen FC mix en beperkt en licht voer. Zijn er vandaag wel uitgeweest en je ziet dat het toch iets minder is allemaal. Zitten duiven tussen die absoluut niets mankeren maar ook enkele die niet top zijn. Binnenkomen van een 10 tal was ook iets minder. Gewoon er even bovenop laten komen door wat rust en aangepaste voeding.
Wij korven vanavond dus ook niet in voor africhting Deventer.
Update:
Omdat we er blij mee zijn tot nu toe hierbij aantal tussenstanden. Ja het zijn tussenstanden, we zijn er nog lang niet, maar tot dusver geen klagen dus mag je het laten zien want daar doe je het voor:
We noemen alleen onaangewezen . Aangewezen kan ik niet ;))
ps bij Afdelingsstanden worden alleen beste 40 leden genoemd. Bij Midfond redden we dat net niet en heeft geen Totaal Generaal. Alleen Kort en Lang.
Controle bij Arts laat zien dat de jongen geel vrij zijn en mest is goed . Klein +je coccidiose maar kan geen kwaad zeggen ze.
Wat hebben we een mooie wagen voor vervoer duiven.
1juli
Jongen deze week op avond even naar Zwolle gebracht. Kwam goed naar huis . 1 jong de volgende morgen. Alles eet goed en toch heb ik er 3 apart zitten sinds woensdag. Coli verschijnselen.
Dan toch. Onbegrijpelijk maar mischien ook wel niet. In verband met termijn dat de wedvluchten beginnen geen natuurlijk product maar fc mix. Denk toch dat ik het binnen 1 1/2 dag redelijk onder controle heb. Wel blijven ze thuis en gaan niet mee op Deventer. Die hebben ze ook al gehad eigenlijk ::;
29 juni . Zijn wij nu zo slim of bent u nu zo …..
Voor het eerst een verenigingsstand bij de Afdelings kampioenen:
Ben me bewust van feit dat het een tussenstand is maar een 10 e plaats voor onze PV De Koerier te Steenwijk mag er toch zijn. In totaal 57 verenigingen.
Dat hebben we toch maar mooi gedaan met zijn allen:
Albert Timmerman, Wim Buwalda, Dik van de Berg, Roelof van Looij, Piet van Looij, Henk van Looij, Fred Lugtmeijer, Henk ten Veen, Nanne Nijboer, Harm van Sluis , Peter Soer, Gebr. Kruisweg.
en dan speelt de Top Combinatie Ter Heide nog geen eens mee. Doelstelling is om bij de Top 10 te blijven.
27 juni
Nog 1 oude onderweg. 1 jong zit in Wijchen dus nog 1 jong te gaan.
26 juni 2
De jongen kwamen goed vanuit Deventer:
Over resultaat gisteren Chateaudun waren we zeer tevreden. 4eplaats, 12e, 20e, 35 e in Club en 4 vd 10 in de prijzen.
De 12/380 doet het weer. Voor deze duivin uit 2012 maakt het niet uit wat voor weer het is. Ze is er. In club staat deze ook aan kop bij duifkampioen oud. De enige duif met 10 prijzen.
Blijft dit zo?
Op de 2e plaats duifkampioen oud staat een duif van Bennie Steffens. Waarom zeg ik dat ? Dit is een duif via broertje Toon uit Zwolle. Goede duif.
Wat tussenstanden in onze club:
1e Stand Oud onaangewezen
1e Stand Duifkampioen OUD
1e Stand Fond onaangewezen
3e stand Midfond onaangewezen
1e Vitesse (Kampioen)
2e Stand Duifkampioen Fond
ieder voordeel heeft nadeel: 2 nog niet thuis van de ouden. Jammer dat ze er nog niet zijn. Even kijken hoe we dit oplossen.
26 juni. Hok bijna weer vol
Nog 2 jongen van Deventer (36) en 3 van de 10 van Chateaudun. op de ochtend kijken of we erbij hebben gekregen. WiJ ZIJN enorm tevreden want het zag er raar en nat uit zeg.
De eerste oude op Deventer zat op 10.49 en eerste jong op 10.52. Kwamen ook goed binnen en fit. Jongen Direct genoten van een bad.
25 juni Leeg HOK
Kijk nou alleen nog onze makke duif de 54. Heeft het rijk alleen .
ps ook de fondkampioenduif PV De Koerier 2012  de 09 is nog thuis . Nog steeds gewond ,vliegt niet meer.
Werd ik vrijdag jl gefelicteerd door buurtgenoot. Ik dacht oh oh wat heb ik vergeten maar het was een uitslag in de krant van Steenwijk.
Clubgenoot Wim Buwalda stuurt trouw de weekuitslagen van de PV De Koerier naar de Steenwijker Courant. Wim bedankt en top dat je dit iedere week weer verzorgt:
Er waren 36 jongen mee naar Deventer. Moet er om 14.33 nog 4 stuks binnen krijgen. De ouden die dit vluchtje ook even mee gingen zijn allemaal thuis.
24 juni. 1 jong in Meppel bij Klaas Talen.
Tijdens een vakantie van Klaas (even geleden)  is daar een jonge duif van mij aangevlogen heeft daar waarschijnlijk ook een week gezeten en bij thuiskomst van Klaas belde hij dat er een duif van ons zat.
Deze gelijk opgehaald. Even vast gehouden en weer los gegooid bij ons. Ging gewoon mee in groep en kwam weer in hok. Bij africhting dee week is die direct naar Klaas gevlogen want kreeg dezelfde dag telefoon.
Afgesproken dat ie daar blijft en dat Klaas er mee kan vliegen . Kijken of dat dan lukt.
Blijft bijzonder een week in ander hok en blijft daar als het ware. Mijn hok in Steenwijk is toch ook gezellig?
24 juni. Jongen.
Aantal jongen in Steenwijk zit op 36 stuks . Inclusief 2 gewonden maar die vliegen wel mee met koppel. Deze week vanuit Neushoornweg in Kraggenburg alles thuis gekregen op 1 na. Verder zijn ze ook nog niet geweest.
Max dus een 26 km gehad. Wel een kleine 10 keer weggeweest. Veel in de mand gezet etc. Tot op heden nog geen coli gezien en vanaf nu kunnen we die ook niet meer gebruiken. Coli is niet erg als het maar op “goed” tijdstip komt. Ik heb er veel aan gedaan om het op te “wekken” als dat eventueel zou kunnen dan, veel stress momenten aan de jongen gegeven maar tot op heden niets. Kijken of ze tijdens 1e vluchten ook schoon blijven.
Zoals het nu lijkt gaan ze mee naar Deventer.
Er zijn 10 ouden naar Chateaudun. Ongeveer 612 km. We zullen zien.
20 juni. Is alles top?
Nee , we missen er nog 1 . Deze had het moeten kunnen doen echter is weleens gewond geweest dus neemt of veel risico of moet iets slimmer vliegen.
Ook iets bijzonders meegemaakt met opvangers. Had donderdageen duif opgevangen van liefhebber uit Beilen. Deze komt hem keurig halen op zondag.
Tijdens de vlucht op zaterdag ook een duif opgevangen en vast in hokje gezet met drinken en water. Had nog niet gekeken wie eigenaar was. Bij ophalen duif uit Beilen gelijk even die duif van zaterdag gepakt, zegt die liefhebber maar die is ook van mij. Dit is weer zoiets bijzonders. Man blij dat hij 2 kon meenemen!
19 juni. Topuitslag op 314 Km Quievrain.
Niet omdat het goed is gegaan maar als eerste vind ik een compliment aan de LC vediend. Ze hebben een gaatje gevonden en ook gedurfd om te lossen. Top hoor.
Zo mooi was het om onze eerste duif aan te zien komen. Ik zag haar vanuit het oosten tussen de huizen aankomen. Net een vliegtuig die een landing inzet en direct op de plank. Heeft geen seconde verspeeld.
Machtig om te zien. Dat was nou genieten.
Broertje Toon was natuurlijk ook blij met onze topuitslag. Een notering bij de eerste 10 duiven van de Afdeling Friesland met totaal 11.108 duiven.
Wind stond goed voor ons maar dan moet je er ook staan:
Was deze duivin een uitschieter? Nee zeker niet. 3 bij de TOP 20 is meer dan lekker! Hier staat overigens totaal 12.027 duiven.
Onze winnaar is jaarling Duivin de 2015/1267437. OA de lijn Wondere Dirk Heremans
De ouders zitten ook in vliegploeg op ons hok. Deze 437 is gekweekt in Steenwijk uit duiven die bij Toon zijn gekweekt . De grootouders  bij Toon kwamen bij Anton Ruitenberg vandaan.
Bij de grootouders zit wederom de kweker 2010- 1157766 . Deze duif heb ik al eerder genoemd. Hier heeft Toon diverse mooie prijzen mee gewonnen. De Doffer daarvan was van Cees Deinema uit Zwolle.
In onze club De Koerier:
17 juni .
Jongen gechipped. Jongen drinken en eten in de mand. Ook weer een nachtje laten staan.
Vandaag 20 mee naar Quievrain. Kijken of het weer iets beter gaat want laatste 2 vluchten niet goed genoeg.
Tot heden 1 oude duif verspeeld.
15 juni Noordbroek
Duif vanavond gehaald in Noordbroek. Henk Rottine nogmaals dank voor het opvangen en verzorgen deze jonge duif.
Een eind weg . Hoe komt ie daar. Meegevlogen en niet terug kunnen komen ? Deze heeft dus een – achter zijn naam “Noordbroek” staan.
14 juni Vakantie
Terug van vakantie. Erik nogmaals bedankt voor het verzorgen van onze duiven!
3 juni nog 4 jongen te gaan.
Er zit er 1 in Ulft. Gewond. Niet binnen gelopen maar konden ze zo pakken. Zit bij duivenliefhebber. Komt volgende week naar Steenwijk.
Ja het was een beetje “gemene”lossing. Ik had 3 manden 1 voor 1 gelost en gingen gelijk goede richting op. Plaats van lossing achter Staphorst. ze moeten door Staphorst en Meppel
Tijdstip dat veel liefhebbers de duiven laten trainen in die steden.
Daar moeten ze doorheen. Daar leren ze van. Nou waren ze in de ochtend al getraind maar toch zijn ze waarschijnlijk lekker in de andere groepen gaan mee vliegen.
Vnl 1 voor 1 thuis , zo nu en dan klein groepje. 1 ding weet ik zeker ze hebben veel geleerd en tot op heden geen coli gelukkig. Er zal wat stress geweest zijn vermoed ik.
2 juni Niet alles gaat goed
Voor het eerst dit seizoen een duif niet thuis van vlucht. Jaarling duivin de 57. Toch even wennen .Was mee op de 474 km fondvlucht.
Een ” gemene” africhting van de jongen kost ons nu 7 jongen van de 38.
Wat is gemeen?