2016 Augustus t/m December.

27 dec. Triest.

Hoe kan het zo lopen? Zaterdag 17 december is onze vader overleden. Tot zijn 80e achter een kapperstoel gestaan en op zijn 83e overleden. We hebben van hem genoten!
Vrijdag 23 december is hij gecremeerd in Zwolle. Het was een prachtige crematie!
Op 21 december verjaardag van onze moeder en 22 december van mijn zoon. Deze verjaardagen gaan we nog een keer opnieuw vieren.
Maandag 26 december overlijdt mijn schoenmoeder na jaren van dementie en wordt morgen gecremeerd in Meppel.
Zowel mijn vader als ook mijn schoonmoeder hebben Kerst 2017 niet meer mee mogen maken.
In zo een periode krijgen de duiven geen aandacht en is voer en water het maximale. Op naar 2017. Laat aub maar komen.

17dec. Geen ophokplicht meer.

2 dec Parakuur weer klaar. Nu even extra vitamines.

24 nov Ophokplicht voor postduiven geldt nog steeds.

De bon van ons op Toppigeons loopt tot 26 nov as.:
Onze resultaten 2016:
 

10 nov Ophokplicht

Duiven mogen niet meer los ivm de Vogelgriep.

Vogelgriep

10 november

In verband met de bestrijding van Aviaire Influenza (vogelgriep) zijn er maatregelen afgekondigd door de staatssecretaris. Deze zijn ook van toepassing op onze duiven.

Op dit moment geldt:

  • Er is per direct een ophokplicht van kracht. Dit betekent dat de duiven niet uit mogen vliegen.

Verder zijn er op dit moment geen beperkingen.

Wij zullen de ontwikkelingen in de gaten houden en zodra daar aanleiding voor is wordt u door ons verder geïnformeerd.

Bestuur NPO

4 nov jonge duiven 2016

Bij tab Uitslagen 2016 onze uitslagen jonge duiven vluchten in PV de koerier vermeld.
5 vd 8 komen we als winnaar op papier en daar zijn we best wel trots op met die concurrentie bij ons in de club!
Ook het prijs % was goed wat ook belangrijk is natuurlijk. Kijk gerust

30 okt Eigenwijs

oh oh wat toch eigenwijs. Even buiten de vleugels laten strekken,de duivnne,n denk ik en gelijk bad. Even er bij weg en ja hoor geen duif meer te zien. Zitten er paar in hok angstig te kijken en weet het al wat er is geweest.
Die zijn geschrokken. Komt er van onder het hok een duif aanlopen en kijk en ja zitten er nog een paar. In schuur zit er 1 in hoekje en koert als ik binnenkom. Nog 2 weg en laat nu daar de beste bij zitten.
Is dit altijd zo? Vaak wel dat hoor je overal. Tja dan scheld je jezelf de huid vol. Na een 3 uur komt de beste duif op de klep en even later zit er voor het huis ook duif . De laatste. Voorzover ik kan zien niets gewond maar wel veel stress . Gelukkig maar weer en wellicht leer ik ervan want het is gewoon niet goed om ze los telaten met bad en in rui laten we dat voorop stellen.

28 oktober Trots en Yvan

Bij Pipa de lijst met Beste jonge duif Vitesse 2016 en ja hoor we worden vermeld:
Het is de 2016-1108237 ”All Before You” die deze prijs in de wacht sleept. Op een 82e plaats van heel Nederland. Ja daar zijn we trots op hoor.
Op 102 staat Albert Timmerman met de 16- 071 een halve Gebr. Kruisweg. Samenkweek met doffer Albert de ”42” en onze duivin de ”05”
Op 236e plaats de 16-235 ”China”
Op 364e plaats de 16-247 ”Fiji”
Onder ons 83e staat G&S Verkerk met hun 1e jonge duif. Willen wij ons meten met Verkerk? Nee hoor we zouden niet durven maar we staan erbij in de buurt en dat is altijd mooi! Zoiets alseen voetbal bekerwedstrijd waar een amateurploeg wint van Ajax. Ach ze zullen wel niet verduisteren of zoiets.

23 okt

Onze duiven gaan goed hoor. De ramen staan dag en nacht open dus volop zuurstof , regelmatig bad en daarbij alles wat goed is voor de rui betreft voer , mineralen en extra’s.
De duivin 12-80 en de doffer 11-09 zijn naar kweekhok verhuist. Er zijn er nog 14 om 14 aanwezig op vlieghok in Steenwijk. Deze gaan winter in.
Veiling Anton Ruitenberg is afgelopen. Veel liefhebbers hebben hun hok weer versterkt met duiven uit Wondere Dirk, Vanabeele 781, Jonge Harry, Ivan etc.
Het is een risico maar toch maar even in de zon in bad.

18 okt Veiling van Anton Ruitenberg

Op GPS-auctions heeft Anton Ruitenberg een verkoop jonge duven. Veel van de ”Wondere Dirk” , “781” Vandenabeele, van de ” Jonge Harry en meer.
U kunt ook op de link drukken om eens te kijken.

13 oktober HarrY

De “Jonge Harry” van Anton Ruitenberg is nieuw kweekwonder. Druk op onderstaande link voor meer info:
Deze mooie foto met een gelukkige Anton is destijds gemaakt door Toon.
Toon heeft in kweekhok 2 kinderen van de Jonge Harry zitten waar wij op het vlieghok nu 2 jongen van hebben. Die hebben dit jaar in Steenwijk gevlogen.
 DE:
  • 16-229.
88% prijs als jong en oa 3e op Weert met 13.873!
Is 5e jonge duif in Rayon West
Is 17e jonge duif in samenspel E van Afdeling Friesland
  • 16-224.

50% prijs als jong. Laatste 2 jonge duif vluchten vloog ze ook prijs.

Bij KWEKERS staan de stambomen van onze kwekers uit de JONGE HARRY van Anton Ruitenberg

10 okt Op tal?

We hebben nu 14 doffers en 14 duivinnen. Ruimte voor 11 doffers ( 1 bak op grond) maar eigenlijk willen we dit (14) zo laten want ze gaan er bij ons gewoon uit in de winter. De kans dat een roofvogel dat ruikt is aanwezig dus paar extra duiven de winter door. Een nadeel bij dofferhok is dat we maar 10/11 bakken hebben dus die kun je dan nog niet gebruiken. Schapjes er voor is een oplossing natuurlijk en dan kunnen ze wel in hun eigen hok.
14 duivinnen is OK en kijken wat er over blijft voor seizoen 2017. In 2015 aantal duiven verspeeld en in 2016 viel het wel mee en dat kan komen doordat we meer kraaien in het park ” De groene Long” naast ons huis zien vliegen. Ieder nadeel heeft voordeel. (Net Boek Johan Cruijff gekocht!)

9 oktober Rayon West

Gisteren een prijsuitreiking en avond met Rayon West. Een goede opkomst en zeer goed verzorgd door bestuur van Rayon West. Een pluim voor de bestuurders.
Ook aantal keer op podium mogen staan. Bekroning van een goed jaar 2016. Maar het is achter de rug en we zijn al weer bezig met 2017!

6 oktober Rust

De late jongen zijn allemaal weg en verhuisd naar andere liefhebber. Nu dus echt rust ook voor de duivinnen die deze jongen tot spenen aan toe verzorgd hebben.
Voor de zekerheid geef ik deze duivinnen toch even geelkuurtje zodat ze schoon de winter in gaan. Hebben ze geel? Kans is wel erg groot volgens mij.
De duiven zien er niet meer uit natuurlijk, wat de rui toch kan doen zeg. Lekker laten ruien en rust!

1 oktober Pipa

Bij Pipa hebben ze een competitie Beste Jonge Duif Vitesse :
Wij hebben een voorlopige 88e plaats van heel Nederland. Deze is behaald door de 2016-1108235. Deze duif zit inmiddels in China.
Met name de eerste 3 vluchten waren super van haar. Daarmee behoort ze tot top van NL. Maar er tellen er vier en wellicht verandert er nog iets omdat het een voorlopige tussenstand is.

30 sept Thee

Na de karnemelk kuur krijgen de duiven nu een Thee kuur. Vorig jaar ook gedaan en was daar bijzonder tevreden over.
Thee is Colombine Tea met Muitzaad. Alles dus Natuurlijk , kan nooit geen kwaad en kan dan in ergste geval heel goed voor de duiven zijn.
Deze kuur doen we minimaal 8 dagen.
28 sept. Vluchten 2016 en prijzen.
In 2016 hebben wij 29 vluchten gehad:
6 x Vitesse
6 x Midfond
5 x Fond
8 x Jong
4 x Natour
Hiervan hebben wij 12 keer gewonnen. Bijzonder tevreden mee. Want ik kan wel zeggen dat als je bij PV De koerier een 1e vliegt je in het rayon cq samenspel ook vaak bij de top zit.
Aantal overwinningen per categorie:
Vitesse    1x
Midfond  3x
Fond      1x
Jong      5x
Natour   2x
Aantal top 10 noteringen bij PV De Koerier te Steenwijk:
Wij hebben per vlucht max 20 oude duiven en 35 jonge duiven gezet. Is wel van belang als je aantal plaatsen in een TOP 10 van vereniging vermeld.
1e    12x
2e    7x
3e    7x
4e    7x
5e    5x
6e    3x
7e    7x
8e    8x
9e    8x
10e   2x
5 Vluchten waren we niet bij de eerste 10 in club. Een 11e, 12e, 16e, 19e en 39e. Met name de 39e plaats was op een Fond vlucht. Dit was Chateauroux. Beetje arrogant misschien om te zeggen maar wij zijn vanaf begin duivensport  , nu 8 jaar geleden, er nog nooit onderdoor geweest en wij waren er van overtuigd dat we er op die vlucht echt naast zaten. Op die vlucht zaten we met een 39e plaats er nog net in. Heel bijzonder. We hebben die vlucht iets niet goed gedaan maar wat? Op de Fondvlucht na die misser , dat was Issoudun met 714 km, waren we 1 en 2 in de club dus hebben onze duiven het weer laten zien.
Onze duiven ruien nu enorm en zijn al bezig met 2017.

23 sept Een Nationaal.

Kijk aub eens op :
We zijn 61e Nationaal Jonge Duivenkampioen Onaangewezen geworden. Deze Nationaal is ook echt over heel Nederland! Een heel mooi resultaat.
Aangewezen zijn we 37e NAtionaal. Mooi alleen hebben we zelf niet zoveel met aangewezen kampioenschap. Schitterend als je goede hebt hoor en ook nog aan kan wijzen maar wij vinden onaangewezen veel belangrijker.
Het bewijst meer en meer dat we een heel goed jaar 2016 hebben gehad.
Nationaal:

21 sept. Einduitslagen.

Bijna alle einduitslagen zijn bekend. We hebben echt een super seizoen gehad met onze duiven:
Dit hebben we gevlogen op ons mooie Hok van 4,20 meter . Klein ja maar o zo functioneel. En hiermee bewijzen wij dat het met een klein hok ook kan lukken.
11 oude doffers / 12 oude duivinnen en 42 jonge duiven . Hiermee zijn we gestart.

19 sept. Controle bij Nanne Wolff

Vanavond 6 duiven laten controleren bij Nanne in Wezep en was wel even gezellig. 1 oude doffer had geel en andere 5 niet.

18 sept. Ereronde

Onze kampioenen konden vandaag een ereronde vliegen en met elkaar genieten van bad en zon. Alle ongeveer 40 stuks met elkaar los.
 Laatste uitslag 2016 PV DE koerier

update 17 sept GENERAAL PV DE Koerier

Ja Hoor De Titel Generaal PV DE Koerier Onaangewezen 2016 is ook binnen.
Van de PV De Koerier te Steenwijk zijn wij Generaal Kampioen Onaangewezen 2016 geworden. PV De Koerier die op een 8e plaats is geeindigd van de 57 verenigingen in Afdeling Friesland.
Een vereniging met goede liefhebbers en duiven en om daar 1e te worden dat vinden wij een eer!
Tjonge wat een goed met onze duiven in jaar 2016. Onaangewezen :
Kampioen Vitesse
Kampioen Midfond
Kampioen Jong
en
Generaal Kampioen
Vandaag dus 1 en 2 in de club rest uitslagen volgt later.
update
zoals het nu lijkt op De Blauwband een 1e en 2e plaats in de club. Alles weer thuis en super trots op onze duiven.
Kijken of we ook Het Generaal binnen hebben.
Laatste vlucht 2016 is een feit. We zijn om 10.15 uur los vanuit Duffel een  219 km. We hebben er 30! mee. Lijkt mooi weer te zijn bij aankomst dus nog even van de aankomsten genieten.

17 sept. Weer het weer.

Weer in oosten van Belgie is volgens weerbericht perfect. Er valt ook geen regen. Maar wij zien nooit een uitwijk naar oost. Magneetkracht aan de West kant is enorm blijkbaar.
Waarom toch altijd maar naar Westen? Hebben we eens een  plaats in het Oosten bv Weert dan gaan we vaak naar Westen lossen. Soms om hele goede redenen maar ook wel eens niet. En nu zelfs bijna 100 km dichterbij?
Straks kunnen onze duiven alleen maar vanuit westen gelost worden. Deze ontwikkeling is niet goed.
Je moet je er niet aan storen en gewoon afwachten . Nou dat is moeilijk hoor.

16 sept (2). De 2012-1123380 . De St Quentin

Duivin die we nog een jaar op vlieghok hadden mag dan nu echt op het Kweekhok. Wat een duivin is dit en wat heeft ze het verdiend.
Vaak hoor je dan dat zo een duif in het laatste jaar niet terug komt maar deze wel. Goh wat heeft ze het verdiend. Deze duivin is altijd zo alert , houd alles zo goed in de gaten en is zo slim. Heel bijzondere duivin.
Jongen van haar nu op vlieghok is de doffer 14-771. Kan zowel vitesse als ook Fond ruim 700 km.
Ook de 2016 1108247 is een jong van haar . Deze jonge doffer is 2e kampioen jonge duif in PV De Koerier en 15e in Rayon West.
De 2016- 1108246 ook een doffer. Heeft 50% prijs gevlogen.
Op verschillende doffers en toch altijd weer goede jongen. Eens kijken wat we er op gaan zetten.
Bij Tab Kwekers wordt deze duivin later met haar resultaten geplaatst.

16 sept. Nog 1 keer.

Ja nog 1 vlucht. De natour meegedaan omdat jongen wel erg goed vlogen en ook fit bleven. We hebben ook Generaal incl Natour en omdat we bijna hele jaar bovenaan stonden met jongen en paar ouden natour gespeeld.
In Generaal staan we 15 punten achter op Albert Timmerman en eens kijken hoe dat gaat.
Onze vereniging is dus op 8e plaats geeindigd in Afdeling Friesland. Dat betekent dat wij goede liefhebbers en natuurlijk goede duiven hebben. Ik sprak over hoe goed onze jongen hebben gevlogen dit jaar en wil dit nog even in totaal stand laten zien omdat we daar wel erg blij mee zijn:
Let op in verschillende berekeningen bv rayon West , samenspel E en dus ook Afdeling Friesland zijn de eerste vluchten niet meegeteld. ps: We waren daar ook super. In onze vereniging WEL alle vluchten meegeteld en dan zien we Totaal duifkampioenschap JONG PV DE Koerier:
We zijn met 309 gestart in de CLUB: Bij de eerste 27 staan er 16 van ons bij. zeer tevreden natuurlijk.

12 sept. Een bijzondere avond.

Bijzonder omdat er uit onverwachte hoek belangstelling voor een jonge duif was. Zij zag er ook nog heel goed uit omdat de rui nog niet is ingevallen bij ons. Deze jonge duivin gaat de reis naar China maken en is dus niet meer op ons hok. Natuurlijk kon je daar veel van verwachten voor 2017 maar de ouders hebben we nog dus gaan we kijken of we weer 1 kunnen kweken.
Rui begint hier volgende week. Ook al met de gedachte dat volgend jaar een Morlinquert wordt voorgesteld op 22 sept. Kijken of we ze nu door de rui krijgen want dan kan dat volgend jaar weer. Gemiddeld staan ze hier op 5 a 6 pennen.
Dat dit jaar goed was is nu wel bekend maar we zien weer een mooie totaalstand :
Van Afdeling Friesland Rayon West Generaal Kampioen Allround Onaangewezen 2016 !! Via Pigeon Village. Het blijft lastig hoe er wordt gerekend in Duivenland. Er zijn veel reken methodes echter als je goed vliegt sta je wel bij veel reken methodes goed. Dat zie je nu bij ons.
Gaaf hoor!

11 sept .

Gisteren was Natour Heusden Zolder. We beginnen op een 11e plaats in club met 150 duiven. Redelijk en wel tevreden mee.
Las op andere sites dat er ook vermeld wordt hoelaat de duif in zicht is. Onzin natuurlijk. Onzin omdat de duif geconstateerd moet in de klok aan al het andere heeft niemand iets aan. Maar als dat een tendens wordt moet ik daar ook aan mee doen! Vermelden dat de duif rondjes maakt , kampioenscirkels maakt etc je hebt er niets aan omdat het overal gebeurt en ja hier ook natuurlijk. Gisteren was het feest in de lucht. De eerste 5 in 5 seconden geklokt en ieder weet dat die niet gelijk aankomen.
Zag op Pigeon Village dat we Nationaal Hokkampioen Jong zijn geworden. Wat een mooie titel he. En nu ook NATIONAAL erbij. Het blijkt dat er een paar afdelingen de resultaten opsturen naar Pigeon Village maar zeker doet dat Afdeling Friesland. Laten we dan Hokkampioen zijn van een paar Afdelingen. Super gedaan natuurlijk die jonkies van ons:
Onze jonge duiven hebben ook vanaf vlucht 1 tot Morlinquert super gevlogen. De eerste vluchten telden niet in groter verband door afstanden e.d. maar wel in onze club PV De Koerier. En bij Pigeon Village denk ik ook.
9   juli  Vuren   1e
16 juli  Deveter 1e
23 juli  Tilburg 1e
30 juli  Tilburg 2e
6  aug  Weert  1e
13 aug Tongeren 8e
20 aug Quievrain 4e
3  sept Morlinquert 1e.
Oh en bij Hokkampioenschap telt Aangewezen ook en dat was ook goed.

8 sept: zie ook PRESTATIES en TE KOOP

Prestaties actueel gemaakt.
En we hebben late jongen van onze Vliegers liggen. Met deze vliegers een super 2016 gevlogen. Jongen zijn nu paar dagen oud.

4 sept TOP

Een zaterdag die top was. Zoals geschreven ging het om kampioenschap Jong en ook een mooie uitslag. Onze jongen mochten het laten zien en dat hebben ze gedaan.
Als eerste onze winnaar van het hok op vlucht Morlinquert 3 sept 419 km:
De nr 1 van de club 160 duiven
3e duif in regio West met 734 duiven ,
17e IN samenspel E 1674 d en
56e in grote Afdeling Friesland 7348 duiven
deze duif is gekweekt door broer Toon in Zwolle. De vader en moeder zijn gehaald bij Anton Ruitenberg. Vader zuiver Janssen en moeder is zuiver Vanabeele.
Moeders kant is veel van “DE 781” zoon van DE BLIKSEM inmiddels een wereld bekende duif. Ook hier in Steenwijk doet deze het goed.
Met 26 mee moet je minimaal 3 goed hebben en dat hadden we. Dus de nr 1 zijn we blij mee en nog blijer werden we met nr 2 en nr 3 in de club. Dus die duiven maken het feest compleet.
Na die 3 eerste duiven kwam de rest ook super goed af . Ze hebben het geweldig gedaan en super trots op onze jonge duiven. Later hier meer over.
Hoe kwamen ze thuis? De eerste duif zat in 1 keer op hok . Niet zien aankomen. Vreemd hoor want het mooiste van Duivensport vind ik thuiskomst van vlucht en dan zie je die niet……
Veel duiven kwamen vanuit de oostkant. Er waren erbij die nog wel rondjes vlogen en er waren er die snel op plank vielen. Over het algemeen in goede conditie binnen maar in het hok moesten ze toch even bijkomen leek het. Wel drinken maar geen eetlust. Ze krijgen na 45 min / een uur pas echt voer maar daar was nog weinig belangstelling voor. In de bak ligt wel direct bij thuiskomst wat allerlei met vooral mineralenmix , grit , energie , biomix, beetje snoepzaad en een weinig energievoer.
Nog 2 duiven te gaan van Morlinquert.
De natour Tilburg leverde een 12e plek op en alle 9 duiven in 11 minuten thuis. Als 1e de 14-771 een doffer. Je ziet in TOp van de uitslag ( eigenlijk totlae uitslag)  alleen duivinnen staan en jonge duiven. Bij mij een doffer als eerste en nog 12e. Prima gedaan van deze duif. Deze duif is goed op Fond/ Midfond en Vitesse . Wat een bijzondere duif. Deze moet nu maar lekker op rust heeft die verdiend.
De 14-771 was dit jaar bv 1e op Issoudun (713KM) een 1e op Weert dit jaat. Als jong een 1e op Mortlinquert (419km) . Alles in de club de PV De koerier
De 14-771 is een zoon van onze topduif de 12- 380 genaamd de ST Quentin. Deze gaat nu echt op de kweek naar TOON in Zwolle.

3 sept alles mee

Op Morlinquert alle jonge duiven mee. 26 stuks. Niet verstandig voor kampioenschappen maar wil toch alle 26 een kans geven. Natuurlijk zijn er een aantal die wat teveel pennen hebben gestoten maar toch mogen die ook mee. Dit is ook een soort selectie. En feit is dat er maar 12 om 12 de winter in mogen dus moeten ze ook mogelijkheid krijgen om te bewijzen.
Op Tilburg 9 ouden mee.

31 aug Morlinquert

Zaterdag dus Morlinquert. We hebben 26 jongen die mee zouden kunnen. Wellicht aantal niet op beste stand maar toch ze kunnen mee. Nu staan wij bij Jong Kampioenschap op plaats nr 1.
Nr 2 Albert Timmerman staat op plaats nr 2 met maar een paar punten achter ons. Voor kampioenschap is het dan verstandig om op 10tal te spelen echter wij vinden belangrijk dat onze jonge duiven ook verre afstand vliegen in 1e jaar. Omdat ze ook nog maar 1 x boven 250 km hebben gezeten zullen we zeer waarschijnlijk toch alles meedoen. Die ervaring is gewoon belangrijk. Wordt ook pas 2e keer met 2 nachten mand dus ook dat speelt mee.
Woensdagavond de jongen even weggebracht. Daarna even bijelkaar. Even maar. Nu donderdagavond de laatste training voor zaterdag. De doffertjes hadden even de vlag nodig en de werphengel maar toch lekker uurtje gevlogen. Nu duivinnen eruit.

29 aug vlag en wimpel

In de club werd het een 1e prijs. Dit op 208 duiven .

Tussen nr 3 en nr4 zat zaterdag ruim 4 minuten. Dan vallen er ook 9 stuks naar beneden. De trek naar het hok kon hier dus wel beter. Tjonge wat een spielerei toonden ze. Absoluut niet moe!
Nu voorbereiden voor Morlinquert. Vanmorgen weer lekker getraind.
Ook in rayon een mooie 9e plaats op 1570 duiven. In dit aantal natuurlijk een aantal duiven die geen partij zijn omdat het late jongen zijn of omdat ze ver in de rui zitten. Dit moeten we natuurlijk niet vergeten.
Van de puntentelling begrijp ik niets want dan staan we het hele seizoen mooi binnen de top 10 en dan laatste weken in eens in de middenmoot maar dan nu weer op een mooie 7e plaats van de in totaal 57 verenigingen. Denk dat dit de juiste stand ook is. Dit bewijst natuurlijk wel dat we een sterk spelende vereniging zijn met echte topspelers en topduiven!
Hierbij de top 30 van de 57 verenigingen in Afdeling Friesland :
 
 
 

27 aug. Los

We gaan los om 8.30 uur. Mooi. Hier bijna alle duiven mee gedaan. 4 nog thuis en natuurlijk “meissie”. Het zijn er 39 geworden voor Gennep. Op hok een wedstrijd tussen jong en oud. Wie gaat dat winnen. Hier geen duiven die speciaal voor natour worden gehouden. Ouden hebben gewoon meegedaan met programma. Zoveel duiven hebben we ook niet dat we kunnen “sparen”.
Mooie vlucht en geniet!
We gaan zaterdag vanuit Gennip lossen. Vrijdagavond inkorven. Mooie afstand voor de late jongen. Bij ons gaan in ieder geval de jongen mee. En wellicht ook wat “ouden”. Deze zitten mooi op eitjes te broeden en gaan er iedere dag nog uit.
Alleen de 12-80 De St Quentin duivin  heeft het echt verdient en mag blijven broeden. Gaat naar Kweekhok ook. Haar nieuwe partner is nu, voor de late jongen,  de 11/09. De Fondduif kampioen van de PV De Koerier in 2013. Is best een mooi koppel. Deze hebben ook bevruchte eitjes dus deze zijn straks beschikbaar.
Vorige week is er 1 niet teruggekomen en 1 vale was erg vervelend begin deze week. Die gaat ook niet meer mee. Dan nog 1 vale die licht gewond was en waar de wond weer open was gegaan.
Deze toch maar even gehecht en zit weer mooi dicht. Wellicht kan die ook naar Gennip.
update

25 aug Allerlei

Gisteren Ziggo storing in de straat en zoals ik hoorde wellicht ook meer in Steenwijk.
Zoals verwacht een maatregel echter 1 die ik niet had verwacht. Volgende week Morlinquert. Wel een goede beslissing. . Het is wel erg warm in de zon voor die beestjes.
Gisteren de duiven nog stukje weggebracht. Oud naar zwolle en ging goed. Jong naar Blokzijl . Apart. Alles keurig thuis alleen je zag dat het warm was.
Nu afwachten wat we zaterdag gaan doen met natour. Kunnen nu mooi de jongen mee.

24 aug Vrijdag voorbereiding

Mijn voorbereiding is nu gelijk aan een vrijdagavond inkorving en geen donderdavond. Geloof echt niet dat we 2 nachten mand gaan doen. Bij vrijdagavond inkorven is het dus echt een andere voorbereiding als bij donderdagavond en vind het jammer dat ze daar geen rekening mee houden. Als weer stabiel is zijn de voorspellingen wel goed dus we weten nu hoe het zal zijn een vrijdag en zaterdag.
Duivinnen Jong vanmorgen vroeg eruit voor training en zeer tevreden. Doffers iets minder maar ook goed voldoende voor een laatste vlucht.
Ouden zijn in Zwolle gelost.

Zaterdag 27 augustus Morlinquert.

Ik lees dat er om 12.00 uur as donderdag bekeken wordt wat er gaat gebeuren met Morlinquert. Dit ivm warme / hoge temperatuur in mand in auto en tijdens vlucht.
Voorstel om dan vrijdagavond in te korven en met 2 chauffeurs naar Frankrijk te rijden. Extra kosten verrekenen in kosten per duif. Dan hebben duif 1 nacht mand en vroeg los.
Met 25 graden moet het toch lukken?

22 aug Quievrain met de Jongen

Mogen wij tevreden zijn met deze uitslag in onze club:
met 29 mee een 18 in de punten en 13 bij de eerste 28 in club. Ja dat zijn we. Als we wat kritischer kijken dan hadden we de eersten iets ja iets eerder in klok willen hebben.
Altijd wel iets te zeuren als je het zo bekijkt. Over het algemeen super vlucht geweest hoor.
Met nog 1 vlucht te gaan staat er veel op spel. We staan 1e in de club PV De koerier  met Jong en Totaal Generaal. De jongen zullen nog 1 keer hun kwaliteiten moeten tonen.
De standen tot nu toe:
Met Jong ( nog 1 vlucht te gaan) staan we erg goed in totaal standen tm de Afdeling Friesland . Ook nu geldt weer: VOLHOUDEN.
19 aug de 15 / 69 en 70
U had nog een stamboom tegoed van 2 duiven die naar 2 liefhebbers zijn gegaan. 1 naar Sommer en 1 naar Comb. vdLinden&DeVries. Beide zijn er zeer blij mee. Deze duiven hebben het met name op de fondvluchten laten zien.
oa 6e |Teletekst Blois Afdeling Friesland
De moeder is de 10/66 van broer Toon. Hier heeft hij ook mee gevlogen en was superieur toen. Snel naar de kweek gegaan en we hebben reeds meerdere duiven uit die duivin in onze  vliegploeg zitten. Super Kweekster dus.
Deze 10/66 komt natuurlijk uit 2 kwekers van Anton Ruitenberg. Vader is een rechtstreekse Homma duif.
Hierbij de stamboom:

Update Jonge duiven

In onze club PV De Koerier tellen alle jonge duiven vluchten die zijn gevlogen. Daar doen we niet zo moeilijk over. Inmiddels hebben we er 6 achter de rug. De eerste 5 waren gewoon top en de laatste goed.
Met trots willen we de top 10 laten zien met groot aandeel Gebr. Kruisweg duiven. We zijn in club met 309 duiven begonnen :
6 jonge duiven zuiver Gebr.Kruisweg en 2 “halve” in de TOp 10. De 16-1108071 is een samenkweek jong met Albert Timmerman en doet het super. Een zusje van deze duif is de 16-1108033.
Laat deze nu net onder die van Albert Timmerman staan. Deze duivin vliegt 5.1 punt minder bij elkaar. Toch bijzonder dat die zo dicht bij elkaar zijn met 6 vluchten. Zijn niet uit zelfde nest maar wel dezelfde pa en ma.
Gaf eerder al eens aan dat het zo mooi is als andere liefhebbers goed vliegen met je duiven. Dit is ook zo een voorbeeld waar je van kan genieten.
Met nog 2 vluchten te gaan komt nu het moeilijkste: volhouden.

15 aug.

Duiven een ontsmetting  gegeven in weekend en vandaag rookblokje. Waarom? Rookblokje was al even geleden dus laatste keer dit seizoen.

Heeft meer met gevoel te maken hoor en wellicht blijven de muggen weg.
update Vanmorgen alles los gehad. Jongen vlogen nog aardig dus zal wel niet te veel krachten hebben gekost gisteren. Ze kregen speelkwartier maar werd langer.

14 aug

Om 21.00 valt de laatste op de klep. Deze heeft geen vieze poten meer van de reismand. Al ergens gedronken dus en gaat ook direct naar voer. Afijn alles thuis.
Beginnen in club met 8e en 9e , 11 en 12e plek. Ja dat is redelijk maar is toch even wennen na 4x een eerste en 1 keer een 2e .
Een vroege lossing zit er weer niet in. Dat is dit jaar niet mogelijk tot nu toe. Het zicht is nu om 10.00 uur in Limburg bv nog beperkt. Het wordt wel mooi volgens een aantal weersites dus vol vertrouwen wachten we af.
Hok is weer schoon en “Meissie”dartelt om me heen tijdens de schoonmaak. Mooi man.

13 aug 29

Weer met 29 jongen aan de start in Tongeren . Ruim 220 km . Denk dat ik te lang de jongen bij elkaar heb gelaten . Wel 3 uur. In het begin alleen maar vechtende doffers en op laatst ” dooie boel”. Zelfs weer apart gezet met deur ertussen en wat voer en water en weer bij elkaar . Apart maar toch gedaan. Volgende week ” iets ”  korter.

12 aug. mais

Warempel er ging vanmorgen weer voer in. Zie dan wel graag dat ze de mais laten liggen. Een graan die ze vaak als eerste pakken maar als ze lekker vol zijn voor vlucht eten ze die niet of moeten ze die laten liggen want dat schijnt een goed teken te zijn.
 Als snoepje gebruik ik hier Bordeaux mais. Ben van pinda’s afgestapt. Als de duiven deze mais kennen is het een genot om ze er mee te verwennen. Je ziet het trouwens ook steeds meer in voeren zitten. Afijn de gele mais lieten ze liggen vanmorgen en dan pakken ze toch nog extra Bordeaux mais van mij aan zo lekker vinden ze die mais. Beetje mee spelen dat is schitterend hoor.

update 11 aug

Vanmorgen alleen de doffers jong eruit. Vlogen goed en voor de regen weer in hok. Duivinnen niet want het zou gaan regenen. Heel apart dat ze dan toch een bad voorgeschoteld kregen vandaag. Ze maakten er ook gretig gebruik van . Doen we hier nooit op donderdag maar ik had toch idee dat ze het nodig hadden .
Door de kou , denk ik, vreten ze ook heel graag . Gisteren al en vanavond ook weer. Nou dan kunnen ze zaterdag in ieder geval thuiskomen als ze doorvliegen. Net om 21.00 uur weer wat gegeven en een paar duiven maakten daat ook weer gebruik va. Niet erg enthousiast dus zullen wel genoeg gehad hebben . Morgenochtend weer eens kijken.

11 aug De Rooie ( 16-1108229)

Ja we hebben dit seizoen 3 valen en 1 rooie in de jonge ploeg zitten. Allen gekweekt in Zwolle door broer Toon. In Steenwijk houden we niet zo van die kleur echter ook deze krijgen een kans in Steenwijk. Ze zijn er allen nog dus vanaf het begin van spenen tot nu toe. goed teken. Dit moet je eigenlijk nooit zeggen want later krijg je dan deksel op neus maar wil het toch gezegd hebben.
Afgelopen zaterdag was de Rooie ook 3e van de hele Afdeling met ruim 13.000 duiven. Deze rooie is op een africhting begin juni achtergebleven. Is een week in Ulft geweest bij Frans Arends. Is door de duivenkoerier terug in Steenwijk gekomen en laat nu mooie resultaten zien. In de club staat deze duif bij top 3 vermeld :
Stand duifkampioenschap PV De Koerier per 11 aug 2016 na 5 vluchten:
Dus deze Rooie ( na al met hoofdletter) heeft nog geen vlucht gemist ( weer oppassen als je dit zegt) en doet het dus zeer goed. Ja andere liefhebbers hebben gelijk als een duif je niet aanstaat en hij vliegt goed ga je die vanzelf mooi vinden.
Dat klopt dat geldt hier ook.

11 aug Deur

Jongen hebben we op de deur. Twijfel wel daarover. Moet wel zeggen dat ze het doorkrijgen. Eean aantal dan want zodra ik deur aanraak zitten er en paar te dringen die naar de andere kant willen. Onder of boven mij langs het maakt ze niet uit. Ze zijn in ieder geval actief.
Bij training duivinnen valt het mij op dat ze ’s morgens wegtrekken en ’s avonds niet. Wel trainen ze minimaal een uur. Bij duivinnen had er 1 moeite om mee te komen.
Nog even wat anders: het binnenlopen van de duiven bij aankomst van vlucht.
Bij ons lees je nooit of de eerste treuzelt, een aantal rondjes vliegt, op dak zit of wat dan ook  voor vertraging er ook maar kan zijn. Een ieder zal dat hebben denk ik ( en wij ook hoor) maar belangrijkste is duif in klok. Niet belangrijkste maar ook hetgeen wat telt. Niet meer en niet minder. Het klinkt ook zo van “ik had er wel bijgezeten hoor of nog vroeger geklokt” maar wat de meeste vergeten is dat  de eersten ook wel vertraging meemaken.
Er niet bij zitten en zeggen ze zaten minuten op dak tja het zal wel maar het is zo iets waar niemand wat mee kan. Is het zo dan weet jezelf wel hoe het zit en hou dat in gedachten
 

10 Aug irritant

Een jonge duivin die een vreemde doffer heeft ontmoet houdt de boel wel op. Deze komt niet binnen op commando en ja dan is planning niet meer 100%.
Hier krijgt dit jong nog even de tijd om zich aan te passen maar niet te lang.
Gisteren een training bij huis en 1 vanaf Zwolle. Vanaf Zwolle snel weer thuis en aantal ook drang naar hok. Kunst is om ze gezond en enthousiast te houden. Gaat tot nu toe perfect en eens kijken of dat de komende drie vluchten ook gaat lukken. Ze zijn gescheiden dus vliegen op de deur.
In top 20 samenspel E 4 liefhebbers van PV De Koerier:
We zitten , door weersomstandigheden, nog niet op de helft met aantal vluchten bij Samsnespel E maar start is goed.

Update 6 aug

Het gaat de laatste 2 maanden erg goed hier op het hok. Resultaten mogen er zijn.
Bij de jongen van 4 vluchten in club
3 x een 1e prijs
1 x een 2e prijs
Laatste oude duiven vluchten ook op
Laatste fond een 1e en 2 prijs
Laatste Midfond een 1e prijs
De op 1 na laatste midfond ook een 1e prijs
en dan krijg je dit:
Nou maar even stoppen met de resultaten want staat zo eigenwijs . Maar als het goed gaat en zeker zo goed dan mag je dat schrijven.
Standen zijn net binnen:
De 5 Beste Liefhebbers met JOnge duiven van PV Koerier Steenwijk bij de eerste 10 van Rayon West:
Top 3 van PV De Koerier:
In Afdeling Friesland een prijs% van 48 gehaald . Dat is goed alleen bij de club was het niet voldoende. Zo moet je altijd kritisch blijven vind ik.
er zijn altijd zaken die beter kunnen toch? Maar wel genieten van de goede prestaties hoor.
Vanmorgen ook laatste jong binnen. De 15-237. Was de duif die bovenaan stond dus nog altijd prijs had en nu gemist. Blijven jonge duiven.
De 15 – 1273369 ( teletekst Blois 6 aug 2016 van v d Linden &De Vries  ) heeft als nestmaatje 15 – 1273370. Deze laatste ook voor bon wegggegaan naar Sommer uit TUK.
Ook deze duif presteert heel goed:
Beide liefhebbers blij met deze duiven via Kweekhok Toon kruisweg uit Zwolle.  Daar zijn we trots op!
Zal later eens de stamboom laten zien

7 Aug . Meerdere prijzen.

Een 3e plaats op 13.270 duiven. 
Dan ook een beetje een Teletekst vermelding met een duif van ons, gekweekt bij broer Toon in Zwolle, die via een BON is gegeven aan V.D.Linden & De Vries.
Op de 6e plaats op Blois :De 15-1273369
 
 

6 aug. 2 keer

Uitslagen zijn zeker nog niet officieel maar het lijkt erop dat we met 1 vlucht meedoen toch op beide vluchten , Weert en Blois, bij de eerste 10 eindigen.
Zei het al eerder dat als een liefhebber goed met je duiven vliegt dat bijna net zo mooi is. Van de Linden de Vries gefeliciteerd met je eerste duif en natuurlijk ook de 2 e en 3e mooi op tijd.
Eerst maar weer eens afwachten wie er niet gemeld heeft en toch mooi op tijd zit want officiele uitslag geldt.

5 aug. 29 mee

29 jongen gaan naar Weert. Het zou een mooie zaterdag worden volgens de kenners. Staat er nu toch weer regen in voorspelling. Kunnen alleen maar afwachten.
Ze zijn gezond en nu weer kijken of de trek naar hun hok goed is. Ik vermoed toch iets minder.
In onze club weinig liefhebbers die jongen inkorven .Jammer hoor.223 duiven.
update. sprintje
wederom mochten jonge duivinnen vanavond even sprintje trekken. Dat ze thuis zijn voordat ik thuis kom is normaal maar de drang naar het hok moet beter. Ze vlogen niet meer maar zaten wel op dak. Had ze liever al in hok gezien.
Doffers hadden daarvoor normale  training van een uur gehad .

4 aug Opvangers

Tja volgens mij vangt iedereen wel duiven op. Of ze allemaal gemeld worden ? Dat denk ik niet. Er zijn liefhebbers die dat altijd doen en liefhebbers die de duiven verzorgen en dan na 1 a 2 dagen los laat bij hok of iets van hok af. Niets mis mee denk ik alleen hier wordt altijd naar liefhebber gebeld. Gaat vaak goed hoor alleen die reacties soms zakt je de broek ervan af. Deze week:
Liefhebber uit Urk. Ja ik heb geen auto. Wat nu? Ja dat hoef ik toch niet te zeggen. “Tja hij moet het wel kunnen”. zegt liefhebber. Nou dat begrijp ik niet. Natuurlijk moeten ze het kunnen alleen nu even niet en deze duif is zoals we lezen niet de enige. Dus die opmerking moet het wel kunnen vind ik ongepast. Goed even oplappen en loslaten en hoop dat ie thuis komt . Denk alleen dat liefhebber er niet zo mee zit anders zou hij wel een oplossing zoeken toch?
Vanmorgen alleen jonge duivinnen los. Lekkere wind waar ze vanaf kunnen en dan ook weer tegenin.
update
Duiven geelvrij dus dat is weer ok. Ze mochten vanavond voor 2e keer trainen en met elkaar. Nou dat ging eigenlijk wel heel goed.
Bij binnenkomst weer gescheiden en komen vrijdag dan weer bijelkaar. Zo hoop ik dat de koppeltjes blijven en wellicht ook wat nieuwe .

3 aug

jongen vanmorgen getraind. Met dit weer hoor je dat ze nat worden en zijn.. Belangrijk dat ze weten wat regen is dat zie je dit seizoen wel .
Vandaag ook even geel test laten doen .
En vandaag even bijelkaar lekker laten rotzooien .
update  training
Met dit mooie weer naar de avond toe mogen de jongen even trainen. Wel lang in mand gezeten maar een kort vluchtje geweest dus lets go.
Ps ja de vlag staat altijd op als jongen trainen. Doffers en duivinnen wel weer gescheiden vandaag
als je goed kijkt zie je de duiven links onder het onderste wolkje . ;))
Gisteren direct na vlucht eens het bad gegeven en jawel allemaal lekker in bad. Is dat een teken dat ze gezond zijn?