16 april We zijn er weer

Roer om

Vorig bericht afgesloten met “Roer om” . Wat wij hebben gedaan is een ander hok gekocht en een kwart slag gedraaid. Makkelijk gezegd maar dat is t en was t niet!

Gerrit Vedder

Ja , wij willen als eerste 1 man bijzonder bedanken wat hij voor ons heeft gedaan bij aanschaf van ander hok. Ik , Eugène , had heel enthousiast een hok in Urk gekocht. Een hok waar ik ook naar op zoek was. ( In grote lijnen). Na de koop kwam de twijfel. Echt . Hoe gaan we dit in Steenwijk krijgen. Wanneer is oude hok weg . Hoe gaat oude hok weg enz enz.

Terug

Even terug, ander hok! Dit wilden we al wel eerder echter de resultaten  waren zo goed dat we het uiteindelijk niet durfden. Er waren liefhebbers die zeiden : “ kijk uit wat je doet want er zijn zoveel voorbeelden van liefhebbers die goed vliegen en bij een verandering van bv hok geen uitslag meer kunnen draaien. Dus toch maar doorgaan met “ oude “ hok. Maar het ging niet meer. De zin was eraf. Het was gewoon te klein geworden , te bewerkelijk en onhandig. Denk dat leeftijd ook een rol speelde hoor want we worden iets minder soepel. Dus knoop doorgehakt. Ander hok.

Gerrit Vedder (2)

Nieuw Hok dus aangeschaft. Nieuw is wel 2e hands hoor. Heel brutaal Gerrit gebeld . Gerrit verzorgd tijdens mijn vakantie al aantal jaar onze duiven. Dit naar volle tevredenheid van mij en ook zeker van mijn vrouw (☺️) . Zo kunnen we nog eens weg tijdens t seizoen.
Gerrit gebeld met vraag of hij met mij mee wilde om bij t hok te gaan kijken om een plan de campagne te maken. Dit ook omdat hij al vaker een duivenhok heeft verplaatst en heeft gebouwd.
Man wat was ik blij dat hij mee wilde en dat hij het een mooi hok vond. We hadden het hok bekeken en in auto terug naar Steenwijk begon Gerrit te plannen en te organiseren. Ik zei niet zoveel want ik besefte echt wel dat ik touwtjes uit handen moest geven. Daar heb ik wel eens moeite mee want ben behoorlijk eigenwijs ( nu en dan) . Ook dat weet Gerrit en daar gaat hij dan ook gepast mee om.😉

Na dat eerste bezoek zijn we samen 2 x naar Urk gereden en hebben daar al werkzaamheden verricht . Toen gaf hij aan dat er toch nog iemand bij moest komen voor ophalen hok. In onze club PV De Koerier brutaal de vraag gesteld of er nog iemand tijd en zin had om ons te helpen.

Gelukkig , Roelof van Looij , was bereid om te helpen. Geweldig natuurlijk en hij vroeg gelijk bij 1e telefoon gesprek of ik al vervoer had geregeld. Hij wist wel iets. Man wat geweldig dit!.
Dus met Gerrit en Roelof naar Urk . Ook Gerrit had groot vervoer kunnen regelen . Top.
Bleek tijdens de klus dat Roelof ook al aantal hokken had verplaatst dus ik had 2 ervaren mannen aan t werk. Mijn werk bestond dus eigenlijk alleen maar uit sjouwen….. Ja het domme werk en verder mond houden. Nou het is ons gelukt hoor. Hok in Steenwijk. Roelof , als je dit leest, nogmaals bedankt man . T was super.!!

Oude Hok

Ook een heel verhaal. Maar in t kort . T was verkocht maar uiteindelijk bij uit elkaar halen ging koop niet door. Koper Roland had er geen goed gevoel bij. Te veel rotte plekken. Ook te moeilijk om weer in elkaar te zetten. Achteraf wel begrip voor. Wel met Roland en zijn kameraad het volledige oude hok uit elkaar gehaald die dag.
We waren beide natuurlijk teleurgesteld maar hebben het goed opgelost. Nog steeds een goed contact met hem en hij is ook al weer een x op bezoek geweest.

Opbouw

Dan moet hok worden opgebouwd . Gerrit nam ook hier de touwtjes in handen . Hij zorgde voor planning en uitvoering. Het ging super. Vloer en wanden stonden zo. Toen werd t avond en kwam er code Rood ( geloof ik ) . Een storm zou er komen . Alles proberen vast te zetten en alles bedekt met zeilen . ( zeilen van Roelof) . En er kwam een storm . Wat ging t tekeer zeg. ‘S avonds belde Gerrit: hoe gaat t? Ik ging kijken en schrok me rot. “ Gerrit de wanden gaan heen en weer “ Ik kom er aan zei hij . Toch nog maar wat latten erbij gezet en toen ging t goed. Hij was er dus weer als de kippen bij. Na de storm verder met hok. Gerrit was kind aan huis ieder vrij uurtje was hij aanwezig. Zelfs als ik aan t werk was  was Hij met hok bezig. Op een dag zelfs met mijn buurman.

En ja hoor de laatste dakpan erop. Waterdicht. Nu de binnenkant , de inrichting. Gerrit wist t al . “Die doe je maar lekker zelf “ zei hij . Je doet daar toch je eigen ding , zoals je het zelf wilt. Hij voelde dat perfect aan want dat is ook zo . Heel eigenwijs ben ik dan . Daar ben ik nog steeds mee bezig en ben nog niet tevreden. Schiet wel op hoor.

Uiteindelijk Geweldig en  Onbetaalbaar wat Gerrit heeft gedaan. Gerrit nogmaals enorm bedankt. Zonder jou was dit niet gelukt!!

Duiven

Gaan we later mee verder.