19 april onze Duiven

De Vliegers

Deze zaten allemaal keurig op nest met eitjes toen we het hok kochten. We hebben wel doorgepakt met nieuwe  hok dus de kweek met onze vliegduiven hebben we moeten afbreken.. Absoluut niet leuk maar er moest een keuze worden gemaakt.
De eitjes zijn naar Gerrit Vedder gegaan.
Toen moesten onze vliegers natuurlijk ergens gaan logeren . In club en elders gevraagd en daar hadden we keuze genoeg . Was top natuurlijk. Het was wederom Gerrit die met een prachtige oplossing kwam. De duiven zijn naar zijn moeder gegaan . Daar staat nog een hok waar ze zo in konden. Zonder tijdslimiet. Dus daar hebben ze een maand gelogeerd en zijn ze perfect verZorgd . Hoefde er zelf niets, maar dan, ook niets aan te  doen.

Hok

T nieuwe hok geplaatst. We hadden hok op Oost en het staat nu op Zuid . Ook iets waardoor we geen haast hadden met nieuwe hok. Zuid heeft niet onze voorkeur maar wil je iets groter dan was er geen keuze. In t hok is  het duifklaar gemaakt. Na een maand konden ze erin.
Wat een genot . Bijna 2 meter ruimte voor de doffers . Het dubbele van wat het was. Dat is genieten hoor. Ik kan me nu bewegen in t hok . De doffers overigens ook . In 1 meter konden ze geen kant op nu hebben ze ruimte genoeg om het mij moeilijk te maken om ze te pakken .

Duivinnen nog steeds redelijk klein behuisd maar de jongen toch ook ruim 1 meter meer. Tevreden met t hok tot dusver.

Staat het hok ook garant voor successen?

Dat weten we nog niet zeker . Ben ook nog wel even aan t aanpassen voordat ik echt helemaal tevreden ben . En dan in t nog niet goed zijn. Toch wel een gok . We gaan kijken wat t wordt. Niet alleen hok is belangrijk ook duiven en gezondheid natuurlijk . Dag weten we!

Ook aan buitenkant zal er nog e.e.a. moeten gebeuren . Denk aan laag verf , andere kleur, vernieuwen van wat plankjes en een goot.