18 nov En nu?

Niet goed

Wil er toch wat over schrijven want het is gewoon bijzonder. Toon had vorig jaar een paar bonnen aangeschaft. Ik mocht ze ophalen en de 1e die ik toen haalde was een pracht duif. Was er zelf heel enthousiast over. Geweldig. Er loopt ook jong van bij Toon die hem bevalt.  Afwachten dus. De andere die ik mocht halen was iets anders. Die kreeg ik in de handen en was teleurgesteld over stuit. Open en puntjes.
Ik hou van goede stuit mag iets open zijn maar dan houdt t wel op.

Eigenlijk wil ik ze gesloten zien. Is het dan altijd goed als ze zijn gesloten? Nee natuurlijk niet . Is het altijd slecht als ze open zijn? Kans is groter dan bij gesloten stuit .Nou laten we zeggen dat als Toon duiven verkoopt die duiven geen open stuit hebben met puntjes van botjes.

Vertelde ook dat stuit mij tegenviel. Kreeg te horen dat duif goed in elkaar zat. A fijn dan houdt t op en neem m mee naar Toon. Hij had zelfde gedachte. Wat doe je dan?  Moeilijk hoor . Koop is koop.

Keiharde gesloten stuit er op om het gebrek op te heffen. compenseren. Twijfel , want dat is niet de bedoeling . Het moet goed x goed zijn en niet goed x beetje goed.
Nou de jongen eruit hadden dus ook slappe open stuit. Totaal niet onze duiven. Ja je staat er al niet achter wat je doet en krijgt dan ook de deksel op neus.

Nog een x proberen? Nee , Toon heeft er genoeg van en gaat niet verder compenseren met goed x slecht. Geen vertrouwen in duif. Deze duif gaat natuurlijk ook niet in verkoop want dat kan en mag je niet doen volgens Toon en ondergetekende. Dus ? En nu ? Deze duif geeft geen ergernis meer.
Laten we maar zeggen dat t jammer is maar hadden beter verwacht. Enorm balen voor Toon want t was een mooie stamboom. Een mooie in zijn kweekhok.
Goede stambomen zijn niet altijd goede duiven natuurlijk dat weten wij ook en dit is weer een bevestiging.

Nat

Wat is het nat en vies. Gisteren prachtige dag maar vandaag alleen maar regen. Maak t dan zelf nog natter met een bad. Enorm enthousiasme bij de duiven. Hield t binnen via camera in de gaten want er buiten lekker bij blijven en dan genieten van de duiven is er even niet bij. Te nat.
Wel even grote schoonmaak in t hok zodat ze even lekker in het hok kunnen liggen na t bad.